Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

OkulÖncesİ ÖĞretmenİ Olmaktan Memmunmusunuz

Tepki Skoru
0
ben de ilköğretimde yarım gün çalışıyorum,kadroluyum ve mesleğimden HİÇ MEMNUN DEĞİLİM
eğer değiştirme şansım olsaydı kesinlikle değiştirirdim,hep dua ediyorum inşallah bir gün öyle bir şans verirle diye...
1yıl lisede çalıştım,öğretmen olduğumu o zman anladım...harikaydı,bi şeyler öğretiyorsunuz,adam yerine konuluyorsunuz,değer görüyorsunuz...önemli bir şeyler yaptığınızı hissediyorsunuz...
anasınıfında çalışmak bana hiç keyif vermiyor,yaptığım işi önemli,değerli hissedemiyorum...böyle hissettiren nedir?öncelikle veliler;bana ablası diye hitap etmeleri,sen diye konuşmaları,bakıcı gibi görmleri,yok terledi mi,yok onu yemez...gibi konuşmaları,ahkam kesmeleri kafa tutmaları beni deli ediyor...hele ki okula çocuğunu almaya gelmeyemler...sen beklemeye mecbursun nsılsa...
sonra idare..parayı istediği gibi harcar,sınıfa yetırım yok,sınıf rezalet durumda...anasınıfı öğretmenlrinin okulla ilgili hiç bi şeyden haberi olmaz,sane değer verilmez...5dk sınıftan çıksan sorun olur...vs.
sonra öğretemn arkadaşlar...aa ne güzel dökersin oyuncakarı oynarlar...siz ne öğretiyosunuz ki?aaa siz sayı falan d mı öğretiyosunuz
öğretmen arkadaşlarımız bile bizim mesleğimizi küçük görüyorlar...bu böyle...toplumda anasınıfı öğretömenininstatüsü yok...ne iş yapıyosun öğretmenim,branş ne anasınıfı...o zaman bakış değişiyor hemen...
ben bunları düşünüyorum...eminim buraya yazanların çoğunun fırsatı olsa bölümlerini değiştirmek isterlerdi...samimiyete inanmıyorum,kendimizi kandırmaya çalışıyoruz belki de...
yaramaz,hiç bi şeyden anlamayan çocuklar,kalabalık sınıflar,yetersizfiziki ortam,idare,veliler,toplum..teneffüz derdi...1000 tane sıkıntı...ben mutlu değilim maalesf
hemen bu mesleği bırakın diyenlere de anca gülerim...mecbur olduğu için sevmediği işi yapmak zorunda kaln ne çok insan var biliyor musunuz?hele bu devirde,bu şartlarda?
ama mutlu değilim diye de asla işimi savsaklamam,yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalışırım...veliye,idareye karşı tutumum ciddidir...
amaaaa...bir kaç arkadaş daha yazmış,ben de kendimi boş yere yıprattığımı,değmediğini düşünüyorum...
şimdi kendi çocuğum da var,eve geldiğimde tüm sabrım tükemiş oluyor...yazık

Tepki Skoru
0
Ben bu mesleği yapmaktan çok çok çok mutlu ve memnunum.. O küçücük çocukların gözlerindeki ışıltı onların bir tek "Öğretmenim" demesi bana bütün dertlerimi, yorgunluğumu unutturuyor:))

Lütfen bu mesleğe zorla gelenler başka mesleklere geçsinler. Çünkü bu meslek özveri, sevgi ve herşeyden önemlisi sabır gerektiriyor..

Tepki Skoru
0
Ben bu mesleği yapmaktan çok çok çok mutluyum:) Onların bir tek gülüşü, "Öğretmeniimm" diye seslenişi bana bütün yorgunluğumu, bütün dertlerimi bana unutturuyor. Öğrencilerimm sizleri çok seviyorum.

Arkadaşlar mesleğini sevmeyenler kendilerine başka meslek seçsinler çünkü bu meslek sabır, özveri ve bol miktarda sevgi ister:))

Tepki Skoru
0
Ben de memnunum:) daha başındayım inşallah böyle devam eder..her işin zorluğu olur ve gülü seven dikenine katlanır..çocuklar kadar da saf ve masum varlıklar yok:)

Tepki Skoru
0
ben okurken çok seviyodum şimdi öle bi yer yazmısım ki sınıf küçücük çocuklarda her kötü alışkanlik var veliler saolsun çok ilgililer almaya gelmiyolar beklemek zorunda kalıyorum ... kendimi ben bile öğretmen gibi hissedemiyorum sevmeye çalişiyorum ama olmuyo 5 saat geçmek bilmiyo ...veliler başımdan gitsin de diye düşünüyo hepsi değil tabi ama öle düşünmeyen 3 ya da 4 kişi......çok sabır gerek ... tenefüs te yok okulda olan şeylerden nde haberim yok .......sevmiyorum ben de

Tepki Skoru
0
ebtuna ve yalan dünya size katılıyorum.. millet okul açılsın dersime gireyim diye can atar ben ise nelerle karşılaşacağımı ne saçmalıklarla uğraşacağımı bildiğim için içim daralır vaziyette olurum.okul öncesinin gerekliliğine inanıyorum ama öyle şeyler oluyo ki artık tükendim... ha bırak demeyin boşuna ..şartlar elvermiyor..hem çocukları seviyorum ama statümüz yok be arkadaşlar kendimizi kandırmayalım.eğitim seviyesi yüksek arkadaşlar çalışmadıkça;beslenmede bolca kendi damak zevkine uygun pasta börek yazan arkadaşlarımız oldukça;bizim statümüzde asla olmayacakkkk... boşuna mı okuduk biz ya...offfffffff offff.. allah ım beterinden koru ....

Tepki Skoru
0
ideallerle başladık ve elimizden geleni yapıyoruz...sevmeden yapıyorum ama yine de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum...
kendimi öğretmen gibi hissedemiyorum...forumun tamamında gezindikçe,sıkıntıları okudukça nelerin bizi soğuttuğunu,bıktırdığını daha iyi görüyorum...
başka iş yapsınlar diyenlere de anca gülüyorum...

Tepki Skoru
0
Ben de sizlere katılıyorum... Evet Okulöncesi Öğretmenliğinin toplumda statüsü yok henüz kimse bu mesleğe öğretmenlik gözüyle bakmıyor. Yalnızca çocuklar biraz oyalansın oyalanırken de başlarında biri olsun gözü ile bakılıyor bu mesleğe... Anaokulu öğretmenliği dendiğinde karşındakinin aklına ilk gelen şey bakıcılık oluyor bu da insanın kendisini kötü hissetmesine ve öyle değil böyle filan diye açıklama yapma ihtiyacı hissetmesine neden oluyor...
Bazı arkadaşlar çocukların gözlerindeki ışıltı herşeye değer vs.. demiş... Onlar da kendilerince haklılardır ama o çocukların gözlerindeki ışıltı bizlerin toplumda statü sahibi olmadığımız, olamadığımız ve çok uzun süreler de olamayacağımız gerçeğini değiştirmiyor... Eğer gözlerdeki ışıltıysa olay sokakta ya da çocuk esirgeme kurumlarında çok çocuk var istediğimiz anda her çocuğun gözüne bakarak görürüz o ışıltıyı...

Tepki Skoru
0
evet canım ben de kesinlikle aynı fikirdeyim...çocukların gözlerindei ışıltı,masumlukları,saflıkları...hepsi tamam ama 100lerce sıkıntını içinde bunlar polyannacılık oluyor bence...
laftan sözden anlamaz,her türlü yaramazlığı yapan bizi canımızdan bezdiren çocuklar yok mu peki?
benim de şimdi çocuğum var ve eve geldiğimde kendi çocuğuma tahammülüm kalmıyor maalesf...yazık değil mi?
bir arkadaş daha demişti uyumazsam kendime gelemiyorum diye...bende de aynısı var,çok başım ağrıyor,uyumazsam kendimi toplayamıyorum...
öğretmenliği çok seviyorum ama bu branş çok yorucu...buna rağmen aa sizin işiniz ne kolaydır diyenlere sinir oluyorum...
çocuğunu bırakırken ayy allah yardımcınız olsun diye bırakanlar 10 kat sinir oluyorum...
yok yaa kendimizi kandırmayalım bizi öğretemen olarak görmüyorlar...çocuk başından gitsin de ne olursa olsun...
emeklerimin karşılığını aldığıma inanmıyorum,yıllarıma yazık

Tepki Skoru
0
köy okullarında çalışsanız kendinizi öğretmen gibi hissedersiniz.şükredin istemiyorsanız neden isteyenlerin önünü kapatıyorsunuz. LÜTFEN OKUYUN.....ADAM KOLTUGUNDA OTURMUŞ GAZETESİNİ OKUYORMUŞ BU ARADA KIZI FİNCANIN İÇİNDE GETİRDİĞİ SUYU ÇAY DİYE BABASINA VERİYORMUŞ BABASI DA KIZIYLA EVCİLİK OYNAMAKTAN MEMNUN KIZININ VERDİĞİ SUYU BÜYÜK BİR ZEVKLE İÇİYORMUŞ. ONLAR EVCİLİK OYNAMAYA DEVAM EDERKEN ANNE İÇERİ GİRMİŞ KOCASI ONA SUS İŞARETİ YAPARAK İZLEMESİNİ SÖYLEMİŞ VE KIZININ ONA GETİRDİĞİ İKİNCİ 'ÇAY'I DA ZEVKLE İÇMİŞ KADIN MUTFAĞA GİDERKEN SESLENMİŞ HAYATIM KIZIMIZIN ERİŞEBİLDİĞİ TEK SU KAYNAĞININ KLOZET OLDUĞUNU BİLİYORSUN DEĞİL Mİ
BUNDAN ÇIKARILACAK DERSLER BABALAR KIZLARINI ÇOK SEVERLER AMA HAKLARINDA ÇOK AZ ŞEY BİLİRLER
ANNELER KIZLARINI ÇOK SEVERLER VE HAKLARINDA HER ŞEYİ BİLİRLER

Tepki Skoru
0
8 yildir okulÖncesİ ÖĞretmenİyİm(usta ÖĞretİcİ olarak yaptim)gİttİĞİm okullar hep kÖy okuluydu her gİttİĞİm kÖy okuluna anasinifini ben aÇtim oyuncaklari temİn ettİm.kÖydekİ Çocuklar sİzİn her verdİĞİnİzİ aliyorr her dedİĞİnİzİ yapiyor ÇÜnkİ onlarin İmkanlari az.ama Şehİrdekİ Çocuklar Çok Şimarik velİler Çok ukala sÜreklİ Şİkayet memunİyetsİzlİk .kiskanÇlik.velİler Çocuklarini kiyasliyor yariŞtiriyorlar malesefffffffff.ben İŞİmİ Çok sevİyorumm Çokcuklar bİr melek .benİm ÇocuĞum yok olmadi tedavİ gÖrdÜm allahim en kisa zamanda bİzede verİr...

Tepki Skoru
0
anasınıfı öğretmenliği özveri sabır işi .işini sevmeden yapan anasınıf öğretmenlerine sesleniyorum sizin yerinizde olmak isteyen çok ama çok insan var ben de 8 yıldır usta öğreticiyim ama bu yılatanamadım.rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum...kasım atamasını bekliyorum ...

Tepki Skoru
0
mesleği severek başlayan beni ve ideallerimi şartlar diye özetleyceğim sebepler öyle yıprattı ki... ayrıca hiç merkezi okullarda çalışmadım..bir de şükürsüz biri olduğumu düşünmüyorum.hep şükrederim aksine ...ama fikrimi belirttim nacizene ..

Tepki Skoru
0
birde şunu eklemek istiyorum ki 1200 kişilik öğrenci potansiyeli olan 50 civarı personeli olan bi okulda çalışmıştım ve okulun en çalışkan en iyi öğretmeni olduğum söylenirdi arkadaşlarım ve idaremiz tarafından..

Tepki Skoru
0
mesleğimi çok seviyorum.ama ilk yılım daha ve sınıfımda 30 tane öğrencim çok yoruluyorum.bir yılım nasıl geçecek bilmiyorum

Tepki Skoru
0
ben de şükürsüz değilim aksine çok şükrederim ama kimse kimsenin şartlarını bilmiyo b i da köy yerinde veliler de çok ilgisiz oluyo sadece basımdan gitsin fikrindeler kimse de seni öğretmen olarak görmüyooo burası da var hocalarım ben de yeni atandım ama bi sürü sorun açıkcası çoook zorlanıyorum daracaık bi sınıfta 15 kişi yi bi de sorunlu öğrencilerin olunca vakit geçirmek hiç kolay olmuyo ... sartlar güzel olsa eminim öyle olmazdı ama ben sene sonu nasıl gelecek bilmiyorum

Tepki Skoru
0
ebtuna her kelimene katılıyorum ilk yılım 2. ayım başladı bile köyde görev yapmak eminim daha iidir

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar, sizlere katılmıyor değilim. Ben devlette çalışıyorum. Bunun hiç önemi olmamalı bence.Özeldede olabilirdim.Sizler daha her şeye yeni başlamışken bu kadar karamsar olmayın arkadaşlar.Ben bu çocuklarla daha çok birlikte olabilmek için neler vermezdim. Yıllar hızla ilerliyor.Her geçen zamanı en iyi şekilde değerlendirin bence.Siz onların ilk öğretmenisiniz.Öğretmeni sevdiredebilirsiniz, nefrette ettirebilirsiniz.Bence yaptığınız işi ve çocukları sevmekle başlayın

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle