Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Okulöncesi eğitimde fotoğrafın önemi..

Tepki Skoru
0
bana fotoğrafların okulöncesi eğitimdeki faydalarını örneklerle anlatabilirseniz çok sevinirim....

Tepki Skoru
0
BU BİR OTOMATİK MESAJDIR aates... Konu açtığınız için teşekkür ederiz.Kurallarımızı okuyarak konu açtığınızı umuyoruz.Kurallara uygun olmayan konular ve daha önce benzeri açılmış konular silinmektedir.Forumumuzdan en iyi bir şekilde yararlanmanız dileği ile...

Tepki Skoru
0
deniz öğretmenim çok güzel bir açıklama yapmışsınız teşekkür ederim.....
ayrıca "aates""üyemizi de çok teşekkürler bukadar güzel bir konuya değindiği için....

çokşey öğrendim yine:)

Tepki Skoru
0
Denisse Hocam, sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Marmara üniversitesi 3. sınıf öğrenciyim ve salı günü bunu küçük bir sunum şeklinde sunacağım.Deneyimlerinizi her zaman bizimle paylaşmanızı istiyoruz...tekrar tşekkürler

Tepki Skoru
0
FOTOĞRAF NEDİR?

Fotoğraf, doğada mevcut gözle görülebilen maddi varlık ve şekilleri, ışık ve bazı kimyasal maddeler yardımıyla ışığa karşı duyarlı hale getirilmiş film, kağıt veya her hangi bir madde üzerine saptayan fiziksel ve kimyasal bir işlemdir. Kelime Yunanca ışık anlamına gelen "photos" ve yazı anlamına gelen "graphes" kelimelerinden oluşmaktadır. Yani ışıkla yazmak anlamına gelmektedir.Fotoğraf bugünkü gelişme devrinde bir bilim ve diğer bilim kollarının da hiç şüphesiz ki en büyük yardımcısıdır.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE FOTOĞRAFIN ÖNEMİ

Görselalgı öğrenmenin % 85’ ini oluşturur. Bu oran okul öncesi eğitimde maksimum düzeydedir.
Okul öncesi eğitimde çocuklara kazandırmak istediğimiz bir hedefi ya da davranışı görsel materyaller kullanarak daha kolay kazandırabiliriz. Bu görsel materyalerden biri de fotoğrafdır. Fotoğrafın okul öncesi eğitime faydalarını şu şekilde sırayalabiliriz:
• Daha rahat öğrenme ortamı oluşturur.
• Gözü yormayan ilgi çekici fotoğraflar çocukların daha hızlı öğrenmesini sağlar.
• Fotoğraflarla çocuklara etkili beyin fırtınaları yaptırılabilir.
• Fotoğraf, çocuklara farklı bakış açısı kazandırır. Çocukların farklı kültürleri, farklı yaşantıları, farklı insanları tanımasını sağlar.
• Çocukların kendi yaşantılarını ve ailelerini gözlemlemlemelerini de sağlar.
• Çocukların empati kurmasını sağlar.
• Çocuğun çevresini tanımasını sağlar.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE FOTOĞRAFIN KULLANIMI

Fotoğraf okul öncesi eğitimde bir çok şekilde kullanılır:
Gezi-gözlem faaliyetlerinde çocuklar gezdiklerin yerlerin fotoğraflarını çekip bunu sınıfta bir süre sergileyebilir. Bunu yaparak çocukların kendi yaşantılarını gözlemlemeleri sağlanabilir.
Aile fotğraflarını sınıfa getirip arkadaşlarıyla paylaşabilir. Bu şekilde ailesini ve çocuğun ailesinin içindeki rolü tartışılıp farkındalık oluşturabilir.
Bir hayvanın ya da doğadaki herhangi bir canlının ve bitkinin resmi sınıfa getirilir ve çocuğun doğayı ve çevresini tanıması sağlanabilir.
Çocuğun kendi fotoğrafını sınıfa getirmesi istenip fotoğrafı sınfın bir köşesine asılabilir. Bu şekilde çocuğa sınıfın bir öğrencisi olduğu ve değerli olduğu hissetirilebilir.
Çocukların yıl içerisinde yaşadıkları özel günlerin(doğumgünü, sene sonu gösterileri vs…) fotğrafları çekilerek çocukların kendi yaşantılarını gözlemlemeleri sağlanabilir.

arkadaşlar bu mini bir sunumdu. Bu şekilde hazırladım fotoğrafın önemi ve nasıl kullanılacağıyla ilgiliydi. Deniz hocam sizin örneğinizi verddim, sınıfta tartıştık; hocamız bunun bir öğrenme olmadığını tamamen ajitasyon ve duygu sömürüsü olduğunu söyledi. Yemek yeme alışkanlığı daha farklı yollarla öğretilmelidir deyip örneklerverdi... Ben yine de bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum, bundan sonra da paylaşımlarınızı bekliyorum :)

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu mini bir sunumdu. Bu şekilde hazırladım fotoğrafın önemi ve nasıl kullanılacağıyla ilgiliydi. Deniz hocam sizin örneğinizi verddim, sınıfta tartıştık; hocamız bunun bir öğrenme olmadığını tamamen ajitasyon ve duygu sömürüsü olduğunu söyledi. Yemek yeme alışkanlığı daha farklı yollarla öğretilmelidir deyip örneklerverdi... Ben yine de bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum, bundan sonra da paylaşımlarınızı bekliyorum :)

Tepki Skoru
0
Aates Sunumunu Yukarida Sonradan Gördüm. Teşekkürler. Sunumunu Ppt Olarak Yapmadin Sanirim.
Bu, asıl sunum değil sunumun bir parçası sadece ama diğer parçalarını nasıl tamamlayacağım bende bilmiyorum:( umarım güzel birşeyler bulup yine sizlerle paylaşırım. Asıl .unum 13 kasımda, fotoğrafla ilgili orjinal bir etkinlik bulmam lazım:(
Bir de Ppt olarak atmadım çünkü ilk defa atıyorum ve bilmiyorum aslında. Bana Ppt olarak nasıl yapacağımı özel mesajla atarsan sevinirim emel...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle