- Tepki Skoru
- 2
Okulların açıldığı ilk gün ağlayan,annesinden ayrılmak istemeyen ve sınıfa girmek istemeyen öğrencilerinizin alışması için neler yapıyorsunuz?
Evet kesinlikle anne/babanun gitmesi ve ertesi gün getirmesi önemli. Yoksa çocuk ilerde alışsa bile naz yapmaya devam ediyor. Ayrıca içeri girmesi için rüşvet (çikolata , şekerleme , oyuncak vs) vermemeli. Yoksa çocuk içeri girmek istese bile kullanıyor anne/babasını.Ben direk düzgünce konuşuyorum anlatmaya çalışıyorum,sınıftaki oyuncakları gösteriyorum. Asla anneyi içeri almıyorum çünkü alınca ertesi gün de almamı istiyor. Annesi gidince daha çok ağlıyor tabi. Kapıyı kapatıyorum o ağlamaya devam ediyor,sonra oynayan çocukları görünce o da aralarına katılıyor zamanla. En fazla 3 gün ağlıyor sonra kabulleniyorAma annenin bırakıp gitmesi önemli bence tabi ertesi gün de getirmesi. Bu dönem de ağlayan vardı aynı yöntemi uyguladım. Şu an herkesten önce geliyor gitmek de istemiyor. Örrretmenin yarın okul var de mi diyor
![]()
bilgilendirmeniz için teşekkürler öğretmenimbu yıl, 3. görev yılım ve ben de, arkadaşlarımın bahsettiği teknikleri uyguluyorum...kesinlikle ağlayan çocuğa yoğunlaşılmamalı,ilgi üzerinde oldukça ağlamaya devam edecektir. gizli kontrol yöntemi uygulanmalı. yani, onunla ilgilenmiyormuş ya da bakmıyormuş gibiyken bile, gözlem yapmayı bırakmamalı (kaçmaya yeltenen ya da kafasını duvara vuran-kendine zarar veren çocuklar olabiliyor) . bence, bu uyum sürecindeki en büyük problem, çocuğunun kendisinden ayrılmak istememesinden gizli bir mutluluk duyan veliler ! ben bu tip bir veliyle 1 hafta uğraştım (bana 1 yıl gibi gelmiştiii) . ben, sınıfa almak istemedikçe, "ama benden ayrılamaz, bensiz duramaz, yemek yiyemez" diye kapıda bekliyordu kadın...ne kadar net bir tavır gösterdiysem de, ben direndikçe o da direndi. en nihayetinde, okul müdürümüze durumu bildirdim ve öğretmen-amir işbirliğiyle veliyi püsküttükkk![]()