Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

okulda bit problemi

Tepki Skoru
0
Öğrencilerimin bir kısmı bitlendi...Bir kontrol edeyim dedim çocukları geçen gün,4 tanesinde buldum,onlara belli etmedim,Velilerine söyledim..Ben onlar rencide olmasın,birbirleriyle alay etmesinler diye sınıfta söylemedim onlara,bizim çocuklar bir gün sonra okula geldiklerinde beni kovalıyorlar:D Öğretmenim,kaçma gel,bitlerimizi sana atacağız diye..Aktarlarda olabilir dediler bir şey varmış,çocukların yakasına takılıyormuş,bit gelmiyormuş o zaman,duydunuz mu acaba?Varsa öyle bir şey bütün sınıfa alayım dedim.Ben de her gün anneme kontrol ettiriyorum saçlarımı:D Bana bulaşırsa,bütün çocuklara bulaşır zaten..Bütün gün sarmaş dolaşız hepsiyle,bit var diye çocuğa sarılmayayım da diyemiyorum..Bir çocuğumun annesi dövmüş çocuğu bu arada,hem de hiç beklemediğim bir veli..Sonra da oturmuş ağlamış bütün gece,çocuğun ne suçu var diye..Bir tek ona üzüldüm ama en azından hatasının farkında olması güzel bir şey..Sizler hiç kontrol ediyor musunuz bilmiyorum arkadaşlar ama tavsiye ederim:)Ben de ilk kez kontrol ettim,şanslıyız ki zamanında farkettik..

Tepki Skoru
0
Allah kolaylık versin çok zor bi durum hatta en çok korktugum durumlardan biri..dikkat edin size de bulaşmasın hele benim gibi uzun saçı seviyorsanız işiniz zor!!!bit için şampuanlar ve taraklar var eczanelerde satılıyor bence annelerle konuşun onlardan alsınlar..bitlenen çocuğu annesi neden dövmüş ki!!!çok titiz bi kadın herhalde ama yazık çocuk ister mi bitlenmeyi......

Tepki Skoru
0
Sağolun öğretmenim,O şampuanla çok uzun sürede geçiriyor,kullanmalarını tavsiye ettim ama onlar alışkın sanırım,yöntemleri biliyorlar...Bizim okullarda üst sınıflarda çok var bitli çocuklar,ilgilenen de yok..Hatta bizimkilere de büyük olasılıkla bu şekilde geçti..Bir çocuğun ablası da sabahtan hep bizimle,her gün geliyor..En çok onda ve kardeşinde vardı..O yaşlarda çok olabiliyor tabi ama ben böcekten korktuğum için benim açımdan psikolojik olarak zor olur:)Saçlarım da uzun..Bu arada benim bildiğim en iyi çözüm saç boyası..Tabiki de yetişkinler için..Hatta boyalı saça bir gelmez diye duymuştum,bilmiyorum ne kadar doğru ama biraz da onun rahatlığı var üzerimde,saçımı boyayalı 1 ay filan oldu,gelmez heralde diyorum:D

Tepki Skoru
0
çocukların bitlerden kurtulana kadar okula gelmeseler iyi olur.özel şampuan ve ilaç aldır.ayrıca eczanelerdede yakalarına takılan bir şey oluyor kokuya gelmiyorlarmış. sınıfını da ilaçlatmanı tavsiye ederim.kolay gelsin.

Tepki Skoru
0
okurken çok güldüm çünkü aynı olay benimde başıma geldi kızlardan birinin saçını yaparken bi baktım bit:D ben panik tabi anneye söyledim anne ordan bulaşmıştır dedi baya bi mücadele verdim..ardından 2 hafta gibi uzun bi sürede bit şampuanı kullandı ve bitti fakat benim adım bitli grup öğretmenine çıktı herkes kaşınıyodu okulda tabi ki çocuğumuza asla yansıtmadık ama bu leke hala üzerimde kimseye anlatma arkadaşım:D

Tepki Skoru
0
Ben 2-3 hafta önce şööyle çaktırmadan bi bakmıştım:D Tekrar kontrol etsem iyi olacak:D Canım inşallah bir an önce herşey yoluna girer..Kolay gelsin...

Tepki Skoru
0
Teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız,desteğiniz,yardımlarınız için:D

Tepki Skoru
0
bit benim de sorunum ...yani benim değil de öğrencilerimden bir kaçının ...ee aslında haliyle benim de sorunum oluyor ...
ikinci dönemin başında öğrencilerimin saçlarına bakayım dedim ..birinin saçlarına dokunmama gerek bile kalmadı... uzaktan görünüyordu sirkeler ...benim halimi siz tahmin edin ... velileri çağırdım ...bit olsa da olmasa da şampuanı almalarını istedim ...
nitekim o öğrencimdeki temizlenecek gibi değil ...veli de öylesine duyarsız ... günden güne artıyor ..zavallım başını kaşıya kaşıya bir hal oluyor ...en sonunda kızın saçını kestirmekte buldu çözümü ... iyice de temizlemiş sonra ... umarım hiç kalmamıştır ... off ne kötü bir durum ...aklıma geldikçe başım kaşınıyor :) ...

bu sorunu olanlara kolaylıklar diliyorum ...en kısa zamanda kurtulursunuz inşallah ...

Tepki Skoru
0
canım bit bu,ilacı olunca geçiyor tıpkı grip olmuşsun ilaç almışsın gibi.Ama banada bulaşmıştı.Beni eski görev yerimde veliler temizledi biliyomusunuz arkadaşlar.İlaç falan fayda etmedi bende,bit hızla doğum yaparak çoğalmıştı ve inanamazsınız arkadaşlar 3 gün uğraştık ve ilkel bir yöntemle çözdüler.Sinek ilacı varya bildiğimiz,işte onu bir miktar sıktılar saçlarıma sonra bağladık saçımı ve 2 saat sonra yıkadım hemen temizledi.Bulaşsa da paniklemeyin bu çareyede başvurabilirsiniz

Tepki Skoru
0
benim sınıfımda bitlenmişti ilk yılımdı ve çok sorun etmiştim...bütün sınıfa bulaştı...okula gelmediler temizlenene kadar... yakaya takılan ilaç sadece tedbir olan bitleri öldürmüyor...şampuan kullanılması yada tek tek ayıklanması lazım....bide vellerimden biri itiraf etti benim kızmda vardı diye...ve mazeretine bakın hocahanım benim kızın bünyesi yapıyor bitsiz gezmiyor demişti:)

Tepki Skoru
0
herkese merhaba arkadaşlar okulunuzdaki bit problemiyle nasıl başediyosunuz bu konuda yardım istiyorum.

Tepki Skoru
0
bu sorunla henuz karsılastım arkadasım..annelere şampuan alıp onunla belirli gunler yıkamalarını ve cocukların saclarını sık sık kontrol etmelerini istedim..birde bit çıkan çocuğumuzun saçlarını kestirdik(ailesi tabiki)veliler çok tepki gösterdiler..çocuklarını okula yollamamaya kadar bile gitti..
ama okul çagında surekli karsılasabileceklerini söyledim..sonra vazgecip çocuklarını gondrediler..

Tepki Skoru
0
arkadaşlar burada değerli zamanını ayırıp yazan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar benim sınıfta bir öğrencimin uzaktan baktığında görebilecek şekilde bitlenmişti. ben hemen farkeder farketmez ertesi gün veli toplantısı yaptım. bütün velilerden önlem almalarını söyledim. bunun için şampuan ve ilaçlarını kullandılar.

Tepki Skoru
0
aynı problem bendede vardı çocuklar dan bana da bulaştı temizlemesi baya güç oluyo bit şampuanları üremesini engelliyo gerçekten bunun yanı sıra ben aktardan kÂfur adlı bitki aldım onu yakana inelediğin de kokusundan dolayı bit gelmiyo faydasını çok gördüm tavsiy ederim naftelin gibi bişi zaten biraz kokuyo ama olsun

Tepki Skoru
0
Bİzİm siniftada bu hafta kontrol ettİĞİmde ÜÇ kİŞİde Çikti yorumlari okudum bİtkİyİ hİÇ duymamaŞtm deneyeceĞİm velİlerİme sÖyledm temİzlemİŞler ama hala var:(

Tepki Skoru
0
arkadaşlar eczanelerde bit bulaşmaması için naftalin tarzı bir ilaç var onu kullanın eczacılara sorun bit bulaşmaması için bir naftalin tarzı ilaç varmış diye sorun verir.ler.Aktarlardada satılıyor bu ilaç.bu ilacı bir beze sarıp cocuğunuzun ense kısmına kıyafetine asıyorsunuz koku biraz ağır gelebilir ama sonra alışıyorsunuz Ben faydasını gördüm sizede tavsiye ediyorum

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben mesleğe başladığım ilk yıllarda bitlendim çocuklar ile çok yakın temas halindeyiz ve hamileydim çok zor kurtuldum dikkatli olmak lazım özellikle velileri uyarmak lazım sınıfta kontrol pek hoş olmuyor

Tepki Skoru
0
Daha önce benim sınıfımdada olmuştu Allahtan benim veliler anlayışlıydı şampuanını önerdik kullandılar yazık kızlarımın saçları kısacık olmuştu size tavsiyem evcilik köşesinde tarak varsa hemen kaldırmanız oyun oynarken birbirlerinin saçını tarayınca geçebiliyor.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle