Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Okula başlama yaşı

Tepki Skoru
0
[size=x-large] :thanks:Arkadaşlar bundan önceki ''anasınıfları mecburi olacakmış''  için yardım ve düşüncelerinize çoook teşekkür ederim .Ben de bunun gerçekleşmesini çok istiyorum ama; sizlerin de dediği gibi altyapı şart .Ayrıca ben anasınıflarının bir gün ücretsiz olmasını dilemek gibi pembe bir hayale de sahibim  bir anne olarak.

Şimdi merak ettiğim ve yardımınızı istediğim başka bir konu var.Fısıltı gazetesinde okula başlama yaşının  artık 6 olacağını duydum .yani bu yıl 2001 doğumlu çocuklarımız okula başlayacakmış.Bu haber doğru mu yoksa asparagas bi haber mi .Ayrıca bir dönem okula başlama yaşı 6 olmuş,fakat;bu durumda çocuklar başarılı olamamış.Gerçi bununla ilgili pek bir bilgim yok.çocuklar hangi yaşta okula başlamalı? ve hazır olduklarını nasıl anlarız? :4:Yardım,bilgi ve düşünceleriniz için;şimdiden  çook teşekkür ederim.:thanks:[/size]

su2

Tepki Skoru
0
Fikrimce bu uygulamayı anasınıfları mecburi olunca uygulamaya sokarlar.Tüm çocuklar belli bir hazır bulunuşda olduktan sonra...Okula başlama yaşı ile ilgili görüşlerim şöyle:

[size=large]Yurt dışında okula başlama yaşları farklı farklı 6 var 7 var bahsettiğim ilkokul.Çocukların çoğu anaokuldan geliyor zaten ve ilk birinci sınıfda bizim 1.sınıfdaki gibi çocuklar zorlanmıyor çoğunlukla eğitim öğretim paralel gidiyor ve çocuklar bizdekilerden küçük başlıyorlar ama bizimkiler kadar zorlanmıyor eminim..El beceri desleri,eğitim,gezi gözlemler yaşıyarak öğrenme çoğunlukta ve sınıf sayıları az.Birde çoğu eyalette belediyeye bağlı okullar hatırladığım kadarıyla......Yani eğitim sisteminde bir değişiklik yapmadan 6 yaşındaki oyun çağı çocuğunu 45 kişilıl bir sınıfa koyup okuma yazma öğretmeye çalışmak çok zor bence eğer böyle bir uygulama olacaksa 1.sınıfldaki müfredat değiştirilip basitleştirilmeli......Çocuklar oyunların tadını çıkartsınlar bence okula başlayınca zaten kaç yıl okuyorlar.Öğretimden ÇOK EĞİTİME YOĞUNLAŞILMALI..yANİ İLKÖĞRETİMLER ANAOKULLARINDA bizlerin yaptığı gibi eğitim müfredatı yoğunlukta olsun Hiç olmazsa ilk 2 yıl...

Tepki Skoru
0
bence okula başlama yaşının 6 olması iyi olur. fakat ilkogretime başlama yaşı 6 olmamalı. 6 yaşındaki çocuk daha anaokulu çağındadır. ilkokula hazır değildir. eğer duyduğun haberde başlama yaşı 6 olacak derken anaokul kastediliyorsa 6 değil 4 olması daha bile iyi olacaktır...çünkü çocuklar 3 yaşını bitirdiklerinde sosyalleşme ihtiyaçları çoktan başlamış olur. çocukların en iyi sosyalleşme ve yararlı bilgiler öğrenme ortamları okullardır. 4 yaşından sonra anaokullar mecbur olmalı. fakat şu an için bunun turkiyede uygulanabilme şansı yoktur. keşke olsa...

Tepki Skoru
0
ana sınıfları mecburi olunca okula başlama yaşı 6 olabilir..Yanlız oda Günümüz türkiyesinde ne zaman olur bilinmez...

Tepki Skoru
0
pekii bu konu benim kafamı karıştıran bir konu ve halaaa net bir karar alamadım ama bugün kayıtlar başladı ev ben artık çocuğumu kayıt ettirmem lazımm şimdi benim oğlum 01.01.2001 doğumlu ve ben oğlumun el becerilerinin vs.. geliştiine inanıyorum çünkü geçen bir sene boyunca elinden kalem dergi kitap defter eksik olmadı çocuk kalem tutabiliyo birden 20ye kadar sayabiliyo harf ve rakamları az çok tanımış durumda hatta kendi adını ailesinin adını yazabiliyoo kısaca anaokul eğitimini ben elimden geldiğince evde verdimm sosyalleşmesi içinde çalışan bir anne olaraka haftasonları muhakkak yaşıtlarıyla bir ortama soktumm şimdii sizce bu çocuk ilkokul birinci sınıfa başlamamalımıı?

Tepki Skoru
0
KESİNLİKLE BAŞLAMAMALI
Ben böyle bir hatayı yaptım yapmayı düşünenlere ise tamamen karşıyım.Benim kızımda 01.01.1993 doğumlu ve bende 1992 doğumlu öğrencilerle okula kaydını yaptım.Ama bunun sıkıntısını kızım 8. sınıfta hala çekmekteyim.(Hafta sonuda OKS'ye girecek)Bir kere anlattığınız bütün özellikleri belki daha fazlasını ben kızımda da gördüm ama şunu göremedim Kızım oyun çağını daha atlatamamıştı.1.sınıfın ilk iki ayı çok problemli geçti.İyi kötü 8 sene geçti.Kızım sekiz sene boyunca kendinden bir-iki yaş büyüklerle yarışmak zorunda kaldı ve hafta sonuda en önemli yarışa girecek.Ben bu sekiz sene içersinde hep şunu gördüm,kızım arkadaş ilişkilerinde zayıf kaldı,arkadaşlık kurmak için çok taviz vermek zorunda kaldı.Kızım asla asosyal bir kişiliğe sahip değildir.Çok rahat uyum sağlar ama arkadaşları hep kendinden bir yaşa yakın büyük olduğundan okulda çok kullanıldı.Ben bazı şeyleri kendisinin anlaması için çok fazla karışmadım.Kendim de rehber öğretmenim sorunun son safhasında kontrolü elime almak istedim.Sınıf arkadaşlarının göstermiş olduğu kişilik özelliklerini benim kızım hep bir sene sonra kazandı.
İŞTE BU SEBEPTEN LÜTFEN BERKE ' Yİ BU SENE OKULA YAZDIRMAYIN. OKUMA YAZMA ÖĞRETMEYE ÇALIŞMAYIN ÖĞRENMEK İSTEDİĞİNDE İLGİYİ DAĞITIN.

Tepki Skoru
0
BİZ BU SENE ANASINIFINA 2001 DOĞUMLULARI ALIYORUZ .
AMA SİZE TAVSİYEM KESİNLİKLE ÇOCUĞUNUZU ANASINIFINA YAZDIRIN OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ MUHAKKAK ALINMALI çOCUĞUNUZUN AİLE DEN ALDIĞI KAZANIMLAR GAYET GÜZEL AMA BUNUN ÜZERİNE BİRDE ANASINIFINDAKİ EĞİTİMİDE İNŞA EDERSEK İLKOKULA DAHA SAĞLAM BAŞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.hER NE OLURSA OLSUN HER ÇOCUK EN AZ BİR SENE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ALMALI.

Tepki Skoru
0
Benim kararsızlığımın sebebi berke 29 aralık 2000de doğdu.ama nüfusa 01.01.2001diye yazdırdım (şimdipişmanım)internetten kayıt yapmak istediğimde 2001li olduğu için alınamıyor.Ama asıldoğumu 2000de olduğu için ilçemillieğitimle görüştüm 14 temmuzda komisyona sokucaklar berkeyi eğer uygun bulunursa kabul edebilirlermiş.Bakalım onların kanaatine göre hareket edicem.ben 5 yaşında başlamışım okula anlaşmalıolarak eğer zorlanırsam okuldan alıcaklardı ama devam ettim ve zorlanmadım tek farklılığı yaşları hep benden büyüklerle arkadaşlık kurdum ama bu beni zorlamadıki hiç.hatta üniversitede 1 yıl hazırlık sürecim oldu daha rahattım nasılolsa vaktim var diye daha rahattım diyebilirim.

Ama elbette anasınıflarının okulla işbirliği içinde mecburi olmasını canı gönülden istiyorum.

Tepki Skoru
0
evet berkeyi anasınıfına yazdırıyorum
paylaşımlarınız için teşekkürler:)

Tepki Skoru
0
yaa arkadaşlar biliyorum bende aslında istiyorum anasınıfını ancak bu yaş konusu hala aklımı karıştırmakta.Berke şuanda 68 aylık ve aralıkta 72 aylık olacak.Şimdi okulöncesi sitesinde gezinirken 36-72 aylık çocuklar için yazıyor anasınıfını.Yani berke geç kalmış olmuyormu?Ama ilköğretime de almıyorlar.Ee bu okulöncesi sitesindede aralıkta 72 ayını doldurmuş çocuklar diyoo yaa inanın kafayı yiycem bu konudan ben kaydettirdim anasınıfına ama 1 sene kaybı olmaz umarım berkenin

Tepki Skoru
0
Kesinlikle çok doğru karar vermişsiniz.Benim düştüğüm yanlışa düşmemişsiniz. Çocuğunuz önümüzdeki sene daha hazır vaziyette okula gidecek ve akranlarından bir adım önde olacak bunu unutmayın.Dönem eski dönem değil sizin dönemle bu dönem farklı siz zorluk yaşamamışsınız ama berkede yaşamayacak diye bir şey yok.
Berke' ye okul hayatında başarılar diliyorum.
Bu arada kızım OKS sınavında Fen Lisesini Kazandı.Darısı sizlerin başına.Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle