Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Okul öncesinde davranış panoları kullanmak doğru mu?

Tepki Skoru
0
Selamlar;
okul öncesinde davranış panoları veya davranış takip çizelgelerinin uygulanarak ve bunu çocuğun resmini koyarak sürekli sınıf içinde göstermek doğrumu değilmi merakediyorum.Cevaplarsanız memnun olurum saygılarımla...

Tepki Skoru
0
Bu bir sembol sistemi. Doğru mu, yanlış mı diyebilmek için önce amaca uygunluğa bakmak gerekir. Amacı nedir bunları yapan eğitimcilerin? Olumsuz davranışları azaltmak,olumlu davranışları görerek pekiştirmek. Amacını bilmeyenler açısından yanlış görülebilir ya da algılanabilir. Fakat amacı herkese net bir şekilde açıklanan bir davranış panosunun sınıfta sergilenmesinden daha doğal hiç birşey olamaz.

Tepki Skoru
0
olumlu davranışları teşvik etmesi bakımından oldukça doğru buluyorum.bende çocukların dolaplarına beyaz kartondan elmalar astım.Olumlu davranışlarında elmalarını yavaş yavaş boyayarak kızartıyorum.Yıl sonunda her çocuğun elmaları kızararak düşüyor.Düşen elmaları çocuklara veriyorum .Sonunda her çocuk elma alıyor.Ama yıl içinde oldukça etkili olduğunu söylemek isterim.

Tepki Skoru
0
evet olumlu davranışlar pekiştirildiği için bence doğru hatta kullanılması gerekli. ben de sınıfımın kapısının iç tarafına bir davranış panosu hazırladım. sınıfımda yemek yemeyen çocuk çok olduğu için bu konuyu pekiştiriyorum. o gün beslenmesini bitiren çocuk gün sonunda bir çiçek alıyor. bu sembolu resminin altına kendisi yapıştırıyor. en çok çiçeği olan çocuğa bir hediyem olacağını söyledim. hediye aldım bugün yarın vereceğim ayrıca:)

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle