Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

Tepki Skoru
0
Ses tonun jest ve mimiklerin abartılı olmasın dikkatleri daha çok dağılır, bazi yerlerde kitapta olmayan ama çocuklarının ilgisini çeceğini düşündüğün şeyler ekle mesela hayvanlarla ilgiliyse seslerini beraber taklit edin, görsellik onlar için çok önemli yıpranmış sayfası eksik kitapları hemem pazen tahta kartlarına çevir çok keyifli yeni yeni ve duruma uygun hikayelerde anlatabilirsin çok faydalı oluyo tavsiya ederim. Birde sessiz kitap okuma saati yapın çok yaratıcı şeyler çıkıyor ve çekingen çocuklar bile zamanla kendini ifade edebilen çocuklar oluyolar önce kitap seçiyorlar sonra resimlerini inceleyip herkese anlatıyorlar bunu yaparken kitplara zarar vermeden ve sesiz okuyanların hikayesini anlatabileceğini söylersen kurallarıda öğrenmiş olurlar benim çocuklarım ben hikaye anlatırken çok güzel dinliyolar bazen defalarca okumamı istiyolar.Bizim sınıfta hikaye okumak çok keyifli nacizane tavsiyelerimi bir dene derim ben.

s7n

Tepki Skoru
0
hikayeden önce dikkatlerini toplamak için bi parmak oyunu ya da bi şarkı soyletebılırsın ama bunu genellikle sessiz yapmaya çalışıyorum ben daha etkili oluyo ve hikayeden sonra dramanın çalışmasını yapıcagımızı soyluyorum ilgilenırını çekıyo deneyebılırsın:) bırazda sabırlı olmalısın nede olsa çocuk onlar:)

Tepki Skoru
0
walla ne yalan söyliyim bu bölümü okuyanda akıl yok diyolar genelde gerçekten de öle çocuklarla ugraşmak hiç mi hiç kolay deil tabi onlara göre hawa hoş ne de olsa onlar bizi deil biz onları eğitmeye bişeyler ögretmeye çaılışyoruz ama nolursa olsun mesleklerin içinden en iiilerden biride bu meslek :)

Tepki Skoru
0
hikayeyi anlatırken göz bebeklerini büyüt ve diğer çocukların dikkatini dağıtmadan konuşan çocuğun gözlrinin içne bak

Tepki Skoru
0
arkadaslar ben halk ewgitimin vediği bebek bakım elemanı kursuna gidiyorum.benim gitmemdeki amac cocukları inanılmaz sevmem ve onlar tarafından da aynı sekilde sevilmem.kesinlikle sevmeden yapıcaksanız hiç yapmayı işe deil eziyete dönüşür.bilginizi olsun... :36_11_13:

Tepki Skoru
0
Nur arkadaşım, arkadaşlar çok güzel yorumlar yapmışlar.Bende birşeyler eklemek istiyorum.Hikaye anlatırken sonunu bekleme ara ara sorular yönelt.Aldığın cevaplar hikayenin akışına uygunsa"ör:Ayşe'nin söylediği gibi" şeklinde hikayene devam et.sesinin tonunu ayarlamayı unutma.O gün okuduğun hikayeyi ailesine anlatmak üzere iyi dinleyen bir öğrencine ver.Yarın da getirerek arkadaşlarına anlatacağını söyle.Başarılar

Tepki Skoru
0
ben ce burada meslek liselerin nin avatajı ortaya çıkıo bölüm hakkında bir bilgin oluyor mesala ben lise3 . sınıf öğrencisiyim 2 senededir gönll lü halk eğitimi adı altında ana okullarana gittim bu sene de gözlem seneyede inş staja gideceğim şu bu bölümü çok seviyorum gerçi herşey bence4. sınıfta yapacağm stajda belli olccak inş pişman olmamm:) sevgiler hihihi

Tepki Skoru
0
merhaba ben çocuk gelşişmi son sınıf öğrencisiyim şu anda stajımı yapmaktayımokulda hikaye saatinde kendimi çocuklara dinletemiyorum çok sıkılıyorum bu konu hakkında bana önerilernizi bekliyorum

slm ben 2 yıldır özel bi anaokulunda 5-6 yaş öğretmeniyim.hikayeyi anlattığın çocukların yaşı çok önemli eğer küçük yaşta isen seni dinlemiyorlarsa muhtemelen sıkılıyorlar daha eğlenceli hale getir kuklalarla falan onlarada soru yönelt hikaye bitiminde onları ödüllendir ve bunu hikayenin başında söyle,ödülünde güzel bi kurallı oyun olabilir.birde sizde gayet rahat olmalısınız kendinize güvenmelisiniz.umarım faydalı olur.

Tepki Skoru
0
MRH.Çocukların ilgi alanları neyse ona göre onların dikkatini okuduğunuz şeye çekmeye çalışın. onlardan da fikir almayı deneyin .

Tepki Skoru
0
arkadaşım bende bi kaç bişi sölemek istiyorum belki işe yarar.:) sonuçta çocuk bunlar. enerjilerii boşaltmak farklı şekilerde oturtmak matryal kulanmak hikayeyi her defasında aynı değilde farklı şekilerde anlatmak gibi şeyler olabilir.arkadaşların çoğu anlatmışilar zaten.onlarada bende tşk ederim.

Tepki Skoru
0
benim öğrencilerim mümkün değil yorulmuyor hocam:)27 öğrencim var!!!gün içinde inanın aktif oyunlara çok fala yer veriyorum ama inanılmaz bir enerji..eve gitmek istemiyorlar.ben de arkadaşlara katılıyorum ses tonu mimikler çocukları cezbediyor.ve hikaye öncesi motivasyon çok önemli.

Tepki Skoru
0
hikaye saatinde dinletememen demek diğer boş kaldıkları zamanlarda sizi dinlemiyor demektir siz genç meslektaşlarıma önerim otaritenizi herzaman koruyacaksınıkz bir otoriter bir serbest olursanız işte o zaman öğrenciler sizi dinlemez
başarılar

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.