bizimde davranış çiçeklerimiz var yanlış davranışta bulunan ve bu davranışını sürekli tekrarlayanın çiçeçiğinin yaprakları yavaş yavaş kesiliyor. okulun ikinci haftası çocuklara sınıfta uyulması gereken kurallardan ve davranış çiçekleriden bahsettim, sınıfa alışmaya başladıktan sonra kurallara uymayanların çiçeklerinden keseceğimi söyledim. bir kaç hafta sonra içlerinden birinin çiçeğini kestim ama kesmeden önce defalarca uyardım. kestikten bir süre sonra yanıma geldi "ben zaten çiçekleri sevmem istediğin kadar kesebilirsin" dedi meğer bizimki çiçeklerin üzerindeki kelebekleri seviyormuş şimdi onun bi kelebeği var yaramazlık yapınca kelebeğinin kanatlarını keseceğimi bildiği için çok uslu duruyor. onu bu şeklde yaralamak hoşuma gitmiyor ama sesimi yükseltip azarlamak yerine bunu yapmak daha mantıklı geliyor. sizce daha başka neler yapabilirim çiçeklerini kestiğim zaman canlarının acıdığını hissedebiliyorum bazen ağlıyorlar ama yaramazlıktanda gerii kalmıyorlar bazen ne yapacağımı şaşırıyorum..........