Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Ödül Panomuz

Tepki Skoru
0
bizimde böyle yıldızlarımız var sınıfımızda yanlış bir hareketde davranan ve bu hareketi yapmaya devam ednin yıldızının kanatları kapanıyor, güzel birşey yaptığında ise açılıyor. çocuklar daha dikkatli oluyor çok güzel bir pekiştireç.....

Tepki Skoru
0
papatya1911' Alıntı:
bizimde böyle yıldızlarımız var sınıfımızda yanlış bir hareketde davranan ve bu hareketi yapmaya devam ednin yıldızının kanatları kapanıyor, güzel birşey yaptığında ise açılıyor. çocuklar daha dikkatli oluyor çok güzel bir pekiştireç.....
bizimkinde de ayıcığa doğru ilerliyor güzel hareketleriyle ayıcığa ulaşan ödül alıyor

Tepki Skoru
0
bizimde davranış çiçeklerimiz var yanlış davranışta bulunan ve bu davranışını sürekli tekrarlayanın çiçeçiğinin yaprakları yavaş yavaş kesiliyor. okulun ikinci haftası çocuklara sınıfta uyulması gereken kurallardan ve davranış çiçekleriden bahsettim, sınıfa alışmaya başladıktan sonra kurallara uymayanların çiçeklerinden keseceğimi söyledim. bir kaç hafta sonra içlerinden birinin çiçeğini kestim ama kesmeden önce defalarca uyardım. kestikten bir süre sonra yanıma geldi "ben zaten çiçekleri sevmem istediğin kadar kesebilirsin" dedi meğer bizimki çiçeklerin üzerindeki kelebekleri seviyormuş şimdi onun bi kelebeği var yaramazlık yapınca kelebeğinin kanatlarını keseceğimi bildiği için çok uslu duruyor. onu bu şeklde yaralamak hoşuma gitmiyor ama sesimi yükseltip azarlamak yerine bunu yapmak daha mantıklı geliyor. sizce daha başka neler yapabilirim çiçeklerini kestiğim zaman canlarının acıdığını hissedebiliyorum bazen ağlıyorlar ama yaramazlıktanda gerii kalmıyorlar bazen ne yapacağımı şaşırıyorum..........

Tepki Skoru
0
çok güzel bir fikir paylaştığın için teşekkür ederim.

Tepki Skoru
0
çok güzel bi uygulama degişik bi fikir olmuş tesekkürler

Tepki Skoru
0
dilek' Alıntı:
bizimde davranış çiçeklerimiz var yanlış davranışta bulunan ve bu davranışını sürekli tekrarlayanın çiçeçiğinin yaprakları yavaş yavaş kesiliyor. okulun ikinci haftası çocuklara sınıfta uyulması gereken kurallardan ve davranış çiçekleriden bahsettim, sınıfa alışmaya başladıktan sonra kurallara uymayanların çiçeklerinden keseceğimi söyledim. bir kaç hafta sonra içlerinden birinin çiçeğini kestim ama kesmeden önce defalarca uyardım. kestikten bir süre sonra yanıma geldi "ben zaten çiçekleri sevmem istediğin kadar kesebilirsin" dedi meğer bizimki çiçeklerin üzerindeki kelebekleri seviyormuş şimdi onun bi kelebeği var yaramazlık yapınca kelebeğinin kanatlarını keseceğimi bildiği için çok uslu duruyor. onu bu şeklde yaralamak hoşuma gitmiyor ama sesimi yükseltip azarlamak yerine bunu yapmak daha mantıklı geliyor. sizce daha başka neler yapabilirim çiçeklerini kestiğim zaman canlarının acıdığını hissedebiliyorum bazen ağlıyorlar ama yaramazlıktanda gerii kalmıyorlar bazen ne yapacağımı şaşırıyorum..........
bence kesilmesinden korktukları için uslu duracaklarına ödül almak için mutlu bir şekilde uslu durmalarını sağlamak daha doğru olur. çünkü yaramazlık yapan çocuk sonuçta çiçeği yada kelebeği kesilince üzülüyor ve yerine tekrar gelmediği için uslu durmasının bir gereği kalmıyor ona göre. yani yaramazlık yapan çocuk bir daha uslu durmuyor. çünkü onun çiçeği kesildi bir kere.. ama ödül alacağını bilen çocuk bir kere yaramazlık yapsa bile daha sonra uslu durduğunda ödüle yaklaşacağını bildiğinden yaramazlığı uzun sürmüyor.

Tepki Skoru
0
Çok güzelll. çocukları daha dikkatli davranmaya yöneltiyor..teşekkürler

Tepki Skoru
0
Funda gibi düşünüyorum. Zira çocukların yanlışlarını cezalandırmak yerine; doğru davranışların pekiştirilmesi sanıyorum daha doğru bir davranış. Zira ben de bunu çocuklarımda gözlemledim. Paylaşımlarınız için teşekkürler...

Tepki Skoru
0
teşekkürler arkadaşım paylaşımların için.

Tepki Skoru
0
çok güzelmiş bizimde mavi boncuklarımız var çocukların resimleri kaplumba şekine yapıştırıldı yanınada davranışlarına göre nazar boncugu yapıştırıyoruz hergün sayarlar kimki daha çok diye çok işe yarıyo gerçekten

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle