Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

MÜSAİT OLUNCA BENİ SEVERMİSİN ANNEE....

Tepki Skoru
0
Müsait oLunca Beni Sever Misin ANNE ?

--------------------------------------------------------------------------------

Iceri girer girmez neseyle bagirdi:
-Anne biliyor musun bugun yuvada ne oldu?
- Gormuyor musun ? Telefonla konusuyorum.
Hic kimsenin sevdigi sey birbirine benzemiyordu. Annesi telefonu, babasi arabayi seviyordu.

Hersey erteleniyordu telefon ve araba sozkonusu oldugunda �
Bir de eve misafir gelecek oldu mu kendisine hic yer kalmiyordu. Nerelere gitsindi? Annesi kapatti telefonu.

Mutfaktan tencere sesleri geliyordu. Kosarak yanina gitti:

-Sana yardim edeyim mi ? dedi en sevimli halini takinarak,
Annesi manali manali bakti:
-Hayirdir. Bir yaramazlik filan ? Bak bir de seninle ugrasmayayim. Cok yorgunum zaten.

Yorgunluk nasil birseydi ? Bazen elinde oyuncagiyla uykuya daldiginda anneannesioyuncagi yavasca elinden alir :
-Nasil yorulmus yavrucak. Uykunun gulkokulu kollari sarsin seni, diyerek alnina bir opucuk konduruverirdi.

Yorgunluk gul kokulu bir uykuya dalmaksa eger, neden annesi kendisiyle boyle kizgin kzgin konusuyordu.

-Annecigim yoruldugun zaman gul kokulu uykulara dalarsin. Anneannem oyle soyluyor.

-Uykuya dalayim da gul kokulari kusur kalsin.Yorgunluktan oluyorum.

Bu kelimeden nefret ediyordu."Yorgunum, Yorgun oldugumdan, Boyle yorgun, yorgunken"

-Annecigim sen yorulma, diye...

-Yemekte konusuruz cocugum.Bankada isler yetismedi. Baban gelene kadar bunlari bitirmem lazim.Hadi sen oyna biraz.
Hani siz yoruluyorsunuz ya...Eeee....Bende oynamaktan yoruluyorum.Ne yapayim bilmem???...

Yapilmamasi gerekenleri biliyordu da buyukler, yapilmasi gerekenleri hic bilmiyorlardi. IsIklar sondu birden.
Annesi ofkeylesoylenmeye basladi.

-Mum da yok !! diye diye karistirdi dolaplari elyordamiyla.
Cocuk sirtustu yatip, anneannesinin koyunu dusundu.Gaz lambasinin isiginda deli tavsan masalini anlatisini. Deli tavsanin duvardaki aksini getirdi gozlerinin onune. Anneannesi gibi iki ellerini birlestirip isaret parmaklarini yukari kaldirarak tavsan kafasi yapti. ''Bak deli tavsan'' diyerek parmaklarini oynatti.Yoldan gecen arabalarin farlari duvardaki tavsana yol acti.Tavsan alabildigine hur dolasti sagda solda. Otlarla kuslarla konustu. Sonra yorgun dustu .Duvardaki goruntu minik avuclarin acilmasiyla kayboldu. Kolu yavasca kanepeden asagi sarkti.Neden sonra isIklar geldi.

Kadin cocugun hic konusmadigini akil etti.Birden kanepeye kostu. Kucucuk dizlerini karnina dogru cekerek uykuya dalmisti.

Masanin ustundeki dosyalara bakti igrenerek.Dindirilmez bir pismanlik doldurdu icini.

Uyandirmaktan korka korka kucuk alnina bir opucuk kondurdu.

Cocuk sanki bir ipucu bekliyormuscasina aralanan gozleriyle mirildandi;
- Isin bitince beni sever misin anne? » dedi.

Kadin, sevilmek icin randevu alan cocuguna bakarak sabaha kadar agladi .

Lutfen sevgimizi yarinlara ertelemeyelim. Hayat telasina kaptirip kendimizi,sevdiklerimizi ihmal etmeyelim.Unutmayalim ki yasamin en guzel yani sevgidir.

Unutmayalim ki yarin kimseye vaat edilmemistir.

Sevgilerinizi yarınlara bırakmayın...

Tepki Skoru
0
ağlamamak içten değil. çok beğendim sağol arkadaşım emeğine sağlık..

Tepki Skoru
1
Lutfen sevgimizi yarinlara ertelemeyelim. Hayat telasina kaptirip kendimizi,sevdiklerimizi ihmal etmeyelim.Unutmayalim ki yasamin en guzel yani sevgidir.

Canımcım yine ağlattın benii...Herkesi,hayatı,sizleri ve yaşamayı çok seviyorummm...:):):):)
Paylaşımın için çok teşekkür ederim...Bu yazıyı velilerime kopyalayıp vermeyi düşünüyorum.Belki işlerinden daha önemli olan sevginin daha çok farkına varırlar...Teşekkürler canımcımm:):):):)

Tepki Skoru
0
Canlarım Nuray-Zeliha ve Gökçe arkadaşım beğenmenize sevindim sevinçler ertelenmei ki...VE YARIN KİMSEYE VAAD EDİLMEDİ...

Tepki Skoru
0
cok duygusal cogu aılenın yaptıgı ıhmalkarlıklar paylaşımın icin teşekkürler

Tepki Skoru
0
Sevil teşekkürler arkadaşım haklısın çoğu ailenin bilmeyerekte olsa yaptığı davranışların sonucu küçük bir hikayeydi benimkisi..Measj umarım gerekli yerlere ulaşır...İNSANIN BİR ANNESİ OLMALI ETEĞİNDEN ÇEKİŞTİRECEĞİ...VE GECENİN BİR VAKTİ KALKIP ONA SENİ SEVİYORUM ANNE DİYEBİLMELİ...

Tepki Skoru
0
EGELİ ben teşekkür ederim arkadaşım...

Tepki Skoru
0
ÇOK ETKİLENDİM, PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Tepki Skoru
0
çok güzel bi dille ifade edilmiş..beni çok etkiledi tesekkür ederim

Tepki Skoru
0
canımm sarımm güzell paylaşımınn içinn teşekkür ederimm..

daha önce verilmişti sanırımm..

Tepki Skoru
0
BEN TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞALAR DAHA ÖNCE VERİLDİ Mİ BİLMİYORUM ARAŞTIRIP ÖYLE GÖNDERDİM AMA ....

YENİDEN MÜMKÜN OLSA…
Çocuğumu yeniden yetiştirmem mümkün olsaydı,
Ona işaret parmağımı kaldırıp yasaklar koymak yerine,
Parmaklarıyla resim yapmayı öğretirdim.
Hatalarını daha az düzeltir, onunla daha çok yakınlık kurmaya çalışırdım.
Onu sadece gözlerimle izler saat kısıtlamaları koymazdım.
Daha ilgili olmaya çalışır, daha çok şefkat göstermeye çalışırdım.
Onunla daha çok yürüyüşlere çıkar, uçurtmalar uçururdum.
Ona karşı ciddi bir tavır içinde olmak yerine onunla oyun oynardım.
Onunla kırlarda koşar, yıldızları seyrederdim.
Onunla daha az çekişir, ona daha çok sarılırdım.
Ona her zaman katı davranmaz,onu daha çok onaylar ve yüreklendirirdim.
Güç konusunda daha az ders verir, sevgi konusunda daha çok şey öğretirdim.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle