Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Mikroplarla İlgili Aktiviteler

Tepki Skoru
0
ARKADASLAR ACİLL OLARAK MIKROPLARLA ILGILI HER TÜRLÜ ETKINLIĞE IHTIYACIM VAR.SANAT ETKINLIĞI,SARKI,ŞİİR,OYUN,DRAMA.....AKLINIZA NE GELIRSE...YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVINIRIM:)TESEKKURLER....

Tepki Skoru
0
http://www.okuloncesiforum.com/showthread.php?tid=5513

**
önce buraya bakın:)

Bir de bu:**:D

Mikrop
( A: Anlatan, Ç : Çocuk, M : Mikrop )
A-**** Bir mikrop varmış… yürümüş… yürümüş…
( sağ elin baş parmağı, sol kol üzerinde yukarıdan aşağıya doğru yürütülür.)
Bir evin kapısından içeriye girmiş…
( baş parmak, yürüye yürüye avuç ortasına getirilir )
Bir de bakmış ki, merdivenler var, başlamış merdivenlerden çıkmaya…
( sol el parmakları açılarak tutulur, bunlar merdiven sayılır. Sağ elin baş parmağı, sol elin küçük parmağından başlayarak birer birer merdivenleri çıkar. Sol elin sırtına varır. )
Üst kata çıkınca kapıyı vurmuş…
( sol elin sırt kısmına sağ elle vurulur )
****** M- Tak tak tak…
****** Ç- Kim o ?
( kim o sesleri, çocuk sesi öykünülerek söylenir )
****** M- Benim, ben, Mikrop
( sağ elin baş parmağı sallanır )
********Ç- Ne istiyorsun ?
( Çocuk sesiyle sorulur )
********M- Seni hasta etmeye geldim
( sağ baş parmak yine sallanır )
Ç- Yooo… beni hasta edemezsin ; ben temiz bir çocuğum, yemeklerimi yerim, uykumu uyurum, aşı da**************** oluyorum… Sen beni hasta edemezsin…
******** M- Öyleyse ben gidiyorum.
( Merdivenlerden sağ baş parmakla geri dönülerek inilir )
A-**** O sırada, çocuğun annesi evde sabunlu su ile temizlik yapıyormuş, mikrobun ayağı kaymış ve merdivenlerden aşağı yuvarlanmış.
( Yuvarlanma devinimi yapılır )
Mikrop kendini kapının dışında bulmuş.
( Sağ baş parmak, avuç dışına atılır )

Tepki Skoru
0
bay mikrop bay mikrop beni hasta edemezsin yemeğimi böle yiyorum yüzümü deböle yıkıyorum meyveleri sebzeleri bol bol yiyorum bay mikrop bay mikrop beni hasta edmezsin...bi şarkı inşallah melodisini biliyosundur yada bulursun çok eğlenceli bir şarkı sözlerini eksik yazmış olabilirim gece gece bu kadar geldi aklıma...bir de şimdi oluşan bi fikir..drama da çocuklar arasından bir tanesine mikrop rolü verip diğerlerine dokunup hastaetmesini sağlayabilirsin bunu geliştirirsin kötü ortamlar yapıp mikropların burlarda bulunduğunu anlatmaya çalışan bi oyuna çevirebilirsin dokunduğu çocuk hasta olacak yada yorgun bitkin düşecek gibi....şimdiilk bu kadar geldi..sen geliştir artık gece gece aklıma gelenler böle....

Tepki Skoru
0
sanat etkinliği olarak resim yok ama fikir vermek açısından..
kartona böyle yıldız kenarları gibi yıldıza ben zer bi şekil çiziyosun..kollarını ayaklarını yapıyorsun...yüzünüde çizip dişlerini belirginleştiriirsen güzel olur...en son da yüzüne kesilmiş yün parçacıkları serpiyorsun..umarım anlatabilmişimdir.kolay gelsin.

Tepki Skoru
0
ARKADAŞLAR GÖNDERDİĞİNİZ FAALİYETLERİ ÇOK BEĞENDİM TEŞEKKÜR EDERİM:)

Tepki Skoru
0
Bİraz GeÇ Oldu Ama Benİmde Bİr Faalİyetİm Var.mesela Çocuklarin Ellerİne Sİm DÖkersİn Bunlar Mİkroplari Temsİl Eder. Daha Sonra Ellerİnİ Suda Yikarlar Bİraz GeÇer Ama Ellerİnde Hala Sİm(mİkrop)wardir. Sabunla Yikarlar Veeeeee Ellerİ Tertemİz Olur...

Tepki Skoru
0
Şöyle bir tekerleme var. Biraz geç oldu bunu yazmam ama yararlananlar olabilir.

Benim adım mikrop mikrop
Karnım hep tok hep tok
Neden diye sormayın
Kirli çocuk pek çok

Ben bunu bir mikrop kuklası aracıyla çocuklara söylemiştim. Çocukların çok hoşuna gitmişti.

Tepki Skoru
0
Bİraz GeÇ Oldu Ama Benİmde Bİr Faalİyetİm Var.mesela Çocuklarin Ellerİne Sİm DÖkersİn Bunlar Mİkroplari Temsİl Eder. Daha Sonra Ellerİnİ Suda Yikarlar Bİraz GeÇer Ama Ellerİnde Hala Sİm(mİkrop)wardir. Sabunla Yikarlar Veeeeee Ellerİ Tertemİz Olur...

Arkadaşlar biz bu deneyi yaparken okulun suları kesildi. Okulda inşaat vardı ama suların kesileceği hiç aklıma gelmemişti. Ne beş dakika önce ne de sonra tam deney anına denk geldi. Çok küçük bir olay gibi görünse de deneyimin amacına ulaşmasını engelledi maalesef. Aklınızda bulunsun, sular akıyor mu diye önceden kontrol edin bence:)

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle