Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Mevsimler

Tepki Skoru
0
çok teşekkür ederim drama hızır gibi imdadıma yetişti valla çok beğendim Allah razı olsun.

Tepki Skoru
0
CEREN’İN MEVSİM BAHÇESİ

Ceren resim yapmayı, oyuncaklarıyla oynamaya, dans etmeye bayılır. O hayvanları, doğayı, hayal kurmayı çok sever. Ceren bir sabah uyandı. Odasının penceresinden bahçeye baktığında gözlerine inanamadı. Ağaçlar bir gecede çiçek açmıştı. Sevinçle annesini yanına çağırdı. Çiçeklerle bezenen o güzelim meyve ağaçlarını gösterdi. Seval Hanım “ ilkbaharda ağaçlar gelin gibi olur kızım” dedi. O gün hep birlikte kırları dolaştılar. Göçmen kuşların geri dönüşlerini seyrettiler. Yeni doğmuş kuzuları sevdiler. Ceren rengârenk ilkbahar çiçeklerinden kucak dolusu topladı. Annesi başına çiçeklerden bir taç yaptı. Akşam olup da uyumak için yatağa girdiğinde, Ceren çok mutluydu. Çiçekli kocaman bir bahçenin hayalini kurarak uykuya daldı.
“Bizi ne çabuk da unuttun Ceren, hani meyvelerimi toplamayı çok severdin”. Bu kiraz ağacının sesiydi. Yeşil yaprakların arasındaki kırmızı kirazlar Ceren’e gülümsüyorlardı. Ceren bütün meyveleri sevdiğini düşündü. Üstelik ağaçların gölgesine uzanıp, kitaplarına bakmayı da çok severdi. “Ne olurdu bahçemde mevsimleri bir arada yaşasam. Çiçekli ağacımla meyveli ağacım yan yana aynı bahçede olsalar, onlardan hiç ayrılmasam.” Ceren bunları düşünerek ağaçların arasında oynarken aniden rüzgâr çıktı. Sarı sarı yapraklar uçuşarak dökülmeye başladı. Rüzgârın sesi tıpkı bir müzik gibiydi. Ceren dökülen sarı yaprakların arasında dans etmeye başladı. Ceren dans etmeye kendini öyle kaptırmıştı ki; sevgili göçmen kuşların göç ettiklerini çok geç fark edebildi. Göçmen kuşlar kanatlarını sallayarak Ceren’e “Hoşçakal” diyorlardı. Ceren “Gitmeyin ne olur. Mevsim bahçemde size de sıcacık bir yuva kurarım” diye arkalarından seslendi. Bir kırlangıç gelip Ceren’in omzuna kondu. Ceren çok mutlu olmuştu. Kırlangıca “Yaz ağacının yeşil dalları arasında umarım çok mutlu olursunuz” dedi. Bunu duyan bütün göçmen kuşlar Ceren’in mevsim bahçesine indiler. İlkbahar ve yaz ağaçları kuşlara dallarını açtılar. Rüzgâr kesilmiş, sarı yapraklar yerlere dökülmüştü. Sonbahar ağacı yapraklarını gövdesinin dibine topladı. Yaz ağacının yanına yerleşti. Artık mevsim bahçesinde onunda bir yeri vardı. Yağmur yalnızca onun üzerine yağabilirdi. Ceren bir eksiklik hissetti. Lapa lapa yağan karın altındaki yapraksız bembeyaz kış ağacını özlemişti. Ceren’in mevsim bahçesinde mutlaka onun da yeri olmalıydı. Böylece dört mevsimi bir arada yaşayabilecekti. Canının istediği oyunları oynayabilecek, bütün meyvaları yiyebilecekti. Göçmen kuşlarından da hiç ayrı kalmayacaktı. Ertesi gün babası Zafer Bey’in sevecen sesiyle uyandı. “Günaydın Ceren. Sana bir sürprizim var”. Ceren babasının başucuna bir resim astığını gördü. Ceren’in uykulu gözleri birden parladı. Resimde hayalini kurduğu mevsim bahçesi vardı. İçinde de ona göz kırpan kuşları uçuşuyorlardı.

Tepki Skoru
0
mevsimler ile ilgili sanat etkinliği örneği varsa verebilir misinz?pazartesiye kadar lazım

Tepki Skoru
0
teşekkür ederim hemen bılgisayarıma kaydettim ......

Tepki Skoru
0
Yağ yağ yağmur tekerlemesini komşu kızı camdan bakıyor diye söylemek daha sevimli geliyor bana.Siz ne dersiniz

Tepki Skoru
0
çok güzel olmuş ta kuzu ile ile ilgili de olsaydı fena olmazdı hani

Tepki Skoru
0
ArkadaŞim bahar Şarkisini melodİsİyle dİnlemek İÇİn nerden bulabİlİrİm

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar, ben bir kolejde staj eğitimi görüyorum. Sınıfımın yaş grubu 36-48 ay. Sınıf mevcudumuz 4 ve hepsi de çok tatlış kız öğrenciler. Ben planlarımda konu kavram esasına dayalı olarak ilerliyorum ancak koordinatör öğretmenim tüm etkinlikleri bir günlük planda almam gerektiğini söyledi. Bunu baz alarak not verecekmiş. Bahsettiğim etkinlikler şunlar; (serbest zaman), (türkçe), (drama), (müzik), (sanat), (oyun ve hareket), (fen, doğa ve matematik), (okuma yazmaya hazırlık çalışmaları), (aile katılımı), (alan gezileri) ve (değerlendirme) den oluşan bir günlük plan. Sizden isteğim bu haftaki konu kavramım mevsimler kış mevsimi ile ilgili bahsettiğim etkinlik türlerinde örnekler vermeniz. Yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olacağım. Teşekkürler...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle