Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

METGE

Katılım
31 Ağu 2006
Mesajlar
368
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Arkadaşlar METGE ile ilgili bilginiz varmı bu konu da beni biraz aydınlatabilirmisinz.Birde 2 ay süren cocuk gelişimi kursları varmıs bunlala ilgilide bilginiz varmı.Tesekkürler.
 
Katılım
25 Eyl 2006
Mesajlar
3,827
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
41
arkadaşım bildiğim kadarıyla metge meslek lisesi çocuk gelişim bölümünü 1.5 senede veriosun dışardan .tabi lise mezunları başvurabilio.yalnız bu bölümü her okul açmıo açılsa da pek duyurmuolar.2 aylık kurslar ismek de verilio sanırım..
 
Katılım
31 Ağu 2006
Mesajlar
368
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Arkadasım ismek değilde özel bi kurs varmiş orda veriliyo diye duydum.peki duyurulmak istenmemesinin nedenini biliyomusun .
 
Katılım
25 Eyl 2006
Mesajlar
3,827
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
41
neden duyurulmak istenmediğini bilmiorum.ama sağdan soldan duyanlar buralara gidio milli eğitimden sorsan bilgi alamazsın böyle bi uygulamamız yok der.halbuki var ama metge bölümüne gidenler mesela usta öğretici seminerine alınmıolar üni ye gitme hakları var mı bilmiorum.4 sene yerine 1.5 sene de eğitimi almak tabiki büyük bi avantaj ama ne kadar sağlıklı o da tartışılır tabi.
 
Katılım
3 May 2007
Mesajlar
880
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
42
arkadaşım metge egitimi bazı yerlerde 2 bazılarında 1,5 yılda tamamlanıyor eğitimi ise her yere göre degişir benim gittigim yerdeki hocalarımız süper eğitim verdiler en çokta stajda çok şeyler öğreniyorsun bemn ünüversiteyi açık öğretimden bitirdim 4 yılda sadece ezber bilgileri var bence okulöncesinde üniverste değil kendini geliştirmek önemli ...son olarak metgeler şuanda kapatıldı diye biliyorum.....
 
Katılım
31 Ağu 2006
Mesajlar
368
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Acıklamalarınız için tesekkürer.Peki özel kurslar var ve bu kurslar M.E.B sertifakası veriliyo burdaki eğitimde sağlıklımı acaba.(Bu konu da arastırma yapıyorumda) :) :)
 
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
36
Tepki Skoru
0
Puanları
0
arkadaşlar metge projesi bu sene itibariyle bitti.artık MEGEP var...MEGEP projesi kapsamında bu çalışma farklı bir şekilde sürdürülüyor...1.5 yıl değil tam 4 sene okumak zorundasınız.(kız meslek lisesinde çalışıyorum 2 sene önce metgeden öğrenci mezun ettik.MEGEP kapsamında henüz bir başvuru olmadı.başvurmadan önce araştırrın.)
 
Katılım
27 Ocak 2007
Mesajlar
3,007
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
43
ben de metge okudum. biz 2 yıl okuduk. sadece branş derslerinden eğitim aldık ve ilk yıl haftada 1 gün gözleme gittik.2 yıl haftada 2 gün sataja gittik ve dosya hazırladık. ayrıca usta öğretici belgesi aldım.1 yıl özel bir kolajde çalıştım. şu an aöf 4. sınıfa geçtim.bence dersleri veren öğretmenler çok önemli.ben öğretmenlerimden çok şey öğrendim.paratik yapma imkanı verildiği çin normal liseden bi farkı yoktu.zaten şu an bu bölümde okuyan kuzenimde 2sınıfta gözlem ve 3. sınıfta staja gidiyor.ayrıca biz para ödemedik....
 
Katılım
22 Nis 2007
Mesajlar
56
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
40
ben ist selçuk kız meslekte metge yi bitirdim. benim eğitimim tam 3 sene sürdü.hocalarımın hepside çok değerli ve bilgili eğitimcilerdi.metge bittikten sonrada açıköğretimi kazandım geçen sene ve şimdi devam ediyorum.
metge yi ben tesadüfen öğrenmiştim ama artık olmuyo sanırım. metge lise düzeyinde bi eğitim olduğu için üniversite okumak şart. tabi insanın kendini geliştirmesi daha önemli...
 
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
514
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
56
METGE PROJESİ ( Mesleki Teknik Eğitimi Geliştirme Projesi )

METGE Projesi Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi tarafından Ekim 2002'de başlatılan bir projedir. Atatürk Meslek Lisesi, Haydarbaşa Ticaret lisesi ve Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, proje okulları olarak kabul edilmişlerdir. METGE Projesinde izlenen yöntem AR-GE modeli araştırma yöntemidir.

İzlenen yöntemin ayrıntıları şunlardır;

Var olan durumun belirlemesi

Mevcut durumu geliştirmek için plan yapılması

Hazırlanan planın uygulanması

Elde edilen sonuçların değerlendirilmesi

Değerlendirme sonuçlarına göre gerekli düzeltmelerin yapılması.

METGE Projesinin amaçları şöyle sıralanmaktadır.

Temel amaç, okulun aşağıda belirtilen niteliklere sahip olmasını sağlamaktır.

Okul ile iş hayatı arasında genç ve yetişkinlerin yetiştirilmesi konusunda işbirliği sağlamak ve bir iş ortağı gibi çalışabilecek bir yapı oluşturmak.

Uluslarası kurumlarla ve yerel düzeydeki işletmelerle ortak çalışarak insan kaynaklarında mesleki standartları belirleme.

Belirlenen meslek standartlarında eleman yetiştirecek şekilde modüler eğitim programları hazırlama

Belirlenen meslek standartlarına uygun olarak öğretim yöntemleri ve sınav sistemini güncelleştirme.

Öğrenciler için modüler yazılı materyal hazırlama

Mezunları izleme ve elde edilen bulgulara göre okulun kendini yenilemesi

"http://tr.wikipedia.org/wiki/METGE"'dan alındı
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst