Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

meslek liselerindeki bazı bölümler lys ye girecekmiş

Tepki Skoru
0
benim bu konuda bildiğim teknoloji fakültesine girmek isteyen meslek liseliler lys ye girmek zorundalarmış okulöncesi isteyenlerin girip girmeyeceğinden haberim yok lütfen bu konuda bilgisi olan bir açıklama yapabilir mi?

Tepki Skoru
1
benim bu konuda bildiğim teknoloji fakültesine girmek isteyen meslek liseliler lys ye girmek zorundalarmış okulöncesi isteyenlerin girip girmeyeceğinden haberim yok lütfen bu konuda bilgisi olan bir açıklama yapabilir mi?

Teknoloji Fakülteleri bünyesinde yer alan Mühendislik programlarına mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu öğrenci ve mezunlarının ''YGS-1 puanı'' ile öğrenci kabul edilmesine Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.

Bu nedenle, 2011-ÖSYS'de Teknoloji Fakültelerine sadece Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına ''MF-4 puanına'' göre öğrenci kabul edilebilecek. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu öğrenci ve mezunları da Teknoloji Fakültelerine ''LYS puanı'' ile kabul edileceğinden, bu durumdaki adayların LYS'ye başvuru yapması gerekiyor.

_ Mühendislik programları dediğine göre bizim bölümümüzü ilgilendiren bir durum değil sanıyorum.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle