Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Kurucu - Sorumlu Müdürlük

Tepki Skoru
0
:36_13_3:Arkadaşlar sizce bir anaoklu müdürü/müdüresi nasıl olmalı. Ondan ne beklersiniz ?
sizin en gıcık oldugunuz şey ne mesala idare konusunda?
En çok nerde yanlış yapıyolar :D
:36_13_3:

Tepki Skoru
0
gıcıklık denemez ama bence bir anaokulu müdürü önce çocukları düşünmeli. ailelere gösreriş olsun,pirestij artsın diye çocukları maymun yapan etkinliklere müsade etmemeli

Tepki Skoru
1
Çocuklara değer vermeli, onları sevmeli, onlarla mutlu olmalı.
Öğretmenlerini aşağılamamalı.
Otoriter olmalı.
Bu meslekleğe değer vermeli.
Öğretmen-müdür mesafesini iyi kurmalı diye düşünüyorum..:)

Tepki Skoru
0
*Ünvanını kötüye kullanmamalı.
*İnsan ilişkileri çok iyi olmalı.
*Kesinlikle otoriter olmamalı.
*Öğretmen - müdür ilişkisi iyi olmalı. Herhangi bir konu hakkında rahat bir şekilde yanına gidilebilmeli. Mesafe olursa rahat olunmaz.
*Çocuklar için her şeyin en iyisini düşünebilmeli ve istemeli.
*Öğretmenlerle iş birliği yapmasını bilmeli.
*Yaptığı işi sevmeli.
*Güleryüzlü olmalı. Zaten yazdığım özelliklere sahipse büyük bir ihtimalle güleryüzlüdür....:):):)

Tepki Skoru
0
Bence herşeyden önce bir müdür yönettiği okulda tutarlı bi çizgi oluturabilmeli. Veli ne isterse o olur mantığından uzaklaşmalı. Çünkü bu konuda veli isteklerinin mantıklı veya mantıksız sonu gelmiyor. Herkes kendi çocuğu adına kendi doğrusunu bir eğitim kurumuna kabul ettirmeye çalışıyor.İş böyle olunca düşünün o okulun da,müdürün de, öğretmenlerin de halini... Bence bu noktada biraz daha dik durabilen müdürler gerekiyor. O zaman inanması güç ama velinin okula bakışı daha bir olumlu oluyor,söylenilen herşeyi daha bir ciddiye alıyor ve uyguluyor. İnanın kura ile çocuk alan okullar,verdiği eğitim açısından hiç bir farkı olmayan böyle müdürlü anaokullarından çok daha fazla rağbet görüyor. Özellikle konuştuğum veliler o okulun çok daha iyi eğitim verdiği görüşünde büyük bir ciddiyetle yaklaşıyorlar olaya konuşurken bile... Yani kısaca bi duruşu olmalı bence eğitim kurumlarının... Bu demek deil ki onlara uzak durun hayır çok yakın ama belli bir çizgide...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. çok güzel şeyler yazmışsınız. ben de birkaç ekleme yapmak istiyorum:

- öncelikle yaptığı işin, görevin bilincinde olmalı,
- mesleğini hiçbir karşılık (taltif, ödül vb) beklemeden çok ama çok sevmeli,
- hoşgörülü olmalı,
- kendisinin de bir öğretmen olduğunu aklından çıkarmamalı,
- her yönüyle (kişiliği, davranışları, tutarlılığı, insan ilişkileri...) örnek bir eğitimci olmalı,
- çekinilen değil, aranılan biri olamalı,
- empati yapabilmeli,
- öğretmenlerine rehberlik yapabilmeli ve onları yöneticileğe özendirebilmeli,
- ADİL OLMALI, haksızlıklara taviz vermemeli,
- şeffaf olmalı, okulun işleyişi ile ilgili konuları öğretmenleriyle paylaşmalı,
- okulla ilgili alınacak her türlü karara öğretmenleri ve ilgili personeli katmalı,
- takım ruhu bilincini yerleştirmeli,
- alçak gönüllü, sade ve gösterişten uzak durmalı....vb bunları daha da çoğaltabiliriz.

yas

Tepki Skoru
0
bağımsız anaokulu kurucu müdürleri haftada kaç saat ücret alır cevaplarsanız sevinirim

yas

Tepki Skoru
0
arkadaşlar kurucu müdür haftada kaç saat ek ders alır.şimdiden tşk

Tepki Skoru
0
20 diye biliyorum ama kurucu müdür vekili ark.var yinede sorayım

Tepki Skoru
0
arkadaşım kurucu müdür valilik onayıyla müdür vekili olarak görev yapar.görevlendirme esasları gereği 6 ay görevli bulunduğunuz okulun özellikleri doğrultusunda ekdersinizi alırsınız.bu da okul önesi eğitim kurumlarında 6 saat derse girme zorunuluğu dahil olmak üzere 27 saattir.umarım yardımcı olabilmişimdir

Tepki Skoru
0
6 saat derse girme zorunluluğu dahil 27 saat alırlar.tabi branşları okul öncesi ise ve 6 saat derse giriyorlarsa.ve görevlendirme esasıyla çalışıldığından 6 ay sonra görevlendirme onayının yenilenmesi gerekir.aksi takdirde ekderse hak kazanmış sayılmazsınız

Tepki Skoru
0
arkadaşlar müdür vekili iseniz 18 saat ücret alabilirsiniz. kadrolu müdürseniz 6 saat zorunlu derse girme karşılığında 25, ayrıca başka derse gişrmenizin imkanı varsada 6 saat daha toplam 31 saat . bunun dışında bir ücret alamazsınz zimmete girer

Tepki Skoru
0
özür dilerim sanırım ilk mesajda ben de eski yönetmeliği hatırlayarak yanlış bilgi verdim.emre arkadaşımızın dediği gibi 6 saat derse giriş zorunluluğu olmak kaydıyla 25 saat alınıyor.ancak dediğim gibi valilik oluruyla görevlendiriliyorsanız kadrolu müdürün aldığı kadar ücret alabilirsiniz derse girmek koşuluyla.ancak görevlendirmelerin süresi 6 ay olduğundan sadece 6 ay alabilirsiniz

Tepki Skoru
0
slmlar
devlette çalışan bir anasınıfı öğretmeni özel okulda müdürlük yapabilirmi?diplomasını kiralayabilirmi özel bir kreşe.acil cevp bekliyorum.şimdiden teşekkürler

Tepki Skoru
0
emekli olduktan sonra olabilir ancak devlet kurumlarında çalışırken olmaz

Tepki Skoru
0
çalışırken diploma kiralanamıyor aktif olduğunuz için.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar peki diplomayı en az ne kadara kiralayabilirim daha okul bitmeden talibi varda:)

Tepki Skoru
0
arkadaşlar yeni açılan 3-6 yaş bir çocuk yuvasında sorumlu müdür ve öğretmen olarak işe başlıyorum. öğretmenlikte 6 senem var ama müdürlükte tecrübesizim. bana yardımcı olabilecek müdürlük yapmış ve halen yapan arkadaşların fikirlerini bekliyorum:36_3_12:

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle