Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Kreş Açmak

Tepki Skoru
0
Merhaba arkadaşlar. Kreş açmak ne kadara mal olur. Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Tepki Skoru
1
arkadaşım bunun maliyetini belirleyen biraz da sen oluyorsun.. seçeceğin muhit, vereceğin kira, binaya yapacağın donanım, alacağın malzemeler... hepsi etkili. tek katlı bir yerle çok katlı arasındaki yer fiat olarak çok farklı olur. bir de eskisi gibi kolay değil artık.. onay süreci zor oluyor. milli eğitim bu konuda çok hassas davranıyor ve olması gereken de bu bence...

Tepki Skoru
0
Çok teşekkür ederim arkadaşım. Ocak ayından itibaren bütün kreşler, anaokulları vs. M.E.B e bağlı olarak açılacakmış ve milli eğitim bu konularda seninde söylediğin gibi oldukça hassas. Biz arkadaşımla birlikte kreş açmayı çok istiyoruz. Onun için bir ön araştırma yapmak istedik. Haklısın elbette değişken bir fiyat aslında. Ancak bir kreşte bulunması gereken, olmazsa olmaz bazı şeyler var. Onlarla ilgili ortalama bir fiyat öğrenebilirsem çok mutlu olurdum.

Tepki Skoru
0
tokatta benim bi arkadaşım açıyor sanırım 50milyarı bulucak gibi . inşaat ve içindeki mobilyalar vs ile

Tepki Skoru
0
arkadaşım ben de anaokulu acmayı çoook istiyorum.birlikte açalım isterseniz:) ama okulumun bitmesini beklemek lazım.benim tanıdığım anaokulu açtı.ev kiraladı.içinin malzemeleri de yaklaşım 25_30 milyar tutmuş....

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
öncelikle nasıl bir yer açmak istediğinizi belirleyin.
Hangi yaş grupları olacak?Kaç sınıf olacak?Isıtma işini nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?
Kaba bir hesapla 3 sınıf diyelim her sınıfın iç malzemesi 10-15 arzası tutar.Siz bir kaç yerden fiyat alın sonra bana dönün benim bayiliğini yaptıgım yerler vardı.Oralar ile karsılaştırıp daha uyguna alırız.
Ama öncelikle nasıl bir yer düşündüğünüzü ve yukarıda yazdıklarımı netleştirmeniz lazım.

Tepki Skoru
0
sayın hocalarım 1 ay önce araştırma konumuz,proje ödevi olarak...**anaokulu açma projesiYDİ** yaptığımız araştırmaları,gerekli bilgileri,belgeleri Hepsini kitap haline getirdik...biz araştırmamıza ilk olarak Milli eğitim genel müdürlüğüne giderek başlatık ve özel kurum servisine başvurduk..ordan gerekli bilgilendirmeler yapıldı ve ne isteniyo,nasıl isteniyo herşey açıklandı.daha sonra bayındırlık ve iskan müdürlüğüne yollandık **bina projemizle**onlar inceleme yapıp**teftiş için görevli geleceğini söyledi..sonrada sağlık bakanlığına gittik koşullar ve içme suyu üzerinde duruldu.daha sonra itfayeye gittik burda da yangın kapısı,girişler ,çıkışlar,merdivenler bir çok şey istenidi ve onlar tarafındanda denetlendikten sonra daha çok formalite var bunlara göre açma izni alınıyor
BU BİR ÖZETTİR....

Tepki Skoru
0
öncelikle nasıl bir yer açmak istediğinizi belirleyin.
Hangi yaş grupları olacak?Kaç sınıf olacak?Isıtma işini nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?
Kaba bir hesapla 3 sınıf diyelim her sınıfın iç malzemesi 10-15 arzası tutar.Siz bir kaç yerden fiyat alın sonra bana dönün benim bayiliğini yaptıgım yerler vardı.Oralar ile karsılaştırıp daha uyguna alırız.
Ama öncelikle nasıl bir yer düşündüğünüzü ve yukarıda yazdıklarımı netleştirmeniz lazım.
Öncelikle ilgilendiğiniz ve verdiğiniz cevap için teşekkür ediyorum. Ankara'da doğal gaz ile ısınma sistemi olan, villa tipi bir binada açmayı istiyorum kreşi. 3 Sınıflık, yaş grubu olarakta 3-6 yaş olması uygun olur diye düşünüyorum. Ankara'da bazı kreşlerde gördüğüm kadarıyla sınıflarda oyuncak yok; onun yerine büyük bir oyun salonu var ve çocuklar dönüşümlü olarak bu salonda oynuyorlar. Sınıflar yalnızca etkinlikler için kullanılıyor. Bu şekilde hazırlanmış bir düzende maliyet daha düşük olabilir diye düşündüm. Ancak çocuklar için ne kadar uygun olur, o ayrıca düşünülmesi gereken bir konu tabi.

Tepki Skoru
0
arkadaşım ben de anaokulu acmayı çoook istiyorum.birlikte açalım isterseniz:) ama okulumun bitmesini beklemek lazım.benim tanıdığım anaokulu açtı.ev kiraladı.içinin malzemeleri de yaklaşım 25_30 milyar tutmuş....
Serdem'cim neden olmasın :) Çok teşekkür ediyorum verdiğin bilgi için saolasın.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Hocam benim açacağım kreş 4 sınıflıktı. 4-5- 2 de 6 yaş grubu.Her sınıf wc ye bir kapısı vardı.Mutfak ortadaydı.Yerden ısıtma sistemi olacaktı.Arka tarafta oyun alanı vardı.Öğrenci velileri için kitaplık dahi olacaktı.İşin içine serviside eklemen gerek.Bana bu mobilya ve oyuncaklarla 150 yi buluyordu.(arsa hariç)
Kredi alırım veya ortak bulurum diyordum ama olmadı.
İşin içine girince o kadar masraf çıkıyor ki önceden kestiremeyebilirsiniz.

Tepki Skoru
0
Tarif ettiğiniz gibi bir kreşi hayal ettim de harika olurdu hocam. Haklısınız oldukça masraflı olacak gibi görünüyor. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ayrıca açmaya karar verdiğimde bahsettiğiniz gibi yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Tabi hocam her türlü yardımda bulunuruz.Herşeyin az çok masrafı var.Dediğim gibi içine girince o ufak şeylerin toplamı o kadar büyük oluyor ki.Siz kesin açacağınız vakit bize düşen ne ise yaparız hocam.

Tepki Skoru
0
inşallah ilerde kreş açma hayallerim gercek olur:) tabiki isteyen herkesin de...

Tepki Skoru
0
merhaba öğretmenim naptınız kreş açabildinizmi?bende açmak istiyorum araştırma yapıyorum ama nerden başlayacağımı bilimiyorum siz kreş açtıysanız ilk önce nerden başladınız ne yapmam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim

Tepki Skoru
0
3-6 yaş grubu gündüz bakımevi açmak için prosödür nedir? şartların neler olduğunu biliyorsanız bilgilendirirseniz sevinirim

Tepki Skoru
0
ileride bende açacağım inşallah:)
tabi nasip olursa.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar anaokulu açmak için yasal gereklilik maddeleri nelerdir? elinde olan varsa bilgilendirebilir misiniz? şimdiden teşekkürler

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle