Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

kpss soruları satılmış...

Tepki Skoru
0
Kopya skandalına karışan adaylar KPSS sorularını 10 bin dolar karşılığı günler öncesinden edinirken, bu miktarın sınava az bir süre kala düşürüldüğü tespit edildi. Sınava bir saat kala soruları alan bir adayın şebeke üyelerine bin 500 dolar ödeme yaptığı öğrenildi. Kopya şebekesinin çok farklı illerde adaylara soruları ulaştırdığı tespit edilirken, kaç adayın şebeke ile yasadışı alışverişe girdiği halen araştırılıyor. Savcı, soru bankasını oluşturan üyelerin bilgisayarlarını ve telefonlarını hâlâ inceliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS’deki kopya skandalı nedeniyle ertelenen öğretmen atamalarını sınavın kısmen iptali durumunda bir ay içinde yapmayı planlıyor. Ancak kopya skandalına karışan aday sayısının binlere ulaşması ve sınavın tamamen iptali durumunda ise kısa bir süre içinde sınavın yapılması için harekete geçilecek. Bu durumda da atamaların kasım ayına sarkabileceği ifade edildi.

Tepki Skoru
0
okadar değişik kaynaktan öyle farklı yorumlar alıyorum ki;kulaklarıma inanamadım.Sizin şu yazdığınız haber bana ilaç oldu inanın.Midem krize girmek üzereydi yine.saolun.

Tepki Skoru
0
vay bee parasızlığın gözü kör olsun diyorum valla...bu ülkede hakkıyla namusuyla çalışan değil de parası olan sahtekarlar kazanıyo demekkii...

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar bu vekil öğretmenlikle bu yılı kapatacakları kanaati fazlaydı.Hatta dahasıda varda,sizinde canınız sıkılmasın şimdi boşuna...En kötüsü dediğimiz bizim hayrımıza oldu şu hale bakın yaa... Sınava tekrar hazırlanmaya çalışalım bari.Yerimize başkalarının alınmasından iyidir.

Tepki Skoru
0
soru satılmış

KPSS'deki rezalet çözüldü, soruların sızdığı anlaşıldı. Sorular ise adaylara 10 bin dolara satılmış.

Güncelleme:02 Eylül 2010 08:21 YÖK, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı, KPSS sorularını ÖSYM’nin içinden sızdıran bir şebekenin adaylara 10 bin dolara sattığını belirledi.
KPSS’de kopya çekildiği iddialarının ardından gerçek gün yüzüne çıktı. YÖK Denetleme Kurulu, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın üç koldan yürüttüğü soruşturmada KPSS sorularının ÖSYM içinden sızdırıldığı bilgisine ulaşıldı. 10-11 Temmuz’da yapılan sınav sorularının tamamı veya tamamına yakınını doğru yanıtlayan adayların teknik takibi sonrası bazı adayların sınavdan günler öncesinde sorulara para karşılığı ulaştığı belirlendi.
BİR SAAT KALA BİN 500 DOLAR
Kopya skandalına karışan adaylar KPSS sorularını 10 bin dolar karşılığı günler öncesinden edinirken, bu miktarın sınava az bir süre kala düşürüldüğü tespit edildi. Sınava bir saat kala soruları alan bir adayın şebeke üyelerine bin 500 dolar ödeme yaptığı öğrenildi. Kopya şebekesinin çok farklı illerde adaylara soruları ulaştırdığı tespit edilirken, kaç adayın şebeke ile yasadışı alışverişe girdiği halen araştırılıyor. Savcı, soru bankasını oluşturan üyelerin bilgisayarlarını ve telefonlarını hâlâ inceliyor.
ATAMALAR GECİKMEYECEK
Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS’deki kopya skandalı nedeniyle ertelenen öğretmen atamalarını sınavın kısmen iptali durumunda bir ay içinde yapmayı planlıyor. Ancak kopya skandalına karışan aday sayısının binlere ulaşması ve sınavın tamamen iptali durumunda ise kısa bir süre içinde sınavın yapılması için harekete geçilecek. Bu durumda da atamaların kasım ayına sarkabileceği ifade edildi.
ÖSYM'DE BİRDEN FAZLA GÜVENLİK AÇIĞI
2010 KPSS’de kopya skandalı ile çalkalanan ÖSYM’de çok sayıda güvenlik açığı tespit edildi. KPSS ile ilgili YÖK Denetleme Kurulu’nun hazırladığı raporda, sınav sorularının güvenliğinin yeterli derecede olmadığı tespiti yapıldı. Özellikle ‘kurum çalışanlarının dışarı ile bağlantılarının sınavlar açısından güvenlik açığı oluşturduğu’ tespiti YÖK Denetleme Kurulu raporunda yer aldı. Raporda güvenlik zafiyetinin tek tek görevli isimler üzerinden, somut örneklerle tespitlerinin yapılması ve birden fazla noktada güvenlik zaafiyeti olduğunun belirlenmesi sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen atamalarını erteleme kararı aldığı öğrenildi.

TÜM BÖLÜMLERİN SORULARI SIZDIRILDI
Sınavda şebeke tarafından dışarı çıkartılan soruların sadece Eğitim Bilimleri’ni kapsamadığı, Genel Yetenek ve Genel Kültür Olmak üzere sınavın başka bölümlerinde de soruların sızdırıldığı belirlendi.
BAŞKANIN BİLGİSAYARI İNCELEMEDE
ÖSYM’deki inceleme dün de devam etti. İlk belirlemelere göre bir kurum çalışanının soruları para karşılığı şebekeye sızdırdığı tespit edildi. Soruların e- posta ile gönderildiği öne sürülen Isparta’daki Öğretmen BS’ nin de bilgisayarına el konmuştu. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da dahil olmak üzere, yönetici ve çalışanların bilgisayarları incelemeye alındı. Tespitler sonrası YÖK, KPSS’de kısmi iptal seçeneği üzerinde duruyor. Kopya skandalına karıştığı belirlenenlerin sınavının iptali, diğerlerinin yeniden sıralamasının yapılması planlanıyor.

Tepki Skoru
0
netler için ösym ye gönderdigimiz şikayet dilekçesinin de cevabı gelmedi.sizlere gelen oldumu?

Tepki Skoru
0
bu ne saçmalık ya herşey belli olmuş kopya kesin işte, neden iptal olmuyorki böyle adaletsizlik olamaz , yok kısmenmiş yok 1000 leldeyse tümmüş ilkdefa görüyorum böyle bir mantık , işlerine nasıl geliyorsa öyle davranıyorlar iptal olmalı

Tepki Skoru
0
rezaletin ta kendisi,bu kadar da olmaz iptal olması gerekiyor bence

Tepki Skoru
0
Türk Eğitim Sen başkanı kopya olayını e_postalardan sızdırıldığını kesin delillerle ortaya koyduğunda ÖSYM nin e-postaları istemediğini ÖSYM nin harekere geçmediğini söylemişti röportajlarınında hatırlıyorsanız,demekki kendi içlerindenmiş sızdırılma o yüzden harekete geçilmedi,nasıl bir ülkede yaşıyoruz,hangi ülkede hangi bi resmi kurum bunu yapar

Tepki Skoru
0
BAŞKANIN BİLGİSAYARI İNCELEMEDE

ÖSYM’deki inceleme dün de devam etti. İlk belirlemelere göre bir kurum çalışanının soruları para karşılığı şebekeye sızdırdığı tespit edildi. Soruların e- posta ile gönderildiği öne sürülen Isparta’daki Öğretmen BS’ nin de bilgisayarına el konmuştu. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da dahil olmak üzere, yönetici ve çalışanların bilgisayarları incelemeye alındı. Tespitler sonrası YÖK, KPSS’de kısmi iptal seçeneği üzerinde duruyor. Kopya skandalına karıştığı belirlenenlerin sınavının iptali, diğerlerinin yeniden sıralamasının yapılması planlanıyor

Tepki Skoru
0
yakında bankalar bunun içinde kredi vermeye başlarlar

KPSS soru alma kredisi

% ... faizle kredi üstelik ödemeler atandıktan sonra

Tepki Skoru
0
hocam vekil öğretmenlik kaldırıldı denilyor öyle mi bilginiz varmı?

Tepki Skoru
0
Valla 10.000 dolarım olsa kpss de işim ne? Bu parayı verebilcek kudretteki birisinin demektir ki cebi epey kuvvetli.Devlet memuru olup napacak? Deli bu millet be :77wu[1]:

Tepki Skoru
0
zaten bu 10.000 doları veren bi kişi değil bunu verse verse anca bi kurum verebilir.. bana en mantıklı gelense bi dershanenin bu parayı verip soruları alamsı akabinde de öğrenilerine e-posta yoluyla göndermesi bu kadar basit..

Tepki Skoru
0
sınav ıptal olmazsın.o kadar dersaneye gttık unuttuk bılgılerı.bence ıptal olursa ortalık dahada karısır.kolay mı sınava tekrar calışmak o stersı yasamak.gecen yıllrda da bole haberler cıktı ıptal oldu mu.hayr ıptal olmazsın bıran önce atanalım.standart sapmayı yenıden hesaplasınlar yanı puanlar tekrar hesaplansın

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle