Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Kpss 2010 puanları ve tercih etmeyi düşündüğünüz şehirleri yazın.

Tepki Skoru
0
Allah yardimciniz olsun, nasip kısmet deyip tercihlerinizi ona göre yapın derim

bircok alternatif ve gözönünde bulundurmaniz gereken faktör var, hepsini bir hesaplayip tercih yapmak cok zor,
ayrica herkesin durumu kendine özgü, demek istedigim genellemek mümkün degil, belki tüm okul öncesi adaylarını gruplamak gerekse onlarca gruba bölmek gerekir

öncelikle mevzuati cok iyi bilmek gerekir ki, henüz atanmadiniz ya da sözlesmeli calisiyorsunuz yani mevzuati iyi bilecek kadar tecrübe sahibi degilsiniz

benden düsünmeniz/arastirmaniz icin birkac durum saptamasi/alternatif . gözönünde bulundurmaniz gereken konu

1. mecburi hizmet konusu, tercihlerinizde dikkate alin derim (özellikle evli/cocuklu adaylar icin)
2. sizce sözlesmeli iken -imkani oldugu halde- kadroya gecmek istemeyen adaylar olabilir mi? (bence olabilir, hatta mantikli nedenleri de vardir)
3. artik sözlesmeliler icin yerdegistirme mümkün, 21 isaretlemeyi hafifleten bir neden
4. bi ara il ici atanmak istiyorum secenegi de olacak denmisti, bu konuda bilgisi olan var mi? il emrine verilmek yani
5. sözlesmelilerin 3-5 yila kadar kadroya alinacagi ihtimalini yüksek görüyorum, kadroya almayip da ne yapacaksin ki, eninde sonunda alman gerekecek zaten
6. evime yakin bir okulda sözlesmeli calisirken yine evime yakın bir okula kadrolu atanmak isterim (mecburi hizmet , es durumundan yada baska nedenlerden tayin konularini gözönünde bulundurmak gerekir)
7. kadrolu calismak tabiki sözlesmeli calismaktan iyidir (bir engel sözkonusu degilse, ankarada kadrolu iken istanbulda kadrolu calismak istemeyebilirim ornegin)
8. tercihlerinizi yaparken sagdaki soldaki duydugunuz puanlardan siralamadan filan cok da etkilenmeyin, baskalarinin puanlari ve siralari sizler icin fikir verici olabilir ama belirleyici degil, isi saglama almak istiyorsam 21 isaretlerim ama onceki tercihlerimi de secerek yaparim (rastgele degil)

daha dusununce yazcak cok sey var, özetle, hayatta cok alternatif/secimlik yol var, en dogrusunu secmek her zaman mümkün degil
hocam sözleşmeliler için yer değiştirme sadece eş durumu ve sağlık özründe yapılabiliyor.İl içi il dışı tayin hakkı yok...

Tepki Skoru
0
hocam sözleşmeliler için yer değiştirme sadece eş durumu ve sağlık özründe yapılabiliyor.İl içi il dışı tayin hakkı yok...

tesekkurler bilgi icin, herkesi kapsayan bir tayin hakkı yoksa sozlesmeli tercih yaparken daha dikkatli olmak gerekiyor demek ki, sözlesmeli demek "görev yerinde cakili" demek anlamina geliyor (simdilik)

Tepki Skoru
0
ben de sözleşmeliler öyle kolay kolay gidemiyor biliyorum çakılı yani..

Tepki Skoru
0
benımde puanım 65 bolu ve karadeniz bölgesi istiyotum umarım olur ama pek sansım yok gıbı :(

Tepki Skoru
0
bir tahminde bulunayim, bakalim ne kadar yaklascam (tahminlerim ne iyimser ne de kotumser)

Okulöncesi alım sayısını 2000-3000 arasında tahmin ediyorum

buna bagli olarak kadrolu taban puani 70 in altinda olur, ornegin 65 puan tahmin ediyorum

yine buna bagli olarak sonraki sözlesmeli puanının ise 60 lara kadar düsecegini tahmin ediyorum (hatta daha da altına)

Tepki Skoru
0
pardon, kadrolu icin taban puan belirlenirken aday sayısının 3 kati alindigi icin sözlesmeli puanı 60 lara kadar dusmeyebilir,

sayi cok olursa tabiki 60 da olur 50 de olur, ornegin 5 bin okulöncesi atanması durumunda

Tepki Skoru
0
2009 yilini kontrol ettim,

2009-1 atamasında 317 kadrolu icin puan 77.2 de, 2009-2 de 1319 kadrolu icin taban 72 ye düsmüs
72 puan üzerinde 1636 aday var anlamına gelir (baska hic bir faktörü hesaba katmazsak)

baska faktörleri de hesaba kattigimiz zaman 72 puan üzerinde maksimum 3 bin aday varmis 2009 yilinda, hatta bu rakama 2008 yılında KPSS ye girenler de dahil,

bu hesaba göre agustos ayinda 3 binlik bir atama durumunda taban puan kesinlikle 70 in altına cekilmeli ve atama sonucu gerceklesek puan da yine 72 lere kadar düsebilir

l

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.