Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Kız meslek lisesinde çalışmak istiyoruz

Tepki Skoru
0
okul öncesi mezunları sadece anasınıfı ve anaokullarında çalışabilirlerken çocuk gelişim mezunları hem lisade hem anasınıflarında ve anaokullarında çalışabiliyorlar. bu nasıl ADALET ACABAAAAAA...

Tepki Skoru
0
Denisse sana hak veriyorum.Fakat şu da bir gerçekki çocuk gelişimi mezunu arkadaşlarda bildiğim kadarıyla sadece uzman olarak yetişiyorlar.Bizler gibi anasınıflarında aktif staj yapmıyorlar diye biliyorum.Durum böyle oluncada çocuk gelişimi mezunu arkadaşlarında anasınıfı öğretmenliği yapmaları bence uygun değil. Kendi adıma söyleyim,üniversitede 4 yılın nerdeyse tamamında bi şekilde anasınıflarında aktif görevler almışımdır. Fakat çocuk gelişiminde okuyan arkadaşlarımın anlattıklarını dinlerdim ve onlar gözlem,uygulama yada inceleme ödevleri dışında anasınıflarında pek aktif olmadıklarını anlatırlardı. Çocuk gelişimci arkadaşlarım pek bilgim olmayan bir konuya yorum yaptığım için kızmazlar umarım :(

Tepki Skoru
0
bizler çocuk gelişimi öğretmenliği öğrencileri olarak 2 dönem anasınıfı 2 dönem kız meslek lisesi 1 dönemde rehabilitasyon merkezlerinde staj uygulama yapıyoruz arkadaşlar haksızlık yapmayalım şimdi

Tepki Skoru
0
sibel arkadaşım beni yanlış anlamanızı istemem:( dediğim gibi benim bilgilerim çocuk gelişiminde okuyan arkadaşlarımın anlattıklarıyla kısıtlı. fakat benim demem o ki niçin çocuk gelişimi mezunları okul öncesi öğretmenliği yapabilirken bizler lise öğretmenliği yapamıyoruz. yoksa niyetim sizleri kırmak değil.kırdımsa eğer tüm çocuk gelişimci arkadaşlarımdan özür dilerim.

Tepki Skoru
0
okul öncesi öğretmenliği ile çocuk gelişimi öğretmenliğinin almış olduğu dersler farklı olduğu ve çocuk gelişimi okul öncesi lise rehabilitasyon bölümünün tamamını kapsadığından ötürü saydığım branşlarda görev yapabiliyorlar da ondan görev yapıyorlar.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben 2003 yılında mezun oldum okul öncesi öğretmenliğinden bakanlıkç atandığım alan okuloncesi/çocuk gelişimi eğitimi öğretmenliği ben ilköğretim okulunda çalışıyorum ilk atamam buraya oldu fakat aynı dönem mezun arkadaşlardan bir çoğu liselere atandılar ve halen çalışıyolar bu seneki kalvuzda ve ilsisdeki sayfada liseleri istemezsiniz artık deniliyor. burada bizim için bi çelişki yok mu?????????????????
kazanılmış bir hak var ki liselerde çalşıyor arkadaşlar. bilgisi olan var mı ?

Tepki Skoru
0
evet hulya arkadaşımın dediğine bende katılıyorum. burada çok ciddi bir şekilde haksızlık var. zaten bu bakan neyi doğru yaptıkı bunları düzeltsin

Tepki Skoru
0
bende çocuk gelişimi mezunuyum, arkadaşların dediği gibi hem çok farklı dersler aldık hemde bizim branşımız okul öncesini ve özel eğitimide kapsıyor ayrıca da hiç bir çocuk gelişimci okul öncesinde çalışmaktan memnun değil, bize kalsa hem kendi branşımıza geçeriz ama .....

Tepki Skoru
0
ben 5 yıllık öğretmenim ve ilk 2 yılımda kml de çalıştım.daha sonratayin isteyince beni ilköğretime verdiler.Şimdi ise kml tercihi yapamıyorum.Bir okulda birden fazla öğretemen olduğuna göre lisede hem teorik dersler var hemde uygulamalı dersler bizler uygulmalı derslere girebiliriz ve hiç bir eksiklikte olmaz,ben iki yıl boyunca hiç bi eksiklik yaşamadım

Tepki Skoru
0
evet kız meslekte çalışmak biz okul öncesi mezunlarının da hakkıdır...

Tepki Skoru
0
SELAM.BEN OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ MEZUNUYUM.ŞU AN BULUNDUĞUM İL DE 4 YILDIR KIZ MESLEK LİSESİNDE GÖREV YAPIYORUM.ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜNDEKİ ARKADAŞLARA DA ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM:
YÖK'ÜN PAKET PROGRAMINDA ÇOCUK GELİŞİM EĞİT. ÖĞRETMENLİĞİ İLE OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİNİN DERSLERİ ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK OLSA DA OKUL DA ALDIĞIMIZ DERSLERLE KIZ MESLEK LİSESİ MÜFREDATI AYNI.GÖREVE BAŞLADIĞIM DA HİÇ ZORLANMADIM.YANİ BİZİM KIZ MESLEK LİSESİNDE ÇALIŞMAMIZ İÇİN SİZLERLE AYNI DERSLERİ ALMAMIZ GEREKMİYOR.OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ MEZUNU ARKADAŞLARA DA ATANDIĞINIZ İL DE Kİ İHTİYAÇ DOĞRULTUSUNDA OKULLARA YERLEŞTİRİLİYORSUNUZ.BEN VE ARKADAŞIM KUR'A İLE ŞU AN Kİ OKULUMUZA YERLEŞTİRİLDİK VE ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM ÇOCUK GELİŞİMİ MEZUNLARI ANAOKULLARINDA ANASINIFLARINDA ÇALIŞIRKEN BİR MİKTAR ZORLANIYORLAR.FAKAT OKUL ÖNCESİ ÖĞR.MEZUNLARININ BÖYLE BİR SIKINTISI YOK.MÜFREDATI DİKKATLE İNCELERSENİZ ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRT. VE OKUL ÖNCESİ ÖĞRT. MEZUNLARI NE DEMEK İSTEDİĞİMİZİ DAHA İYİ İDRAK EDECEKLERDİR.SEVGİLER...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben çocuk gelişimi mezunuyum ve yalnızca 1 yıl kız meslek lisesinde çalıştım.zorlanma konusuna gelince ne anaokulunda ne lisede zorlanmadım.çünkü mezun olduğum okulda (belki de o yıl anaokulu öğretmenliği ilk defa 4 yıla çıkarıldığı fakülte olduğu için aynı dersleri almamızdan kaynaklandı)hem kız meslek lisesinde hem de okul öncesi krumlarında staj yapmamız sağlandı.branş değişiklikleri esnasında branşa geçmek için epey uğraştık ama ilk atandığımızda çocuk gelişimci olmamıza rağmen okul öncesi öğretmeni olarak atandığımız için geçiş yapamadık.hatta pek çok arkadaşımız mahkeme yolunu da denedi.sadece bir kişi bakanlıkta görev alabildi diğerlerimiz okul öncesinde devam ettik.ama hiç şikayetçi değilim.çocuklarımla beraber olmak dünyanın en güzel duygusu

Tepki Skoru
0
Benim atanmamda okulöncesi/çocuk gelişimi yazıyo.Neden bu şekilde atıyolar bizi o zaman? (bu arada kız meslek lisesinde çalışmayı istemeyenlerdenim.)

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar ben okul öncesi öğretmenliği mezunuyum. ilk atamada metem'e atandım.(Mesleki ve teknik eğitim merkezi) 4 yıldır bu okulda görevdeyim.ilk iki sene hem uygulamalı anaokulu derslerine hemde lisede derslere girdim.2 senedir ise sadece lisede giriyorum.Lisede verilen müfredat derslerinin tamamını hatta fazlasını üniversitede gördüm.Yani neden lise derslerine giremeyelimki?Çocuk gelişimi mezunu olupta anlatım yeteneği olmayan yada okul öncesi mezunu olupta uygulama bile yapamayan birçok kişiler var.Mesela çalışma arkadaşım selçuk çocuk gelişimi mezunu "lütfen beni anaokulu derslerine yazın"diyor.Bu kişinin yapabilecekleri ile ilgili.
Müfredat değişip duruyor.mesleki eğitim bu sene yeniden yapılandırıldı ve birçok şey değişti.Şimdi nereden mezun olursak olalım hangi dersleri almış olursak olalım bu değişiklere uyum sağlamak zorundayız.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle