Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Kendinizi yenilemek için neler yapıyorsunuz ?

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu konuda fikri olan varmı bilmiyorum..
bizim alan aslında suistimale her konuda açık..biliyomusunuz. ben burada bukadar duyarlı öğretmenleri ve adayları görmekten çok mutluluk duyuyorum. çünkü bunca yılda okadar çok adı sadece öğretmen olan arkadaşla karşılaştımki.
okul öncesinde bizden çok bişey beklenmediği için tabi bu da bu alanda bilgi sahibi olunmamasına bağlı ve genelde bakıcı pozisyonunda olduğumuzdan gelir kaynağı olarak görülmesinden ...gibi pek çok sebeple alanda ki bazı öğretmenler tamda buna uygun davranabiliyorlar. yani tüm gun sadece boyama hamurla uğraştırıp ardından lutfedip bir iki şarkı söyleten ve gününü değil seneleri bu şekilde geçiren insanlar var.
kendimizi ne kadar yeniliyoruz yada bu sene diğer seneden farklı neler yapabilirim sorusuna sizlerin verdiği yanıtlar neler ..

Tepki Skoru
0
çok güzel bi noktaya değindin arkadaşım gerçekten adı sadece öğretmen olan ama özünde hiçbirşey öğretemeyen arkadaşlar var(maalesef)......
ben henüz 4. sınıfım ama kendimi her geçen sene yenilediğimi düşünüyorum. araştırıyorum, tecrübeli meslektaşlarımdan faydalanıyorum ve bize yakın meslek gruplarında olan arkadaşlarımla da fikir alışverişinde bulunuyorum.özellikle şu ara internette fırsat buldukça araştırma yapıyorum.inşallah mesleğe başlarsam çok daha iyi şeyler yapmayı planlıyorum :)

Tepki Skoru
0
gerçakten çok güzel bir konu tebrik ederim.gerçektende öle bende bir öğretmen adayıyım ama bazı öğretmenler varki kendinden ödün vermeyen ama asılnda öğrencilerine pek faydalı olamayan o kadar çok öğretmen varki ve bu benim lise yılarımda karşılaştığım bir olay yeni ştaja başlamama rağmen öğretmen ne bana neden öğrencilere karşı faydalı olabiliyordu. buda gelecek nesil için çok üzücü bir olay bence ama benim öle yapmıyacağım kesi,n ben öğrencilerim için çok faydalı bir öğretmen olmak istiyorum ve olucamda...

su2

Tepki Skoru
0
Ben önce kendimi her sene değerlendiririm ve yanlış olan şeyleri düzeltmeye çalışırım...Diğer arkadaşlardan da yararlanır ve genelde fikir alış verişlerinde bulunuruz.Her alanda olduğu gibi bizlerinde okuması,yenilikleri takip etmesi gerekiyor.

Tepki Skoru
0
ben bu siteye üye olan tüm öğretmenlerin kendilerini geliştirme çabasında olduklarını düşünüyorum ben her gün yatağıma uzanıp hani bir köşemiz varya "bugün kendin için iyi yada kötü ne yaptın"diye bu soruyu "bugün öğrencilerin için ne yaptın"olarak her gece sorarım ve eksiklerimi not alırım araştırırım ve ona göre bir yol izlerim bu davranış düzeldiğinde ise bunuda not alırım başımda 2 tane ajanda vardır biri siyah biri beyaz sizede tavsiye ederim belki içinden geçmiş yıllara ait bazı şeyleri paylaşabilirm......

Tepki Skoru
0
ben plan defterindeki değerlendirme bölümünü hergün doldururum daha sonra onları incelerim yanlışlarım varsa düzeltmeye çalışırım.

Tepki Skoru
0
peki arkadaşlar bunların dışında heryıl değişik şeyler yada aynı faliyetleri değişik yöntemler deneyerek yapanlarınız varmı. programlarda sınıfınızda değişikliklere gidiyomusunuz. örneğin ben geçen yıl yaz tatilinde ne kadar site varsa gezip resimlerde faaliyetlere baktım güzel olanları kaydettim. pps hazırladım. bu senede programa çoklu zeka programına yönelik bi 5-6 yaş program uyguladım. bilgisayarda eğitim cdleri çalıştırdım. gibi. ama bu yıl pek ne yapacağımı bilmiyorum ilginç önerileri olan varsa paylaşalım deneyimlerimizi

Tepki Skoru
0
Slm. Öncelikle kendini yenileme çabanı taktir ediyorum.Alanda tüm öğretmenlerin kendilerini yenilemek için çaba sarfetmeleri gerektiğine inanıyorum.Çünkü bizim ilgilendiğimiz iş çocuklar.Çocuklar bizim işimiz.Geleceğe yön verecek olan insanlar onlar.
Bance yeni dönem için sınıfını panolarla renklendirebilirsin.Özellikle duygu
panosu çok işe yarıyor.
DUYGU PANOSU
Öğretmen çocukların yaş düzeylerine göre üzerinde duygu ifadelerini resimlerle belirten bir pano hazırlar. Ayrıca her çocuğun isminin yazdığı ya da çocukların amblemlerinin yer aldığı kartlar hazırlar. Çocuklar sabah okula geldiklerinde öğretmen her çocuğa kartlarını dağıtır ve çocuklardan kartlarını kendilerine uygun gördükleri duygu resmine atmlarını ister. Daha sonra öğretmen çocuklara teker teker sorar.Bugün kendini nasıl hissediyorsun ve neden? Çocuklar kartlarını nereye attıysa o şekilde açıklamada bulunurlar. Bu etkinlik çocukların grup içerisinde kendi olumlu ya da olumsuz duygularını rahatlıkla ifade etmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca evde yaşanan olumsuz durumların çocukları nasıl etkilediği,nelerden mutlu oldukları gibi kendileri ile ilgili özel bilgiler veriyor. Bu çalışmayı uygulamanızı tavsiye ederim. Ayrıca günün sonunda çocuklardan aldığınız cevapları aile ilede paylaşabilirsiniz.

Umarım senin ve diğer arkadaşlar için yararlı bir etkinlik olur.
Başarıların artarak devam etmesini dilerim.Sevgiler...

Tepki Skoru
0
ben tuğba'ya gönülden katılıyorum gerçekten şu an bu siteye ulaşan arkadaşların kendilerini geliştirmek için burada olduklarını düşünüyorum. Bu siteyi ben google da gezerken fark ettim.Ben de kendimi geliştirmek için okul öncesi sitelerini ziyaret ediyorum.etkinliklerini okul düzenlerini inceliyorum ki köy okulunda çalıştığım için okulu nasıl geliştirebilirim neler yapabilirim kendime ne katabilirim bu soruları soruyorum ve cevaplarını arıyorum aslında bu siteye üye olmam daki en büyük etken de bu aramızda yaptığımız etkinlikleri paylaşarak kendimizde güzel bir etkinlik dağarcığı oluşturabiliriz paylaşımlarımız hepimiz için önemli.....

Tepki Skoru
0
duygu panosu etkinliği çok hoş bir etkinlik yalnız ben bunu nasıl uygulayacağım konusunda biraz endişeliyim nedeni çocuklarımın türkçe bilmemesi önce bu duyguların ne olduğu konusunda herhalde bilgi verip daha sonra uygulayabilirim.Geçen dönem böyle bir panom yoktu ama tavla zarına benzer bir duygu zarı oluşturmuştum zarın altı köşesinde değişik duygu ifadeleri vardı oyun şeklinde kullanıyorduk zar attırıp hangi ifade olduğunu soruyordum sonra çıkan ifadeyi ne zaman veya nasıl yaşadığını soruyordum bu etkinlikde çocukların çok hoşlarına gidiyordu sizlerde uygularsanız sonuçlarını göreceksiniz....

Tepki Skoru
0
duygu panosunu gün içinde değişik alanlarda da kullanmak mümkün. şöyle ki bir fon kağıdı üzerine veya tahtaya (ben fon kağıdını büyük şeffaf koli bandıyla kapladım böylece her sene çocukların resimlerini değiştirip aynı fonu kullanabiliyorum hemde yıpranmıyor, uhutacla,bantla çocukların işaretlerinin takılıp çıkmasına yardımcı oluyor)çeşitli duygular yapıştırılıyor.bunu ister her drama dan sonra ister gün başında ve gün sonunda ister sadece gün sonunda ister her etkinlikten sonra çocuklardan değiştirmeleri istenir. ve buyuk grup çalışmasında ya da bireysel olarak gün içinde çocuktan neden o duyguyu seçtiği kendini nası hissettiği konusunda bilgi vermesi istenebilir...

Tepki Skoru
0
HÜlyacım duygu panosuna benzer bir etkinlik olarak sorumluluk panosu var. Aynı duygu panosu şeklinde fon kartanuna bir pano hazırlıyorsun. Bu panoda çocukların almasını istediğin sorumlulukların resimelrini çiziyorsun.Örneğin;Sınıf düzeni sorumlusu,kitap köşesi sorumlusu.Yzni sınıfında çocukalrın yerine getirmekte zorlandığıı sorumluluklar varsa bunları bir panoda resimliyorsun.Her sabah çocukların logaları ile o günün sorumlarını belirliyorsun.Örn;O gün çocuklardan 2 tanesi sınıf düzeni sorumlusu oluyor ve sınıfın genel düzeni ile ilglileniyor.Akşam ise çocukların sorumluluklarını ne kadarı ile yerine getirip getirmediğini değerlendiriyorsun.Çocuklara sorumluluklarını kazandırmak için uygun ve yararlı bir etkinlik tavsiye ederim. Sevgiler.

Tepki Skoru
0
ben ilk senemi okuyorum üniversitede sunu belirtmek istiyorum ki bir ay calışıp sonra yatan ögretmen akıllı öğretmendir fikri taşıyanlar bence bu meslegi yapmasın saygılar...

Tepki Skoru
0
Selamlar hepinize ben yeni bir üyeyim ve iyiki de üye olmuşum diyorum .çünkü bu sitenin bana katacağı çok şey olduğu kanısındayım.Umarım öyle olur,buna inanarak üye oldum ve arkadaşlara da katılıyorum gerçekten buralara kadar gelip bu siteye gözatmakla yetinenler bile kendini geliştirme çabası içinde bence.En güzeli de bu işin içinde olan insanların birbirileriyle iletişime geçebilme şansının olması.
Ben son sınıf öğrencisiyim,netice itibariyle hepimiz bu işin içindeygiz ve bizi en iyi anlayacaklar da yine bizleriz bence.
Yapabileceğimiz en güzel şeydir bence birbirimize az da olsa bi şeyler katabilmek.Ben bilenlerden öğretmen bilmeyenlere öğretmek isterim.Üstelik paylaşacağımız konu çok güzel bi konu:İNSANI EN GÜZEL NASIL YETİŞTİREBİLİRİZ?bunu paylaşamak belki de en güzeli.
hepinize saygılar.:)

Tepki Skoru
0
selam arkadaşlar,ben şubatta atandım.Öncelikle okulöncesi sitelerini mümkün olduğunca ziyaret ediyoum..Farklı gördüğüm dökümanları mutlaka alıyorum.yardımcı olmak isteyen öğretmen arkadaşlarla bilgi alışverişinde bulunuyorum.Ayrıca çocuklara satranç,bilgisayar,basketbol drama dersleri vermeye çalışıyorum.bunun haricinde tavsiyesi olan arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum.herkese başarılar

Tepki Skoru
0
duygu panosu çok güzel bi fikir bende kopyaladım:) benimd bir çalışmam var ,öğrencilerin isimlerinin bulunduğu bir çizelge yan tarafta , üsstte ise değişik resimler herkes kendi şeklini seçiyor ve her saba h geldiklerinde herkes sırasıyla kendi resminin altına resim yapıyor bi anlamda bu yoklama çizelgesi gibi haftalık aylık düzenlenebilinir ik başta küçük kutucuklara resim yapmakta zorlanmışlardı ama haftalar geçince bakıtımda herkes sonderece düzenli bi şekilde taşırmadan yapmış küçük kas için iyi bi çalışma bence ayrıca yıl sonunda sergiye koymuştum veliler kendileride değişimi apaçık görmüşlerdi.

Tepki Skoru
0
ARKADAŞLAR BEN YAKLAŞIK 10 YIL ÖNCE ALMANYAYA GİTMİŞTİM VE ORDA BİR ANA SINIFINA GİRMİŞTİM,İNANIRMISINIZ KENDİMİ SARAYDA GİBİ HİSSETMİŞTİM ORASI OKADAR GÜZELDİ Kİ VE ÜSTELİK ORASI BİR KÖY ANA SINIFIYDI.ÜLKEMİZDEKİ BİRÇOK ŞEHİR ANA SINIFINDAN İYİYDİ. MÜTHİŞ OYUNCAKLAR,KAĞITLAR VS HİÇ GÖRMEDİĞİM METARYALLER GÖRMÜŞTÜM. KEŞKE FIRSATIMIZ OLSADA HER ÜLKEDEKİ ANA SINIFINI GÖREBİLSEK. OZAMAN DAHA KÜÇÜKTÜM VE DOĞAL OLARAK İŞİN TEKNİK KISMINI GÖZLEMLEMEDİM. BENCE BİRAZ YURT DIŞINA AÇILMALIYIZ. AMA NASIL???

Tepki Skoru
0
Slm.Muş/Varto Anaokulunda çalışıyorum.Çocuklardan birşey isterken ingilizcesini söyleyerek zamanla ingilizce öğrenmelerini sağlıyorum.Bu konuda ben zamanında çok sıkıntı çekmiştim. çocuklar zaten dil öğrenmeye çok açıklar.
  Duyarlı bir öğretmen değişik planları,bilim-çocuk dergisini inceleyerek ve çcukları her zaman gözlemleyerek kndii geliştirebilir bence .Çok güzel bir soru aslında,bizim kendimizi geliştirmemiz çocuklar da pzitif yansır ve kendilerine güvenleri artar.

Tepki Skoru
0
Bu siteyi yeni buldum.
Kısaca kendimi geliştirmek için her ay bir kitap alır ve mutlaka okurum. Meslekte 5. yıla başalayacagım bu sene kısmetse.
okul labarotuvarında kullanılmayan (Kullanmasını kimsenin bilmedigi için yep yeni slayt makinası buldum. Bu sene onu bol bol kullanacagım. İnternetten resimler topluyorum bunları konulara göre sınıflayıp bol bol kullanacagım. E artık slayt var çocuklara tek tek resim dagıtmaya gerek yok. Birde bu ara yeni parmak oyunları arıyorum. Elinde olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Tatilde 5 litrelik bir su şisesine deniz kumu doldurup getirdim. Bence anasınıfı ögretmenlerinin ortak özelligi bu gördügü her malşzemeden "acaba bundan nasıl bir etkinlik çıkarabilirim diye düşünmek"
Geçen yıl sınıfı boyamıştım bu yıl biraz yerleşim değişikligi yapmak isitiyorum.
Herkese selamlar..

Tepki Skoru
0
bu kadar güzel düşünceli pırıl pırıl geleceğin yetiştiricilerini bi arada görmekten şimdi dahada mutlu oldum :)gelecek sizlerin elinde:)

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle