Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

İntihar oyunu ölümle bitti.

Tepki Skoru
0
Amasya'nın Taşova ilçesinde, bir televizyon kanalında yayınlanan diziden etkilenen 7 yaşındaki M.B. isimli çocuk, arkadaşları ile oyun oynarken dizide gördüğü oyuncu gibi 'kendisini asacağını' söyleyerek, boğazına bağladığı iple intihar etti.

Taşova'da meydana gelen olayda, Yeşilırmak İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi M.B., okul arkadaşlarıyla birlikte 23 Nisan provalarına katıldıktan sonra evine gelip öğle yemeğini yiyerek, arkadaşları ile oyun oynamak için sokağa çıktı. Mahalleden arkadaşlarıyla oyun oynayan küçük M.B. arkadaşlarına, "Dizideki oyuncu gibi intihar edeceğim, beni seyredin" diyerek evlerinin yanında bulunan odunluğun tavanına bağlı olan ipi boynuna geçirerek üzerinde bulunduğu merdivenden atladı. Arkadaşlarının gözü önündecan veren küçük M.B., çevreden yetişenler tarafından hastaneye kaldırıldı. Ancak M.B., kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olayın ardından küçük M.B'nin babası S.B. ve annesi S.B., sinir krizleri geçirdi. M.B'nin dedesi F.B., olayın yaşandığı yeri göstererek, "Televizyonda izlediği gibi rol yaparken salıncak için kurulan ipi merdivene çıkarak boynuna bağlayıp ayaklarını bıraktı, 'Ben film yaptım' dedi ve hayatını kaybetti. Bu filmlerin kaldırılmasını istiyoruz. Biz yandık, başkaları yanmasın" dedi.

Çocuğunu kaybeden baba S.B., "Başka çocuklara olmasın. Başka analar ve babalar böyle bir acıyı yaşamasınlar. Evlat acısı çok zor bir acı" diye konuştu.
Küçük M.B'nin bedeni, Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Taşova şehir mezarlığına defnedildi. (İHA)

Ne denilebilirki.Çok işimiz var arkadaşlar çokkkkkkkkk.Bu televizyonların çocuklarımız üzerindeki etkilerini kaldırmak için çok çalışmamız gerekir.Allah rahmet eğlesin.

Tepki Skoru
0
:10::10::10::36_1_6::36_1_6::36_1_6:keşke herşey daha güzel olsa...

Tepki Skoru
0
esmaögretmen' Alıntı:
:10::10::10::36_1_6::36_1_6::36_1_6:keşke herşey daha güzel olsa...
Hocam herşeyin daha güzel olması için bizlere düşenleri yapmalıyız.onları konuşmalıyız.

Tepki Skoru
0
valla bütün suç büyüklerde...şunu anlamıyorum küçücük okul çağındaki çocuğun cebinde neden cep telefonu var bu çocuk dersmi çalışıcak yoksa cebindeki telefonlamı uğraşıcak....

aynı şekilde her yerde internet cafeler açıldı ve çocuklar ellerine para geçsin hemen ordalar........bu çocukların orada ne işi var allah aşkına....
anne babalar için bunlar hiçte önemli değil ....sorumsuz duyarsız yetiştiriyorlar çocuklarını.....
bizdede öyle veliler var ki çocukları geç saate kadar tv deki dizileri anne babalarıyla birlikte izliyorlarmış ....ve buna müdale edemiyormuş bizim veliler...geçen gün öğrencilerimden biri bana şehrazattan falan bahsediyordu.....
gerçekten önce yetişkin insanları bu konuda eğitmeliyiz......

Tepki Skoru
0
funda1088' Alıntı:
valla bütün suç büyüklerde...şunu anlamıyorum küçücük okul çağındaki çocuğun cebinde neden cep telefonu var bu çocuk dersmi çalışıcak yoksa cebindeki telefonlamı uğraşıcak....

aynı şekilde her yerde internet cafeler açıldı ve çocuklar ellerine para geçsin hemen ordalar........bu çocukların orada ne işi var allah aşkına....
anne babalar için bunlar hiçte önemli değil ....sorumsuz duyarsız yetiştiriyorlar çocuklarını.....
bizdede öyle veliler var ki çocukları geç saate kadar tv deki dizileri anne babalarıyla birlikte izliyorlarmış ....ve buna müdale edemiyormuş bizim veliler...geçen gün öğrencilerimden biri bana şehrazattan falan bahsediyordu.....
gerçekten önce yetişkin insanları bu konuda eğitmeliyiz......
KORKUNÇ BİR OLAY!
KATILIYORUM HOCAM.
EBEVEYNLER VE ÇOCUKLAR SANKİ GÖREV DEĞİŞİMİ YAPMIŞ GİBİ DAVRANIYORLAR. ÖNCE EBEVEYNLERİ EĞİTMEK LAZIM:36_1_42:

Tepki Skoru
0
aman allahım çok üzücü, insan inanmak istemiyor...

Tepki Skoru
0
funda ve keremcik hocalarıma yürekten katılıyorum.bencede tüm sorun anne ve babalardan kaynaklanıyor.şimdi 5 yaşındaki çocukta bile cep tel.var.arkadaşaların dediği gibi internet kafelerde cabası.ve ebeveynlerin hiç umrunda değil.öenmli olan cebine para koymak onlara göre.maneviyat,ahlak vb.değerlerin adı bile geçmiyor evlerde.biz bu şekilde duyarsız olursak bazı güçlerde bunu tv vb.aracılığıyla kullanıp içte çökertmeye başladılar bile.İNŞALLAH AKLIMIZ BAŞIMIZA ÇOK GEÇ OLMADAN GELİR.UZUN VADEDE BİLE OLSA EĞİTİMLE AMA DOĞRU VE YERİNDE EĞİTİMLE BU SORUNLA BAŞEDEBİLİRİZ.

Tepki Skoru
0
Televizyonun etkisi hala aileler tarafından yadsınıyor. Ben çevremdeki ebebeynleri bu konuda uyardığım zamanda ''ne olucak ki , ne etkisi olabilir, benim çocuğum etkilenmez'' tarzında cümleler bile duyabiliyorum ve bu vurdum duymazlık gerçekten beni üzüyor. Anlatmaya çalıştığımız şey böylesine feci sonuçlarla karşılaşmamak için bir çaba sadece.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle