Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Hocayı mı sikayet edeyim

Tepki Skoru
0
saygıdeğer öğretmenlerimiz ben bir veli olarak sesleniyorum.oğlum 2006 doğumlu sanırım bu sene küçük yaştakilerde alınıyor,ben de önceden usta öğreticilik yaptım.oğlumun sınıfında 2004 2005 lilerde var.oğlum en küçük.hoca oğlumun yaşının küçüklüğünden istemiyor.hergün kırıcı konusuyor,herkesin yanında,beslenmesini acamadı,faaliyetlere tam katılamadı,hikayede sıkıldı diyor bunlar normal sanırım,yaşına ve okulun yeni acılmasına bakarsak.öğretmenin kırıcı hakaret gibi konusmaları velilerin yanında da oldu.ben ne yapmalıyım,hangi yolu izlemeliyim,çocuk gitmesin mi okula,hocayı mı sikayet edeyim.beni yalnıs anlamayın sakın.çok kötü bir duruma itildim.kararsızım.yardım lütfen.

Tepki Skoru
0
Merhaba öğretmenin tavrı elbette etik değil,bir sorun varsa ki bunlar normal sizinle özel konuşması gerekir.
6 yaşında olup beslenmesini açmasına yardımcı olduğumuz çocuklar da var,sonuçta herşeyi bilerek öğrenek gelmiyorlar anasınıfına.O zaman bizim fonksiyonumuz ne.üstelik okullar daha yeni açıldı.Bizim görevimiz onların gelişimlerine her açıdan destek olmak.Bence yaşından dolayı değildir çünkü daha küçük çocuklar da var diyorsunuz.Ya sürekli desteğe ihtiyacı olduğu için çocuğunuzu istemiyor (ki böyle bir hakkı yok ) ya da sınıfın kalabalık oluşundan şikayetçidir öğrenci sayısını kendince azaltmaya çalışıyordur.Ki hiçbiri onu haklı çıkarmaz.Bence açık açık konuşun şikayet çok da hoş olmaz.
Bugün sınıfıma çok problemli bir çocuk ve çaresiz kalmış bir anne geldi 1 haftada 2 okuldan resmen kovulmuş elimden geleni yapacağım o çocuk için her ne kadar düzeni kurduğum sınıfımı altüst etse de,eğitimimi aksatsa da kazanmaya çalışacağım bizim öğrenci seçme gibi bir lüksümüz,hakkımız yok aldığımız paranın hakkını vermek zorundayız...

Tepki Skoru
3
Basınıza gelen olay ck üzücü ve bir müdürün bu sekilde davranması çok utandırıcı. Evet bir kural varsa herkese uygulanmalı ki yegenimden biliyorum 4 yasında ve devlet okuluna bu yastaki çocugu alıyorlar zaten. Bir okul alıpta diğeri almıyora sistemde var bir sorun.. Bence ki o kuruma gmndermeyin çocugunuzu, zaten sorunla başlamışsınız,etkisini üzerinizden atmak zor olacak. Aklınız kalacagına, baska yer denemenizi öneririm...

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
resmiyette eğer ki 60-72 aylık arasında olanlarla sınıf yeterli sayıda olmuyor ise 36-72 ay arasındaki tüm öğrenciler alına bilir bence öğretmen küçük yaşta olduğu için istemediğini açıkça belirtmiş sanırım bu sene de giderse 2 sene üst üste gitmesi gerekecek çocuk açısından da tüm sınıf 6 yaş o 5 yaş zaman zaman uyum sorunu yaşayacaktır 6 yaşındakilerin yapabildiği şeyleri kendisinin yapamadığını görünce olumsuz etkilene bilir ona anlatamazsın ki sen ay olarak onlardan küçüksün çünkü inanaın aynı sene içinde bile ilk aylarda doğanlar ile son aylarda soğanlar arsında bile zaman zaman uçurum olabiliryor.

birde öğretmen açısından düşünelim tüm sınıf 6 yaş etkinlikleri 6 yaşa göre ayarlıyor ona göre dönüt alıyor bir öğrenci bile 5 yaşıında olsa ona uygun faaliyetler hazırlaması gerekir 6 yaştaki herşeyi beklememsi gerekir sanırım bu zor geldiğinden size karşı yıldırma politikası uyguluyor. eğerki çocuğunuzun dışında başka 5 yaş varsa kesinlikle gönderin ama tek başına ise bence böyle bir durumda varsa bir sonraki senyi bekleyin derim çocuğunuzun iyiliği için

Tepki Skoru
0
nihal arkadaşıma katılıyorum..bu yıl benim sınıfımda çok karma bir sınıf ve hiç verim alamıyorum bence sınıflar yaş grubuna göre ayrılmalı.. 4 yıldır öğretmenlik yapıyorum ilk defa bu yıl bocaladım ne yapacağım konusunda bir fikrim yok denediğim herşey sonuçsuz kalıyor daha doğru dürüst hikaye okuyamadım.. sinir sistemim bozuldu resmen..bence birazda öğretmenler açısından bakılmalı olaya..

Tepki Skoru
0
Nihal Hocam gibi düşünüyorum.Size tavsiyem çocuğunuzu bağımsız Anaokulu varsa çevrenizde oraya ve 5 yaş sınıfına göndermeniz.

Tepki Skoru
0
paylaşımlar için çok tesekkür ediyorum,bugün nihayet baska bir okul buldum ve öğretmenle acık konustum,cocuğumla çok güzel ilgilendi,bende çocuğumda mutlu olduk,yaş grubundan öğrencilerde var.yol sorun benim için ama artık oğlumun eğitimi için çabalayacağım.ins böyle devam eder ve yavrum gelişir.

Tepki Skoru
0
peki arkadaşlar 28-30 kişilk sınıflara ne demeli yönetmelik en fazla 20 diyor ama uygulanmıyor.kayıtlar çok fazla.tek öğretmen olunca her öğrenciye yeterince zaman ayıramıyor,yeterli verimi alamıyoruz.idareciler konuya ilgili yaklaşmıyor.bu nasıl iş?

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
hocam yönetmelik açık ama bazı illerde zorunlu olduğundan ve okulun fiziki şartları yetersiz olduğundan idarecilerimizde zaman zaman mecbur kalıyorlar aslında onlardan da kaynaklanmıyor milli eğitimin el atması lasım donanımı fiziki şartları tamamlamadan zorunlu yapıyorlar

Tepki Skoru
0
Hocam ne garİp oyunlar oynaniyor ya Şu mİllİ eĞİtİmde bİ tÜrlÜ anlam veremİyorum ya kİmİlerİ vardir ÖĞrencİm Çok dİye aĞlarlar aksİne bende ÖĞrencİ bulamiyorum İkİ ÜÇ ÖĞrencİyle geÇen yil uĞraŞip durdum bu sene 4 oldu kasabadakİ okulun bİrİnde 49 ÖĞrencİ var bİ sinifta mİllİ eĞİtİm mÜdÜrÜnÜn yanina gİttİm mÜdÜr bey orayi İkİlİ ÖĞretİme Çevİrİn bende oraya geÇeyİm bu kÖyde bİrŞeyler yapamiyorum yazik bana dedİm adam ne dese İyİ dur durduĞun yerde dİyor ya :((((

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle