Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Hazırlamak Zorunda Olduğumuz Evraklar Hakkında;

Tepki Skoru
0
beyhan15' Alıntı:
ben bir konuda bilginizi istiyorum diğer branşlarda klavuz kitabı olanlar günlük plan yapmıyor artık bizimde bir klavuz kitabımız var biz günlük plan yapacakmıyız
tabiki yapacağız hem diğer branşlardaki öğretmenlerde plan yapıyor

Tepki Skoru
0
ya saatler her zaman esnekti istediğin etkinliği istediğin saatte yaptırabilrsin ama illaki sınıf defteri yazacağğım diyorsanız (ki sınıf defteri de kalktı ben kaç yıldır kullanmıyorum ama bu yıl geri gelmiş olabilir.malum her şey her yıl değişiyor:))belli bir sırayla yazın ama o sırayı takip etmek gibi bi zorunluluğunuz yok.

Tepki Skoru
0
ayisigi78' Alıntı:
ya saatler her zaman esnekti  istediğin etkinliği istediğin saatte yaptırabilrsin ama illaki sınıf defteri yazacağğım diyorsanız (ki sınıf defteri de kalktı ben kaç yıldır kullanmıyorum ama bu yıl geri gelmiş olabilir.malum her şey  her yıl değişiyor:))belli bir sırayla yazın ama o sırayı takip etmek gibi bi zorunluluğunuz yok.
bende bunu anlatmaya çalıştım ama ilkaya anlatamamdım. daha önceki yıllardada bu yıl olduğu gibi plan yaparken etkinlikleri istediğin sıraya göre yapabiliyordun. çocukların dikkat ,ilgi,isteklerine göre etkinliklerin sırası değişebilir. illa her etkinliği hergün aynı saatte yapma zorunluluğun yoktu. bu yılda geçen yıllardada böyleydi.

Tepki Skoru
0
ben hangi saatde ne yaptırdıysam onu yazıyorum valla. zaten uygularkende daha iyi oluyor çünkü çocuklar rutinlikten uzaklaşmış oluyor. hergün aynı saatlerde aynı şeyleri yapmaktan sıkılıyolar. ben geçen senede böyle yapıyordum bi bakıma milli eğitim bana uydu yani bu sene:)

Tepki Skoru
0
ya arkadaşlar,dün yeni proğramın tanıtımıyla ilgili toplantıya katıldım,ben İzmir'de görev yapıyorum.9 eylül ünv.okulöncesi eğitimi bölüm başkanının yaptığı açıklamaya göre plan yapmak zorundayız.Hazır planları da kendi çevre şartlarımıza göre değiştirerek kullanabiliriz.Son olarak SINIF DEFTERİ KESİNLİKLE KULLANMIYORUZ ARKADAŞLAAAAR.Öğretmen takip çizelgesini imzalıyoruz.Aksini iddia edenler için elimde Bakanlıktan gelen yazı var.Defter kalkalı çoooooook oldu.Sadece sizinle paylaşmak istedim.Sınıf defteri eziyetinden kurtulun istiyorum.Hepinize iyi çalışmalar...

Tepki Skoru
0
aman allahım ben o kadar yazdım nolcak şimdi yaaa:(

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar,MEB'in okulöncesi sayfasında yönetmelik var.Yönetmelikte öğretmen takip çizelgesi son sayfalarda mevcut.Bazı okul müdürleri sınıf defteri yazma konusunda diretiyorlar,onlara lütfen son yönetmeliğimizle gidin.Bizlere verilen haklardan faydalanalım.Bu çizelgeye sadece imza atacaksınız,eskisi gibi tek tek yazmak zorunda diilsiniz.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Tepki Skoru
0
arkadaşım dolduracağımız formların örnekleri program kitabında var.incelersen görürsün ayrıcada kimsenin lafına bakma programa ve yönetmeliğe göre hareket edersen kimse sana bişiy diyemez.

Tepki Skoru
0
hussel' Alıntı:
haklısında inceledim kitabı ama ne bileyim herkes yok şuda olcak buda olcak diyorlar kafam karıştı.
kafanın karışmasına hiç gerek yok bence...hazırlaman gereken formlar şunlar...

aile ihtiyaç belirleme formu( veliler dolduracak)
ebeveyn katılım formu ( veliler dolduracak)
kazanım değerlendirme formu (dönem sonunda kendin doldurucaksın)
gelişim raporu (dönem sonunda velilere vermek üzere kendin hazırlıcaksın)

ayrıca birde çocukları etkinlikler sırasında gözlemleyerek doldurman gereken formlar var...anektod, vaka kaydı, portfolyo, sistematik gözlem formu...bunlardan bir yada birkaçını yapman yeterli...
umarım yardımcı olabilmişimdir...:)

Tepki Skoru
0
bende iki yıldır sınıf defteri kullanmıyorum...öyle bir zorunluluğumuz yok..yönetmeliktede bu belirtilmiş zaten...müdürünüz defter diye diretirse yönetmeliği açıp gösterin arkadaşlar...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben sınıf defteri doldurmuyorum.sadece derse girdiğime dair imza atıyorum.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar bende dün yönetmelikten yoklama olayını ve öğretmen devam çizelgesini çıkarttım. onları doldurucam.

Tepki Skoru
0
sevgili Deniz;önce ben de senin gibi çok tereddüt yaşadım,epeyce araştırdım,sonuç olarak defter yerine öğretmen devam takip çizelgesi kullanmamız gerektiği konusunda ikna oldum arkadaşım.Gelen müfettişler de bunu onayladılar.Ama çoğu müdürler bu konuda yeterli bilgiye sahip değiller.Bence önce kendin ikna ol,sonra müdürünü ikna edersin.Burada(izmir)3 yıldır defter kullanılmıyor.Yönetmeliğimizin sonlarında bu çizelge mevcut.Kolay gelsin arkadaşım.

Tepki Skoru
0
Canım anlatayım istersen...Yeni programdada eski programda da aynı şeyi uyguladım ve bu zamana kadar hiç bir sorun yaşamadım..Sınıf defterindeki kutucuklara(kaç tane kutucuk varsa artık her defter farklı oluyor çünkü)o günkü günlük planına hangi etkinlikleri aldıysan yine aynı sırayla yaz(örn:sanat etkinliği ise balık resimleri kolaj yöntemi ile tamamlandı vs. gibi net ifadelerle yani yapıldığını anlatan ifadelerle birer cümlelik kısa kısa)ve imzanı at bukadar.Bizde etkinlik saatleri çocukların dikkat seviyelerine göre ayarlandığı için belirli saatlerle sınırlı değil zaten.O yüzden sınıf defterini doldururkende günlük plandaki etkinlik sırasını takip etmen yeterli.Hergün aynı sırada aynı etkinlik olucak diye bir kural yok..Umarım yardımcı olabilmişimdir.Sevgiler...

Tepki Skoru
0
daha öncedende yazmıştım ama yenileyeyim...bende afusu gibi yapıyordum ...taki müfettiş gelip bunu yazmana gerek yok diyene kadar ...inan böyle daha kolay oluyor...dediğin gibi başka şeylere vakit kalıyor...müfettiş demiştiki: zaten planında bunları ayrıntılı olarak yazmışsın bi daha yazmana gerek yok...
kolay gelsin

Tepki Skoru
0
beste bu en son çocuklar ile ilgili olanları yaapmak zorundamıyız. ben bu tur gözlemler yapmak için vakit bulamıyorum
yanlızca şınıf için davranışlarile ilgili aylık bi çizelge hazırladım onu dolduruyorum okadar program kiabında mutlaka yapmalısınız demiyor. bunlar yapılabilir deniliyor. bilgin varsa yardımcı olurmusun

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşlar ben Bağımsız ana okulunda öğretmenlik yapıyorum artık günlük plan defteri diye bir şey yok kaldırıldı sadece yönetmelikte haftalık bir çizelge var ona imza atıp haftalık müdüre teslim ediyorsunz yönetmeliği okursansız ekler kısmında bir form var...... ben seminere katılmıştım orda anlatmışlardı herkese kolay gelsin

Tepki Skoru
0
Arkadaşım , Okulöncesi eğitim kurumları yönetmeliginin son sayfasında sınıfta ve okulda bulundurulması gereken evrak ve formlar listesinde "Sınıf Defteri" diye bişey yok. yani sınıf defteri tutuman gerekmiyor zaten. Planların ve Öğretmen Devam takip formu tutman kafi.
İlla senden bunu isteyenlere yönetmeliği aç göster.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle