Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Hazırlamak Zorunda Olduğumuz Evraklar Hakkında;

Tepki Skoru
0
--------------------------------------------------------------------------------

merhaba arkadaslar:
ben gelişim raporu diye bir kitapcık doldurdum..bir bolumu bu şekilde, bir bolumu de kazanım degerlendirme formu gibi ...
ben meslege bu sene basladım ve bahsettiğim kitapcıgı eminim siz benden daha iyi bilirsiniz....bu kitapcıgı birinci ve ikinci degerlendirmelerini doldurdum..ayrı olarak kazanım degerlendirme formunuda doldurmalı mıyım ?

ARKADAŞIM BAZI YAYIN EVLERİ KAZANIM DEĞERLENDİMELERİ KİTAPÇIK HALİNE GETİRDİ.GÖZLEM DOSYASI GİBİ DAĞITTI.EĞER BUNLARDAN DOLDURDUYSANIZ PROBLEM YOK.1.DÖNEM İÇİN DOLACAK 2. DÖNEM DE YİNE DÖNEM SONUNDA VE BUNLARA İLİŞKİN GÖZLEM RAPORU.BİRDE GÖZLEM DOSYALARINADA YENİ BASKILARDA KAZANIM DEĞERLENDİRME VE GÖZLEM FORMU DİYE YAZMIŞLAR ONDA 3 DEĞERLENDİRME VAR.ONUNLA KARIŞTIRILMIŞ OLABİLİR. BİLGİNİZE

Tepki Skoru
0
Bana önceki senelerde gelen bir müfettiş de "Yerde oynamasınlar masalarda oynasınlar" demişti. Yerde halı da var üstelik. Geldiğinde serbest zamandaydık ve haliyle oyuncaklar her yerdeydi. Yerde oynamasınlar lafını da gidip müdürüme söylemişti. Müdür de beni çağırıp bunu söylediğinde hem güldüm hem çok kızdım ..

:D Tabi hocam masada oyunasınlar. Niye durduk yere çocukların anatomisini bozuyorsunuz?:)

12 hafta haftada birgün gittiğim stajımda 7. haftaydı sanırım staj hocamız kazanım formlarını biz 3 stajere paylaştırdı. "Az çok gözlemlediniz ya çocukları neler yapabileceklerini biliyorsunuzdur. Dönem sonu geliyor belgeleri tamamlayalım." dedi. Belki o zaman buna karşı çıkmam gerekiyordu ama bilmiyorum aldık güzelce doldurduk formları.
Okula getirdiğimde hocam (15 yıllık tecrübesi var) "ben şimdi bunları velilere mi göndereyim" dedi. Ben de "Yok hocam bu formu göz önünde bulundurarak gelişim raporu yazacaksınız." dedim :)

Tepki Skoru
0
arkadaslar aynı dertten bende muzdaribim.bende 3 yıldır anasıfımın bütün gelir gderleriyle bogusup duruyorum.aidatları topluyor komisyon olusturuyor.işletme defterleri,karar defterleri yazıyor,müffettişler gelince de mali teftiş oluyorum.ve bundan nefret edıyorum.her ay açık çıkıyoo.bıktım su para işleriyle ugrasmaktan.valla meslekten soğuycaz ya ..birilerininn bu konuya el atması gerek..yoksa kaybedicekler valla benim gbii öğretmeni:))
ya valla aynen o açık nasıl çıkıyo anlamıyorum sinir bişey parayı yatırıp dekontu getiriyolar yazıyorum bakıyorum bendeki para ya az ya fazla ay sinir oldum bankaya gidip liste çıkarttım biri farklı dekont getirmiş yatırmamış biri yatırmış dekont getirmemiş üstüne bide benim yazarken yaptığım hesapğ hatası bide yıl sonu diye garip bi para gelmiş (1lira)aaaayyyyyyyyyyyyyyyyyy
hesabı yapana kadar sinir oldum ha bu arada bide benim tanımadığım iki kişi para yatırmış kimler tanımıyorum yani bunlar saçma işler umarım bunlara artık okuldaki memurlar bakar kayıt karar vb onları saymıyorum bile

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu konuda sesimizi duyuralım.
mail atalım,zümrelerde belirtelim vs vs
ama lütfen bişeyler yapalım

Tepki Skoru
0
Bir arkadaşıma gelen müfettiş her ay aldığı kazanımları tek tek yazarak çocukların edinip edinmediklerini form halinde tutması gerektiğini söylemiş.
ben ise kazanım değerlendirme formu,oyun gözlem,sistematik ve anektod kayıtlar harici böyle bir form doldurulması gereken formlar arasında yok diye biliyorum. Sizler bu formlar harici bi form dolduruyormusunuz?

Tepki Skoru
0
Sevgili Meslektaşim Yeni Programda Böyle Bir Form Yok Ben Böyle Bir Form Doldurmadim Teftişimdede Sorulmadi Maalesef Bazi Müfettiş Hocalarimiz Programa Yorumlarini Kattiklari Için Böyle Durumlar Ortaya çikiyor Bunu Sizden Isteyen Müfettişimiz Sizi Teftiş Edecekse Doldurun Bence!?!?

Tepki Skoru
0
davranış değerlendirme formu kalktı, onun yerine kazanım değerlendirme formu dolduruyoruz.Müfettiş istese bile kusura bakmasın yönetmelikte olmayan kalkmış bir şeyi hazırlamam.Ben acaba farklı bir form varda ben mi atladım acaba diye düşündüm ,en iyisi meslektaşlara sormanın daha mantıklı olduğunu düşünerek buradan sordum. Cevaplayan arkadaşlara teşekkürler.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar evraklardan boğulduğumuz açtığım bu konuda anlatmaya çalıştım.
gelir gider,karar,kütük defterleri vs vs vs.
bu evraklarla bizden başka uğraşan bir branşın olmadığını anlatmaya çalıştım.

şimdiki bahsedeceğim konu;işin psikolojik kısmı.
aidatlar....

aidatlarını yatırmayan velilerimiz oluyor bazen.
inanın sormakta zorluk çekiyorum.
"efendim bu ayın aidatınızı yatırdınız mı?yoksa dekontunu mu getirmeyi unuttunuz? " demek öyle zor geliyorki.

hele birde karşıdan "hayır hocam yatıramadık" cümlesi gelince eyvah diyorum
niçin....?
çünkü "en kısa zamanda yatırırsanız iyi olur" demek zorunda olduğum için...

bunlar beni niçin bu kadar üzüyor?
gelelim bu kısma.
yani psikolojik yönüne.

farkında olsakta-olmasakta,velilerle aramıza bir esnaf-müşteri diyaloğu giriyor.
hatta esnaf-borçlu vatandaş.

bence bir öğretmenle-velinin arasında para isteme-yada verme,
diyalogları olmamalıdır.

bunun olmaması içinde...
ya aidatlar kalkmalı
veyahut bu gelir-gider defteri bizden alınıp,idareye verilmelidir.

umarım anlatabilmişimdir.
hürmetlerimle.

Tepki Skoru
0
dent arkadasıma kesinlikle katılıyorum.aidat meselesi oldugunda çok utanıyorum.sanki benim cebime giriyor bu para,of bu aidat meselesi gercekten veli ile dialogunu olumsuz etkiliyor.

Tepki Skoru
0
valla izde ne para varr,ne gelir gider sorunu.ne çıkıyosa benden çıkıyo.ama diğer abuk evraklar için bende rahatlıkla aynı şeyi söyleyebilirim.bi arkadaşımm ee sümeyra bu öğretmenliği ne zaman yapıyosunuz demiştii.olay diğer insanlar tarafından böyle görüşüyo ve bu çok komik bi durum..

Tepki Skoru
0
anaç arkadaşım...

bütün paranın senden çıkmasına üzüldüm.
diğer evraklar konusu ayrı bir dert.

aslında anasınıflarının tabelasına "tahsilat" yada "vezne" yazsak fena olmaz:)

gerçi aidatı bankaya yatırıp,dekontu bize getiriyorlar.

ama farketmiyor,veli bizi görünce;dekontu soracak diye düşünüyor.
bizde onları görünce,acaba bu ay yatırabilecekmi,durumu varmı,vs vs.

yani tam alacaklı esnaf-borçlu müşteri...

tamam aidat alınacaksa alınsın
ama bu işi okul idareleri yapsın.
öğretmenle-veli arasına para meselesi,esnaf müşteri diyalogları yaşanmasın.

bir öğretmenle-veli arasına asla ama ASLA para konusu girmemelidir.

Tepki Skoru
0

arkadaşlar bu konularda sesimizi duyuralım lütfen...

bir diğer mevzuda...

bakanlık,güya yenilik getiriyorum diye,aynı uygulamaların isimlerini değiştiriyor.

bunun adı yenilik,

mesela ilköğretimde eğitsel kollar vardı önceden,
şimdi onun adı değiştirildi.
ne oldu efendim.
klüp.:36_11_6:

peki ne değişti.
hiçbirşey.sadece isim değiştirildi.
ama bu isim değişikliğinin adı güya yenilik,
bu yeniliği getiren şube müdürü,müsteşar,yada genel müdür takdir almıştır.
öyle ya yenilikler getirdi.:36_11_6:

aynı durum bizim bölümdede var.
mesela eskiden gözlem dosyaları vardı.
gözlem dosyalarını ya-pa dan alır,doldururdum.

geçen yıllarda kazanım değerlendirme formu çıktı.
buda nedir demeye kalmadı.
birgün ya-pa ya gittiğimde gözüm raflara takıldı.
birde baktım kazanım değerlendirme formu,
içeriğine baktım,gözlem dosyalarının aynısı.:36_11_6:

o zaman varolan bir dosyanın formun,adını niye değiştirirsinizki,:36_11_6:
böyle gereksiz durumlar yaşıyoruz malesef.
bunun adıda yenilik:36_11_6:

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar merhaba,
Bende bu evraklar konusunda dertliyim. Anasınıfında çalışıyorum. Kazanım değerledirme, gelişim kontrol listesi, gelişim raporu ayrıca okulun gözlem dosyası. Bu yoğunluk nedir anlamadım. Bunları doldurana kadar canım çıkıyor.Bu kadar ayrıntıya gerek var mı?

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar merhaba,
Kazanım değerledirme,
gözlem dosyası.
merhaba arkadaşım.

yukarıdaki mesajımda bu konuya değinmiştim...

esasen kazanım değerlendirme formuyla
gözlem dosyalarının içeriği aynı...

bir önceki mesajımı aynen kopyalıyorum

aynı durum bizim bölümdede var.
mesela eskiden gözlem dosyaları vardı.
gözlem dosyalarını ya-pa dan alır,doldururdum.

geçen yıllarda kazanım değerlendirme formu çıktı.
buda nedir demeye kalmadı.
birgün ya-pa ya gittiğimde gözüm raflara takıldı.
birde baktım kazanım değerlendirme formu,
içeriğine baktım,gözlem dosyalarının aynısı.

o zaman varolan bir dosyanın formun,adını niye değiştirirsinizki,
böyle gereksiz durumlar yaşıyoruz malesef.
bunun adıda yenilik

Tepki Skoru
0
acep ben nerden öğretmenlik yapıyom o karşı çıktıklarınızı bizde idare yapıyo ben sadece varsa bişey yardım ediuom bende ilköğretimdeyim.ben hiç tayin istemiyim eniyisi

Tepki Skoru
0
gerçi bizim tutmamız gereken hemen hepsi aslında birbirinin aynısı olan bir sürü form var gerçekten bunların arasında kayboluyoz.ama ben belli başlı formları tutuyorum.gerisi benim için geçekten önemli değil.

Tepki Skoru
0
haklısın bencede.bireysel olarak düşününce herşey yolunda.ama ne yazık ki sayımız ne kadar azsa sesimiz o kadar az çıkar.ayrıca ben o tutlan formlardan sınıf öğretmenlerinin yararlandığını düşünmüyorum.açıp okumuyorlar bile.

Tepki Skoru
0
acep ben nerden öğretmenlik yapıyom o karşı çıktıklarınızı bizde idare yapıyo ben sadece varsa bişey yardım ediuom bende ilköğretimdeyim.ben hiç tayin istemiyim eniyisi
hocam bağımsız anaokulundamısınız...?

hocam malesef ilköğretim okullarında görev yapan anasınıfı öğretmenlerinde yönetmelikte bizlere havale edilmiş.

bağımsız anaokullarında idarenin işi.

hem karar defteri,hem kütük hemde gelir gider...

bizden başka öğrenci kayıt eden varmı...?
yok...

mesela 1. sınıf öğretmenleride kayıt yapsın o zaman...
ama onlarınkini idare yapıyor.

bize gelince,biz okul öncesi yönetmeliğinin azizliğine uğruyoruz malesef.
hepsi bize havale edilmiş

gelir gider defteri zaten ayrı dert..

kısacası

anasınıfı öğretmeni=mutemet,müdür,alacaklı esnaf
geri kalan zamanlarındada anasıfıyla ilgilenmeye çalışır işte.

durumumuz bu....

Tepki Skoru
0
bu yazdıklarım ilköğretim anasınıflarında görev yapan okul öncesi eğitimcileri içindir.

bağımsız anaokullarında gelir-gider defteri,karar defteri,kütük defteri,işlerini idare yapar.

Tepki Skoru
0
haklısın bencede.bireysel olarak düşününce herşey yolunda.ama ne yazık ki sayımız ne kadar azsa sesimiz o kadar az çıkar.ayrıca ben o tutlan formlardan sınıf öğretmenlerinin yararlandığını düşünmüyorum.açıp okumuyorlar bile.
anasınıfı öğretmeni=mutemet,müdür,alacaklı esnaf
geri kalan zamanlarındada anasıfıyla ilgilenmeye çalışır işte.

durumumuz bu....

yapmamız gerekenler;
genel müdürlüğü e-mail yağmuruna tutmak,
il veya ilçe genelindeki okul öncesi zümrelerde alınan kararlara yazdırmak
nasıl sesimizi duyurabileceğimiz hakkında,aklına başka fikir gelen olursa yazsın.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle