Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Hangi mesleği seçmeliyim?

Tepki Skoru
0
merhabalar ismim ilknur ama ismimin ne olduğu önemli değil, benim olduğu halde en çok başkalarının kullandığı şey nasıl olsa :D

Ben kim miyim?
Komedyen değilim ama,gülebilecek birsürü nedenim ve güldürebilecek arkadaşlarım var...
Bozuk para değilim ama,harcanmış zamanlarım var...
Dilsiz değilim ama,bazen suskunluklarım var...
Boş konuşmam ama,güçlü cümlelerim var...
Megaloman değilim ama,BÜYÜLEYİCİ bir BEN var...
Artist hiç değilim ama, "MUHTEŞEM OLMAK" kanımda var ...
biraz eksiği, çokça fazlası olsada bu cümleler beni anlatıyordu diyebilirim... ama bugünlerde bir sorunum var...

öss den yeni çıktım,oyun bitti yani... anadolu lisesi mezunuyum... EA da çok iyiyken ailemin diretmesi ile sayısal seçtim... çok zorlandım... fena değil sınavım ama iyi de değil say 2 im 330 larda gelecek... ailem her zaman abim gibi inşaat mühendisi olup, aile şirketinde müdire olmamı istiyorlar... ama ben fizikten nefret ediyorum... alan seçimi yapmadan önceki konularında gene iyiydim ama sonradan gerçek fizikle yüzleştim ve kabul yenildim... belki tıpı kazanırım diyordum ama kimyayı biyolojiyi fullemem fizik yapmadıktan sonra boşa gitti gibi... şimdi ailemin baskısına karşı çıkıp ben okul öncesi öğretmenliği yazmak istiyorum... bir ihtimal hacettepe... ama belki yarımcacık bir puanla kaçabilir ama ankara üniversitesi olur... mesele kazanıp kazanmamak değil...
ama sorun şu ki, bugüne kadar aileme karşı çıkmamak adına sayısal dediler kabul ettim, anadolu lisesi dediler, öğretmen lisesine izin vermediler birşey demedim... ama hep mutsuz oldum... ben mutsuz olunca onlarda pek mutlu olmadı belki... aslında ben yazmaya yazcam okul öncesi öğretmenliğini... şöyle bir derslerine baktım, bana hobi gibi gelecek... psikolojiye ve çocuklara ilgim var... ama teori kısmı ile işin pratik kısmı bir değil... 4 yaşında bir kardeşim var, bazen çıldırtıyor beni... onun gibi 20 çocuk daha... aslında başederim, ama bir ömür gücüm yeter mi ki... sonra teyzem anaokulu öğretmeni... çok sık görmediğim ve aram iyi olmadığı için ona şuan tanışamayacağım... zira o bu meslekten nefret ediyor... para için yapıyor... velileriyle de çocuklarlada hep sorun... tam olarak beni onu tanımadığım için o neye dayanarak seçti bilmiyorum yani belki önceden de sevmiyordu çocukları... ama annemler bana şimdi hep onu örnek gösteriyor... onun gibi olacaksın bıkacaksın, mühendis ol bir imzan yeter diye... ben mi okuyacağım siz mi diye birkaç direniş yaptım istemeden de olsa kırdım onları biliyorum ama bu benim hayatım... şimdi sizden isteğim; bu kocaman merhabanın arasına kondurduğum iki üç soru ile belkide yanlış yere açtım konumu... ama dediğim gibi benim için çok önemli yorumlarınız... mesleğinizle ilgili neler söyleyeceksiniz... bıkılıyor mu zaman geçince... çok önemli değil ama işin duygusal yani parasal kısımlarınada değinebilirsiniz... iş bulamayacağımı düşünmüyorum, Ankara gibi bir şehirde, geleceğin tüm anne adayları çalışırken hemen hemen ve en önemlisi okul öncesi eğitimin önemi anlaşılmaya başlanmışken bir yerde iş bulurum... ama ilerde bıkılır mı, çok mu zor tahammül etmek çocuklara... ki gelen her kuşak bir öncekinden daha afacan daha bilmiş... hayır neden bu kadar çok irdeliyorum... başka bir meslek olsa bu kadar düşünmem ama bu meslek çok kutsal... daha okul yoluna ilk adımını atan bu minikleri eğer sevmeden yaparsam işimi okuldan soğuturum... yani bu çok büyük bir sorumluluk... onlar boş birer levha ve geleceğin cevheri... zarar vermekten korkuyorum onlara... bolur ihtiyacım var yorumlarınıza...

eğer ki bu seçimimin doğru olduğuna inanırsam arkadaşlarıma aileme karşı inatla savunup, gönül rahatlığıyhla yazacağım... sevgilerimle... iyi paylaşımlar hepinize... :D

Tepki Skoru
0
sen eğer bu mesleği gerçekten istiyorsan bence ne zor gelir nede bıkarsın okul öncesi çok zevkli monoton giden bir meslek değil hergün yeni şeyler keşfedip yeni şeyler öğreniyorsun her gün bilgi topluyorsun kendi içinde bir çok bölümü var seninde dediğin gibi çocukları sevmek gerek en başta ve öğretmenlik mesleğini istemek isteyerek seçmek biliyorsun ülkemizde çoğu insan mesleğini isteyerek yapmıyor istedği bölüme ya puanı yetmiyor olsun kaçırmayayım diye başka bölüm yazayım diyor yada aile tarfından zorlama oluyor bence çok yanlış sonra bir bakıyoruz işin nefret eden mi ararsın maaş allıyorum yeter diyenlermi ararsın v.s senden ricam lütfen istediğin bölümü tercih et evet büyüklerinden yardım al ama severek yapacağın mesleği seç hayatında başarılar
AMA SÖYLEYEMEDEN GEÇEMİYECEĞİM İYİKİ OKUL ÖNCESİ VAR İYİKİ BU MESLEĞİ SEÇMİŞİM

Tepki Skoru
0
konuyu yanlış yere açmışım ve taşınmış... öncelikle bunun için özür dilerim... hepinize çok teşekkür ederim... sıralamamı bekliyorum, belki şehir dışındada olsa ilköğretim matematik öğretmenliği gelebilir çünkü geçen yıla göre 3 puan daha olsa amasya ya yeterdi mesela... biraz polyanacılık... ama ikinci tercihim okul öncesi öğretmenliği olacak gibi... yüreğimin sesi öyle diyor... zaman ayırıp, gözlerinizi yorup yorum yazan herkese teşekkürler...sevgiyle kalın

Tepki Skoru
1
hımmmm zor sorulu bir konu
ben ortaokuldan beri hayalini kurduğum işi yapıyorum şu an...ilktercihimdi seçim yaparken okuduğum üniversite ve iyi dereceyle de bölümü kazandım(çünkü hayalimdi)iyi dereceyle mezun oldum (çünkü sevdiğim işi yapacaktım)mezun olur olmaz atandım (8 yıldır hayranı olduğum işi yapıyorum) şimdiye kadar da 140 tane kuzucuğum oldu hepsi ayrı güzellikler bıraktı ben de hepsi yeni işeyler öğretti .diyeceğim o ki hayalinde ki işi seç ve zevk alarak hergün yatağından kalk ve işine koş...inanki gün bitiminde evine yorulmadan döneceksin...seçmiş olmak için seçip.maaş karşılığı çalışma çünkü işimiz öyle bir iş değil.hayal dolu dünyalara yol çizmek işi bizim işimiz.o yolu çiçeklendirmek de dikenlendirmek de senin elinde.seçim sana kalmış tavsiyem hayallerini izle....emin ol ki mutluluk öncelikli azimliysen para zaten kazanırsın...

Tepki Skoru
0
çok güzel ifade etmişsin kendini, hislerini..

"hayır neden bu kadar çok irdeliyorum... başka bir meslek olsa bu kadar düşünmem ama bu meslek çok kutsal... daha okul yoluna ilk adımını atan bu minikleri eğer sevmeden yaparsam işimi okuldan soğuturum... yani bu çok büyük bir sorumluluk... onlar boş birer levha ve geleceğin cevheri... zarar vermekten korkuyorum onlara..."

bu düşüncelerin de çok hoşuma gitti..mesleğin içinde olmasına rağmen henüz bu bilinç düzeyine erişememiş meslektaşlarımız var maalesef..
arkadaşların dediği gibi kendini nerde ve nasıl görmek istiyosan orda ol.. istemediğin bir işi yapmayı deneme bence, sonra geri dönmesi çok zor ve zahmetli olabilir.. başarılar dilerim..

Tepki Skoru
0
ben 22 yaşındayım..liseye başladığım dönemde meslek lisesi hakkındaki yanlış inanışlar yüzünden düz liseye gitmek zorunda kaldım..Aklım hep bu bölümdeydi ama kız meslek lisesi mezunlarından çok gerideydim bu konuda..Öss'de çok istememe rağmen kazanamadım...O kadar çok istemiş ve kendimce çabalamıştım ki olmaması tüm hayallerimi ve hevesimi yok etti..Zamanla da maddi imkansızlıklar falan derken çalışmaya başladım..Açık öğretime de kaydolmuştum(işletme) ama aklım hep bu bölümdeydi..Bir daha hiç fırsat çıkmayacak sanıyordum taa ki bir gün bununla ilgili kız meslek liselerinde verilen bir kursla kaçırdığım şansı yeniden yakalama fırsatım olduğunu öğrenene kadar..O süreçte yaşadıklarımı anlatamamam..Vardiyalı bir işte çalışıyordum.Bu bölümü araştırabilmek için sürekli gece çalıştım bir dönem.Sabah eve geliyordum ve en fazla 2 saat uykuyla yollara düşüp bu kursu araştırıyordum..Bi taraftan da anaokullarına gidip doğruluk derecesini,geleceğini soruyordum..Ve en sonunda zafere ulaştım diyebilirim..Okula kaydımı yaptırdım..2 yıl sürecek olan bu okulun birinci yılı bitti bile..Nasıl bittiğini anlayamamak bir yana hayatımın en yoğun ve en güzel yılıydı diyebilirim..
Geç kalmış bir mutluluğu yaşıyorum bu ara..Eylülde stajım başlayacak..Bunun heyecanını anlatabilmem mümkün değil..Bu yazı tamamen okula ayırdım..Boşa geçirecek bir dakikam bile yok..Sürekli bir şeyler yapmak,üretici olmak,çocuklar için elimden gelenin çok daha fazlasını yapmak istiyorum..
Biliyorum ki bir çok okul öncesi öğretmenimiz bu tür kurslardan hoşlanmıyor..Aslında haksız değiller..Ama kendi durumumu düşününce..Şu anda en büyük hedefim seneye stajı en güzel şekilde tamamlayıp bir an önce okul öncesi öğretmenliği okumak..bunun için ne yapmam gerekiyorsa yaparım asla sakınmam..Ben kendimi hayatımın hiç bir döneminde bu kadar değerli hissetmemiştim..Burda eklediğim etkinlikleri sizin yaptığınız tek bir yorum,onların çocuklara sağlayacağı yararlar beni hiç olamayacağım kadar mutlu ediyor..
İLknurcum sayende içimi dökmüş oldum:)Ama sana söylemek istediğim şey şu..Ben şu anda önünde fırsatı olan insanlara o kadar imreniyorum ki..Ben o fırsatı geç de olsa yakaladım ama hiç yakalayamayabilirdim de(bunu düşünmek bile çk kötü)
Geç kalmışlığın verdiği telaşla bu işe öyle bir sarıldım ki gece yarılarına kadarbir şeyler yapabilmek için uğraşıyorum ve inan bu beni hiç yormuyor..Benim ailem karşı değil;ama abarttığımı,kendimi çok yorduğumu düşündükleri için kızıyorlar bana..İnan hiç bir şey umrumda değil..Kaçırdığım yılları telafi edebilmek için her şeyi yaparım..
Sonuç olarak sen henüz yolun çok başındasın..İçinden geçen her neyse..Sakın içinde kalmasına izin verme..İmkanın varsa bunu değerlendir..Onun hayaliyle yaşarken zaten bir başka iş seni ne kadar tatmin eder ki..Hayata bir kez geliyoruz..İyice düşün ve hayallerini gerçekleştirmek için ne gerekiyorsa yap..Sonradan keşke demek inan ki çok zor..
umarım hayallerin gerçekleşir ve dilediğin hayat nasılsa şekilde yaşarsın..
Ben şimdi çok mutluyum ve ÇOCUKLARI ÇOOOKKKKKKK SEVİYORUUMMMMMMM....:))))))

Tepki Skoru
0
canım öncelikle kendini cook guzel ifade etmıssın.bu öğretmenlik mesleğinin en basta gelen konularındandır.yanı bu konuda cok buyuk artın var canm benm.sonra ya cocukları bazen sevmessem seklinde ileri düşüncelelerin çok güzel.o kadara kadar ileri boyutta düşünen birisi bence cocukları sevmeme gibi eğilimi asla göstermezler.bence yazılarından sen cok güzel bir okul öncesi öğr olursun.gelelım inşaat muh. yazmana.bir meslek sadece para için istense de yapılmaz cnm.eğer muhendislik istemıyorsan asla yazma ailene de bunu acık bir dille anlat.mutlu olacağın mesleği yazman elbette daha doğru.belki ailen öğr. yadığın için sana kızacak ama bu kızgınlık en fazla 2_3 gün sürer:)ama senın hayatın boyunca yapacağın meslek var önunde.
cocuklardan bıkarsam meselesine gelince onlar sana kendilerini o kadar sevdiriyorlarki inan o masum meleklerden bıkmak,sıkılmak cook zor birsey.istersen bırkac gün anaokuluna git,ortamı gör.
HAYIRLISI OLSUN CANIM....

Tepki Skoru
0
Kesinlikle katılıyorum..Çocuklardan bıkmak ne mümkün..
Büyük insanların arasında bazen insan kendini yapayalnız hissedebiliyor..Oysa çocukların dünyası o kadar masum,temiz,samimi ve doğal ki kendimizi iyi hissetmemiz için onlardan güzel yol yok...
Çocuklar bizim her şeyimiz..Umutlarımız,mutluluk kaynağımız,hayallerimiz,geleceğimiz..
Söylenecek şeyler bitmez bu konuda..
İyi ki böyle bir meslek var ve ben iyi ki bu mesleğe yönelmişim...

Tepki Skoru
0
bu konuyu acman cok ııyı olmus canım.annem ve babam ögretmen .ailemın zoruyla bu mesleği yazdım yazıdgıma cok pısmandım bana gore bı meslek olmadıgını dusunuyordum .dogrusunu solemek gerekırse coculara bakmak bana cok sıkıcı gelıyodu..fakat 1 donemın sonlarına dogru konya vali yard.sının 2 tane torununa bakmaya basladım calıstıgım 6 ay bana cok sey ogrettı..cocukları sevmeyı ,sefkatın ne oldugunu,cocuk gıbı dusunmeyı ve daha bı cok sey ogrendım ..en onemlısı cocuk olmayı ogrendım ..ııyıkı bu meslegı secmsıım ııyıkı ailemın dedıgını yapmısım.allah kımseyı sssectıgı meslekte pisman ettırmesın ..umarım gonlunden gecenler olur.ama gercekten meslegımız cok kutsal.cocukları cok sevıyorum

Tepki Skoru
0
bilmiyorum, hayırlısı olsun... ve galiba Sonunu düşünen kahraman olamaz :))

Tepki Skoru
0
bende bu sene össye girenlerdenim lisede de çocuk gelişimi okudum anadolu liselerini falan düşünmemiştim bile Allah anaokulu öğretmenimden razı olsun taa anaokulundan beri bu mesleği istiyorum ve bunda öğretmenimin gerçekten mükemel bi anaokulu öğretmeni olmasının çok büyük payı vardır bu bağlamda mesleği kutsal bulmanla ilgili yazdıkların gerçekten güzel ve doğru bi mimar hatalı yaptığı planı düzeltebilir ama çocuğa verilebilcek zararlar telfisizdir. Lisede arkadaşlarımdan bu bölüme geldiğine pişman olanlarda vardı benim gibi hayatının en doğru kararını verdiğini düşünenlerde öncelikle herkesin yapabileceği bi iş değil eğer tahamül sınırın azsa hiç bulaşma ama onlarla iletişime girdiğinde ki bu eğitimini aldıktan sonra çok daha kolay olucak ki büyüleyici bişey tarifi yoktur bunun hiç de öyle zor diil aslında onları dinlemek senin için tamül edilemiycek bişey diilse çocuklarda canavar diiller emin ol 10 sınıfta sıtaj yaparkende 11. sınıfta sıtaj yaparkende beni zorlayan şey asla çocuklar olmadı aksine onlarla iletişim kurup onları anladıkça onlarında beni anladıklarını gördüm benim öğrencilerim sabahları koşarak gelirdi bazılarının ailesi geç getirdiği zamn onlara sitem eden darılan öğrencilerimi bilirim şeyma öğretmenin faliyetlerimizi hazırlamıştır geç kalmama sebep oldunuz die oysaki geç geldikleri zamn ne onlara hiç kızmadım eğer çok yamak isterse boş olan başka bi vaktimizde o faliyetleri onlarla yine yaptık işin kısası onlarla o iletişimi kurarım benim için tahammül edilcek bişey diil de yaşam kaynağı olabilirler diyosan hiç durma yanlızca döküman bulmakta zorlanmıştım ama tecrübe edindikçe mesela bu benim için 11. sınıfın ikinci dönemiydi artık eline aldığın bi çok şeyi birden bi etkinliğe dönüşebiliyo ama şunu da unutmamalısın her zamn mükemmel kuzucukların olamaz zamn zamn sorunlu kuzucuklarla da karşılaşırsın ama tabiki onları kazanmakta senin elinde olan bişey

benim için bu mesleği seçmek hayatımın en anlamlı kararıydı taa beş yaşımdan beri anaokulu öğretmeni olucam dememe değdi dorusu onlar her zamn benim yaşam kaynağım olucaklar

Tepki Skoru
0
başarılar diliyorum yerinde bir karar bence.bende yıllarca anaokulu öğretmenliği yaptım.sevmekle başlar çocukları.onları eğitecek ve hayata hazırlayacaksınız.tabi bu arada sevmeyi öğreteceksiniz.eğer gerçekten çocukları seviyorsanız başarılı olacaksınız merak etmeyin.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle