Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

HAMDIM, PİŞTİM, YANDIM…

Tepki Skoru
0
TEŞEKKÜRLER :thumbsup:

Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel,
Bizim dergahımız, umitsizlik dergahı değildir,
Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel…

Ben yaşadıkça Kur’an’ın bendesiyim
Ben Hz.Muhammed’in ayağının tozuyum
Biri benden bundan başkasını naklederse
Ondan da bizarım, o sözden de bizarım, şikayetçiyim…

Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız
Bizim mezarımız ariflerin gönüllerindedir…

Güneş olmak ve altın ışıklar halinde
Ummanlara ve çöllere saçılmak isterdim
Gece esen ve suçsuzların ahına karışan
Yüz rüzgarı olmak isterdim…

Aklın varsa bir başka akılla dost ol da, işlerini danışarak yap…

Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeyiz
Şu tertemiz tarlaya başka bir tohum ekmeyiz biz…

Hayatı sen aldıktan sonra ölmek, şeker gibi tatlı şeydir
Seninle olduktan sonra ölüm, tatlı candan daha tatlıdır…

Biz güzeliz, sen de güzelleş, beze kendini
Bizim huyumuzla huylan, bize alış başkalarına değil…

Bir katre olma, kendini deniz haline getir
Madem ki denizi özlüyorsun, katreliği yok et gitsin…

Beri gel, beri ! Daha da beri ! Niceye şu yol vuruculuk ?
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik…

Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol…

http://www.okuloncesiforum.org/yukler1/yukler/ba28e101015cf33978be44cdde5053a1.rar

Tepki Skoru
0
Mevlânâ’nın ifadesiyle; insan, kamıştan koparılmış bir ney gibidir. Gerçek sahibinden uzaklaştığından dolayı da hep inlemektedir. Onun bu iniltisi, bütün bir hayat boyu devam eder.
İnsan bir yolcudur. Ruhlar âleminden başlayan yolculuğu, anne karnına, dünyaya, çocukluk dönemine, gençlik çağına, yaşlılık hengamına, kabir ve derken cennet veya cehenneme kadar devam eden bir yolculuktur. Ama acaba insan, bu yolculuğunun ne derece farkındadır? Eğer o, daima kendini bir yolcu gibi görse, yürüyüşünü zorlaştırmaktan başka bir işe yaramayacak olan dünyanın çeşitli güzelliklerine takılıp sendelemeden yürüyüp gidecektir.

Çocuğu Olan Çocuklaşsın

Mesnevîhân Siraceddin Mevlâna’nın, çocuklarla olan iletişimini aktarırken şahit olduğu bir olayı şöyle anlatır:
Bir gün Hüsâmeddin’le birlikte Mevlâna’yı ziyaret etmek için medreseye gelmiştik. Mevlâna’nın torunu Emîr Ârif’i küçük bir arabaya oturtmuşlar, lalası da onun arabasını çekiyordu. Mevlâna, hemen yerinden kalkarak arabanın ipini mübarek omzuna koyup:
-Ârif’e öküzcülük edebilirim, dedi.
Bunun üzerine Hüsâmeddin Çelebi de arabanın diğer tarafını tuttu; bir iki defa medresenin avlusunu dolaştırdılar. Çelebi Ârif, tatlı tatlı gülüyor ve seviniyordu. Mevlâna:
–Çocukları okşamak, şeriât padişahı ve hakikat ayının feleği olan Peygamberimiz’den biz Müslümanlara kalmış bir mirastır. Peygamber:
-“Çocuğu olan çocuklaşsın” buyurmuştur, dedi ve şu şiiri okudu:
“Babanın aklı dünyayı ölçerse de,
küçük çocuğun anlaması için “ti ti” der.
Madem ki işim, gücüm çocuklardır, o hâlde;
Çocukların diliyle konuşmak lâzımdır.”

"
Benim sırrım, feryadımdan uzak değil; fakat gözde, kulakta o nur yok. Ten candan, can da tenden gizli değil. Lâkin canı görmek için izin yok.." Hz. Mevlana öyle bir potadır ki oraya atılan her madde, orada yeteneğine göre en uygun gelişimini bulmuştur. Oraya düşen her zerre güneşlere ışık salan bir hal almış, padişahlara buyruk yürütmüş, tahtsız taçsız gönüller hakanı sayılmış, ya da yokluğa karışmış, addan sandan geçmiş, insanlığa bir iksir olmuş, soluk alanların ciğerlerine işlemiş, yeni bir arayış gücü vermiştir.

En güzel görüş Mevlana’nın nazarıyla beslenmiş, gelişmiş, en tatlı ses Mevlana’nın konservatuarında ahenkleşmiş, beste olmuş, en gerçek bilgi Mevlana enstitüsünde metodlaşmış, şaheser vermiş, en insani duygu Mevlana hareminde olgunlaşmış, kudret haline gelmiştir. Mevlana, kendisine gönül verenleri hem kendi asıllarına kavuşturan, hem içinde bulunduğu çağa göre, topluma göre en yararlı olacak şekilde
yetiştiren bir “İnsanlık üniversitesidir

İnsan düşüncesine yepyeni bir mesaj veren ve İslam düşünürlerinin fikir sistemlerini, inanç akidelerini ruh, akıl ve sevgi üçgeni içinde sunan, insanlığa ahlak, din, ilim ve akıl yolunda heyecan katarak yeni ufuklar açan Mevlana Celaleddin-i Rumi..

Murat sensin. Neden oraya buraya koşuyorsun? O, sen demektir. Ama sen, sakın ben deme, hep sen diye söyle. Göz dürüst görürse, sen O olursun. O da sen olur."Değil mi…

İZZET HOCAM YÜREĞİNİZİNDEN DÖKÜLEN ANLAMLI SATIRLAR İÇİN TEŞEKKÜRLER

Tepki Skoru
0
izzetöğretmen' Alıntı:
Ben teşekkür ederim arkadaşlar anelzelka.yellow ne güzel yorumlar bunlar sanalda olsa bile sizleri tanımak gerçekten güzel hepinize kucak dolusu sevgiler...
Sizi tanımakta çok güzel hocam, böyle duyarlı, gönülleri güzel şeylere dönük arkadaşlarımızla bir şeyler paylaşabilmek hepimizi mutlu ediyor. Sevgiler bizden İzzet Öğretmenim :36_3_12:

Tepki Skoru
1
“O bende benimle ilgili bir şey bırakmadı” dediği aşkın gerçek hürriyet olduğunu idrak eder. Ve bu idrakle insanlığa merkezinde aşk bulunan etrafına dalgalar halinde aşkı yayan öğretiler geliştirir.

Güzel paylaşımınız için çok teşekkürler İzzet Hocam...

Tepki Skoru
1
GÜZEL PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN, HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER..
Hazret-i Mevlana'nın nazarında insan son derece değerli bir varlıktır. çünkü insan : Allah'ın yeryüzündeki halifesi olarak yaratılmış, meleklerin vakıf olamadığı ilimlere sahip edilmiş , melekler Hazret-i Adem'e secde ile emrolunmuştur.
"Andolsunki biz insanoðlunu üstün kıldık" ayetiyle Cenab-ı Hak; insanın diğer bütün varlıklardan üstünlüğünü , şan ve şerefini ilan etmiştir. İnsan "ahsen-i takvim " üzerine yani en güzel kıvamda yaratılmıştır, madden ve manen pek çok meziyetlerle donatılmıştır.
Hazret-i Mevlana ; eserlerinde insanın, bu üstünlüğünü vurgulayarak ele alır:

"alemden maksat insandır"

"İnsanın bir soluðu , bir cana değer;
Ondan düşen bir kıl , bir madene değer.

HACCI EKBER YAPMAK İSTERSEN, BİR GÖNÜL TAMİR ET
BİR GÖNÜLÜN BİN KABEDEN ÜSTÜN OLDUĞUNU BİL
UNUTMA Kİ, KÂBE AZER NESLİNDEN HALİL'İN BİNA ETTİĞİ,
GÖNÜL İSE, ALLAH'IN CEMALİNİN GÖRÜNDÜĞÜ YERDİR.

Tepki Skoru
0
NİCE İNSANLAR GÖRÜDÜM ÜZERİNDE ELBİSE YOK,NİCE ELBİSELER GÖRDÜM İÇİNDE İNSAN YOK... güzel paylaşımlarınız için teşekkür ederim...yüreklerinize sağlık...sevgiyle kalın...

Tepki Skoru
0
Sizi tanımakta çok güzel hocam, böyle duyarlı, gönülleri güzel şeylere dönük arkadaşlarımızla bir şeyler paylaşabilmek hepimizi mutlu ediyor. Sevgiler bizden İzzet Öğretmenim :36_3_12:
ne kadar güzel söylemişsiniz, 'gönülleri güzel şeylere dönük arkadaşlarımızla bişeyler paylaşabilmek'... böyle güzel konularda buluşmak...ne mutlu.

izzet hocam sizede paylaşımlarınız için ayrıca teşekkür ediyorum...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle