Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Haftalık davranış çizelgesi.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu çizelgeyi ve daha farklılıarını ben kullanıyorum.eve gönderiyorum.o haftaya ait davranışlar tamamlanıp geliyor ve hepsi yapılmışsa yıldız alıyorlar.yıldızı çok olanlara ödül veriliyor.davranış geliştirmede ve kazandırmada çok da işe yarıyor. yazıcıdan direk çıkarabilirisniz.

hatta güzel bir kapak hazırlıyorum,bir de aile katılım çalışması ile çok renkli bir dosya ile gönderiyorum.bir kaç tane de kapak örneği verebilirim.

http://7renkakademi.net/dosya/dosyalar/efc6d876582709388cb6efa63850295d.zip

http://7renkakademi.net/dosya/dosyalar/be8f37d2ce9af09077bb3dca56861e32.zip

http://7renkakademi.net/dosya/dosyalar/18e507ad7ce19651dd45cb66cf7b3ec4.zip

http://7renkakademi.net/dosya/dosyalar/6256c025a329ba24fa68be135af146a4.zip

http://7renkakademi.net/dosya/dosyalar/03d23dd2e28cfdec87ed3111b8353ad3.zip

Tepki Skoru
0
evet biliyorum tekrar göndermeye çalıştım onlar da açılmadı.

Tepki Skoru
0
amaç güzel olabilir : çocuklarımıza güzel konuşma becerisi kazandırmak...ama bu tip bir davranış çizelgesiyle onları takibe almak, çocuğun o günkü ruhsal yapısını gözardı ederek, "salı günü yemekten sonra teşekkür etmemişsin BERK, çarşamba ve perşembe günü de sevgini ifade etmemişsin, kardeşine bağırdığın için de kalbin boyanmamış....!. bak SUDENAZ'ın çizelgesine, hepsi boyalı. bundan sonra konuşmalarına ve davranışlarına dikkat etmelisin" gibi gibi konuşmalarla onları örselemek... lütfen bir süre kendinizi o çocukların yerine koyun ve sizi takip eden birinin varlığını düşünün... bence hiç de hoş olmazdı...
çocuklara güzel konuşma becerisini kazandırmanın en güzel yolu onlara güzel konuşarak örnek olmaktır. kendisine sevgiyle;" günaydın, hoşçakal, seni seviyorum, teşekkür ederim, özür dilerim, yapabilir misin? ..." gibi cümleler kurulan bir çocuk, güne elbette GÜNAYDINSIZ başlamaz ve inanın ki çocuklar o çizelgeye yazılmayan ve olması gereken pek çok iyi davranışı kazanır...

başta da söyledim amaç doğru, yöntem yanlış. yazmadan edemedim...

Tepki Skoru
0
amaç güzel olabilir : çocuklarımıza güzel konuşma becerisi kazandırmak...ama bu tip bir davranış çizelgesiyle onları takibe almak, çocuğun o günkü ruhsal yapısını gözardı ederek, "salı günü yemekten sonra teşekkür etmemişsin BERK, çarşamba ve perşembe günü de sevgini ifade etmemişsin, kardeşine bağırdığın için de kalbin boyanmamış....!. bak SUDENAZ'ın çizelgesine, hepsi boyalı. bundan sonra konuşmalarına ve davranışlarına dikkat etmelisin" gibi gibi konuşmalarla onları örselemek... lütfen bir süre kendinizi o çocukların yerine koyun ve sizi takip eden birinin varlığını düşünün... bence hiç de hoş olmazdı...
çocuklara güzel konuşma becerisini kazandırmanın en güzel yolu onlara güzel konuşarak örnek olmaktır. kendisine sevgiyle;" günaydın, hoşçakal, seni seviyorum, teşekkür ederim, özür dilerim, yapabilir misin? ..." gibi cümleler kurulan bir çocuk, güne elbette GÜNAYDINSIZ başlamaz ve inanın ki çocuklar o çizelgeye yazılmayan ve olması gereken pek çok iyi davranışı kazanır...

başta da söyledim amaç doğru, yöntem yanlış. yazmadan edemedim...
kendinizce haklı olabilirisniz ama bu çizelge bak perşembe bunu yapmamışsın,cuma ellerini yıkamamışsın demek için değil.çocukta hedeflenen davranışların kazanılması için hazırlandı.biz okulda en fazla 5 saat beraberiz ailesiyle her anında yanında.tuvaletten çıkınca elini yıkaması gerektiğini bilmeyen öğrencilerim var.okulda ben örnek oluyorum zaten ama eve gidince unutuyor.çünkü ailede yok bu davranış.üstelik hataları eleştirmek değil,yaptıklarını övmek çözüm getirir..yaptığı için kalbi boyanıyor.kısacası olumlu pekiştireçtir bunun adı.

Tepki Skoru
0
hocam calışma cok güzel .çıktısını aldım fakat karanlık cıkıyor ayrıca linklerde acılmıyor ne yapabiliriz acaba??bu cizelgeyi uygulamak istiyorum möutlakada....ilginize ve bilginize
sevgiler......

Tepki Skoru
0
hocam calışma cok güzel .çıktısını aldım fakat karanlık cıkıyor ayrıca linklerde acılmıyor ne yapabiliriz acaba??bu cizelgeyi uygulamak istiyorum möutlakada....ilginize ve bilginize
sevgiler......
evet linkler açılımıyor.çizelge bir örnek.word dan kendiniz de hazırlayabilirisiniz.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bende var bir tane davranış takip formu...ama dosya yükleme sayfasında sanırım bir problem var...bu problem çözülünce koyabilirim siteye...ben geçen yıl denedim ve çok işe yaradı umarım sizinde işinize yarar...

Tepki Skoru
0
çocukların davranışlarını bu kadar kayıt altına almamalıyız , aşırı derecede denetlemiş olmak davranışlarını olumsuz yönde etkileyebilir.

Tepki Skoru
0
çocuklarımızı böyle bir çizelgenin içine hapsetmenin doğru olmadığını düşünüyorum. "yanlış yapacağım" korkusuyla hiç bir şey yapmayan çocuklar yetiştirmeyelim. önce biz yetişkinler doğru davranmayı ve konuşmayı bilmeliyiz. bence bu tip bir çizelgeyi veliler için kullanmak ve bunun takibini çocuklara yaptırmak daha mantıklı.
kullanan arkadaşlar olumlu ya da olumsuz sonuçlarını alır mutlaka, ben sadece fikrimi söyledim..bu arada yazdıklarım yanlış anlaşılmasın amacım tartışma yaratmak değil..
görüşmek üzere..

Tepki Skoru
0
kendinizce haklı olabilirisniz ama bu çizelge bak perşembe bunu yapmamışsın,cuma ellerini yıkamamışsın demek için değil.çocukta hedeflenen davranışların kazanılması için hazırlandı.biz okulda en fazla 5 saat beraberiz ailesiyle her anında yanında.tuvaletten çıkınca elini yıkaması gerektiğini bilmeyen öğrencilerim var.okulda ben örnek oluyorum zaten ama eve gidince unutuyor.çünkü ailede yok bu davranış.üstelik hataları eleştirmek değil,yaptıklarını övmek çözüm getirir..yaptığı için kalbi boyanıyor.kısacası olumlu pekiştireçtir bunun adı.
kendimce haklı olmak ne öğretmenliğime ne de çalıştığım alana birşey kazandırmaz. böyle bir derdim yok. çocuk denetlendiğini bildiği için davranışı gerçekleştirmemeli, davranışın neden gerekli olduğu konusunda ikna olmalı. daha önce de yazdım, madem veliler kendi davranışlarıyla örnek olmuyorlar, o halde aynı takip forumunu veliler için de hazırlayın. böylece geçici değil, uzun süreli bir çözüm üretmiş olursunuz..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle