Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Etkisinden kurtulamayacağınız yaşanmış bir olay mutlaka okuyun...

Tepki Skoru
0
BIR SAATLIK DOST (YASANMIS BIR HIKAYE)

Hızlı bir çalışma temposunun ardından saatin beş olduğunu kat nöbetini devretmeye gelen hemşire arkadaşlar sayesinde fark etmiştik. Yoğun bir servisti çalıştığım servis.Çocuk servisleri hastanelerin en yoğun ve gürültülü olan servisleridir. Artık günün yoğunlu bitmiş servis sessiz bir hal almıştı. Akşam tedavilerini henüz bitirmiş ofiste çay içmeye gidiyordum.Kepim,saçım,başım dağılmış bir haldeydi tedavi odasından çıktığımda. Aynada kendimi tanıyamadım. Ofise geldiğimde hemşire odasının telefonu çalıyordu. Telefonu açtım,karşıdaki ses acilde trafik yaralılarının olduğunu,içlerinde çocuklarında bulunduğunu damar bulamadıkları için acilen yardıma gelmemi istiyorlardı.Tüm yorgunluğumu unutmuş hızla acil servise yönelmiştim ki diğer telefonda nöbetçi hekimin beyin cerrahı hekimiyle hastaneye gelip gelmeme konusunda tartıştıklarını duydum. Nöbetçi hekimin sesi ortalığı çınlatıyordu: “Ne yapalım? Bırakalım ölsün mü bu insanlar? Hemen gelmek zorundasınız gittiğiniz davet beni ilgilendirmez!!! Siz Hipokrat yemini etmediniz mi?...” Konuşma böyle sürerken gelen asansöre binip koşarak acil servise gittim.Her yer kan revan içinde ağlayan koşuşturan, yakınlarını bulmaya çalışan bir yığın kalabalıkta sağlıklı bir iş nasıl yapılabilirdi bilmiyordum ama herkes elinden geleni birilerine bakma gayretini gösteriyordu.Acil serviste yatak kalmamış,sedyelere insanlar yatırılıp,ilk müdahale yapılıncaya kadar bekletiliyor,yetersiz kalan personel yerine hastaları yukarı sevk edilen servise aileleri çıkartıyordu. Onca kazazede içinde başında kimsesi olmayan ama durumu da oldukça ağır 15 – 17 yaş arası bir genç vardı.Gerekli müdahalesi yapılmış fakat sevk edildiği beyin cerrahi hekimi henüz görev başına gelmediği için orada bekletiliyordu. Kendime ait serum ve tedavileri uyguladıktan sonra o gencin başına giderek ilgilenmeye çalıştım.Şuuru yerindeydi konuştuklarımı anlıyor fakat cevap veremiyordu. Son anlarını yaşadığını görüyor ve yalnız olduğu için korkunç derecede üzülüyordum.,onu orada yalnız bırakamıyordum.Zaten ben onunla ilgilenirken acil servis boşalmış,tüm hastalar gerekli servislere dağıtılmıştı.Ellerimi sımsıkı tutuyordu, “bırakma…” dercesine… Gözlerinden yaşlar süzüldüğünde ben de kendimi tutamaz hale gelmiştim,eğildim ve yanaklarından öptüm… “Bırakmayacağım seni sakin ol,üzülme sakın” diyordum hiç tanımadığım,daha önce hiç görmediğim bu insana anlatılmaz bir yakınlık hissediyor,sanki onun acısının aynısını çekiyordum. Çok acı çekiyordu… Hem yalnızlığından hem de geçirmiş olduğu beyin travmasından…. Ne kadar süre daha onunla kaldığımı hatırlamıyorum. Avucumu bırakmasıyla kendime geldim. O artık aramızda değildi… Bu dünyayı terk etmişti ve ben katıldığı davetten ötürü gelmeyen doktoru suçluyor,lanetler yağdırıyordum içimden… Derken beyin cerrahı hekimi gelmişti.Hastanın daha doğrusu çoktan ölmüş olan gencin üzerindeki çarşafı açmamı istedi.Çarşafı kaldırdığımda doktorun hiçbir şey söyleyemeden yere yığıldığını gördüm.Ne olduğunu anlamaya çalışıyordum. Yemekli bir davetten gelmişti acaba çok mu sarhoştu? Yada kalp krizi mi geçiriyordu diye düşünürken diğer hekim arkadaşları olaya müdahale etmişlerdi bile… Ölen gencecik insanın babasıydı bu doktor ve kendi evladının tedavisi için çok geç kalmıştı ne yazık ki… Birkaç gün içinde oğlunun acısıyla felç geçirmiş ve görevine geri dönememişti….

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ-2000

(Seni yeniden andım KEREM;Ruhun şad olsun;hayattaki bir saatlik dost… Bana yıllardır yaşattığın tecrübe ile dost kalan dost… 1986)

Tepki Skoru
1
BIR SAATLIK DOST
Paylaştığın için çok teşekkürler.

Tepki Skoru
0
paylaşım için teşekkürler çok kötü bir durum yaa:(

Tepki Skoru
0
tüylerim diken diken oldun :(:(:( çok üzüldüm..ALLAHIM HER ŞEYİ ZAMANDINDA YAŞAMAMIZA İZİN VERİR İNŞ,,HİÇ BİRŞEYE GEL KALMAYALIM :(

TEŞEKKÜRLER GÜZEL PAYLAŞIMIN İÇİN

Tepki Skoru
0
Kesinlikle çok acı bir durum dileklerinize tüm içtenliğimle katılıyorum... Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın...

Tepki Skoru
0
çok üzücü Bir Durum Tüylerim Diken Diken Oldu.paylaşdiğin Için Sağol Herkese Okuyacağim.

Tepki Skoru
0
çok acı :( paylaştığın için teşekkürler canım

Tepki Skoru
0
bunun benzeri bir olayda benim yaşadıgım şehirde gerçekleşmişti. doktor yogun geçen bir günden sonra servise yönelirken bir ilkyardım çagrısı alan ambulansa binip eve kadar gitmek istedi. ve tesadüf bu ya ambulans zaten evlerinin yakınını gidiyor diye sevinmişti. evin altında büyük bir kalabalık gördü. kalabalıga yaklaştı olanları dinliyordu. hizmetçi kadın balkondan düşmüştü ve oracıkta ölmüştü. oraya en yakın hastane yolun karşı tarafında yani en fazla bir dakkika uzaktaydı fakat kendileri 30 dakkikalık yerden gelmişlerdi. bunun sebebi tabii bir hizmetçi kadının ölümüne kim bakardı ki özel hastanede. doktor sessizce arkadaşlarının baktıgı hastaya yaklaştı. ve ölen kişi hizmetçi degil camları silmek için pencereden sarkarken dengesini kaybedip düşen doktorumuzun annesiydi... keremin durumu çok vahim bir durum bir doktorunun sorumsuzlugunun sonucu oglunu kaybetmesi dahada acı bir ders.

Tepki Skoru
0
Hayat bazen bizim duyarsız kaldığımız şeylere sırt çevirmiyor öyle bir ders veriyorki bazen herşeyi alt üst edebiliyor... Ama dilerim ki bu kadar vahim olaylar kimsenin başına gelmesin... Rica ederim arkadaşlar...

Tepki Skoru
0
insan vicdan azabından yaşayamaz hale gelir hele ki bu evladıysa.Allah korusun:(

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle