Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Erasmus(exchange)

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben marmara üniversitesi okul önecesi öğretmenliği 2. sınıf öğrencisiyim. okulumuz yabancı dil sınavını geçen ders ortalaması 70 ve üzeri olan 5 öğrenciyi hollanda danimarka ve isveçe gönderiyor ancak nasıl bir eğitimle karşılaşacağımız hakkında hiçbir bilgimiz yok konu hakkında bilgi sahibi olan bizi bilgilendirebilir mi :)

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Arkadaşım.Bu programda sizin alacağınız eğitim deki dersler üniversitedeki ile uyuşmayabiliyor.Hangi ülkeye gidiyorsun bilmiyorum.Üniversiteniz bu işe bir kılıf uydurmadı ise malesef yarım dönem kaybediyorsunuz.Marmarada gidecek öğrenciler belli oldu.O yüzden neler gerektiğini biliyorsundur saymaya gerek yok.Zaten dil sınavından da geçmişsin.Gittiğinde girdiğin dersleri anlamayabilirsin.Zaten genelde uygulama türü dersleri anlayacağın için bir sorun olacağını sanmıyorum.
Oraların eğitim kültüründen birşeyler öğrenmeye çalışırsan kazanırsın.
Erasmus öğrencilerinin misafir olunan üniversitede geçirdikleri zamanın ve aldıkları derslerin
kendi üniversitesinde kabul edilmesini sağlayan sistem ise Avrupa Kredi Transfer
Sistemidir (AKTS, ECTS). AKTS dersin önemi veya zorluğunu değil, öğrencinin dersi başarı
ile tamamlamak için gerekli olan ortalama iş yükünü gösteren bir kredi sistemidir.
Erasmus öğrencilerinin sorumluluklarından en önemlisi gittikleri üniversitede bir dönem için
toplam 30AKTS, bir yıl için 60AKTS değerinde ders almaları ve bir dönem için
minimum 24 kredinin başarılı olarak tamamlanmasıdır. Erasmus öğrencisi olarak kabul
edilmenin en önemli koşulu ise Öğrenim Anlaşması’dır (Learning Agreement). Öğrenim
anlaşması öğrencinin misafir olunan üniversitede aldığı derslerin hem kendi üniversitesinde
hem de misafir olduğu üniversitede kabul edildiğini gösteren ve onaylayan bir belgedir. Bu
belge üzerinde öğrenci kendi üniversitesinde almakla zorunlu olduğu derslere denk veya en
yakın dersleri seçmek ve başarılı olmak zorundadır. Öğrenci bölüm kurulu tarafından
onaylandığı sürece gittiği ülkede yabancı dil dersini (örneğin Portekizce, Italyanca, vb.)
seçmeli ders olarak alabilir. Anlaşmalı bölümlerin verilen dersleri karşılıklı olarak
onayladıkları belge olan Öğrenim Anlaşması ile öğrencinin misafir olduğu üniversitede aldığı
derslerin kendi üniversitesinde kabul edilmesi sağlanmakta ve hiçbir itiraz kabul
edilmemektedir. Diğer bir deyişle, öğrenim anlaşması karşılıklı onaylandıktan sonra Erasmus
öğrencisinin aldığı dersler nedeniyle mağdur edilmesi veya cezalandırılması söz konusu
olamamaktadır.

Tepki Skoru
0
verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim yalnız bir konuya açıklık getireyim ben daha sınava girmedim martta girecekmişiz ama yine de çok teşekkürler :)

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
siz 2007-2008 için basvuracaksınız o zaman.Çünkü bu dönem gidecekler çoktan belli oldu.

Tepki Skoru
0
peki lisans üstü eğitim yaparkende erasmus tan faydalanabiliyormuyuz?

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Erasmus bir burs programı değildir. Sadece öğrenci değişimi yapabilen kurumların öğrencilerine bireysel olarak gittiği ülkeye göre değişen miktarda maddi katkı sağlanır. Ancak Erasmus desteği ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora döneminde öğrenci değişimini kapsamaktadır.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu eğitimden a.ö.f liler yararlanabiliyormu?

Tepki Skoru
0
SAĞOL DENİZCİM VALLA İYİ FİKİR SÜPER OLUR KEŞKE OLSA. PEKİ BİZİM BU ŞEKİLDE YARARLANABİLECEĞİMİZ BAŞKA BİR PROGRAM YOK MU? SENİN DEDİĞİN DIŞINDA?

Tepki Skoru
0
a.ö.f mail attım bu konuda bakalım ne diycekler????

Tepki Skoru
0
a.ö.f 'e attığım maile cevap şöyle: lütfen anadolu ünv. sitesini ziyaret ediniz!. YORUMSUZ......

Tepki Skoru
0
çok sinirlendim ya bu nasıl iş anlamdım. o sinir anında çok şey yazardım ama yazmadım. biraz sakinleşim üslupluca bişeyler yazıcam.

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
BENDE ÇOK İSTEDİM GİTMEYİ GİDEMEDİM TEKRAR ŞANSIMI DENEYECEĞİM. GEÇEN DÖNEM BİZİM SINIFTANDA BİR ARKADAŞIMIZ İTALYA YA GİTTİ. HARİKAYMIŞ. AMA OKULUMUZDAKİ HOCALARIMIZ BAYA ZORLUK ÇIKARMIŞLAR. ASLINDA ONLARIN DAHA ÇOK YARDIMCI OLMALARI GEREKİRKEN NEDEN BÖYLE YAPMIŞLAR ANLAYAMADIM

Tepki Skoru
0

Arkadaşlar, ben eğer bir aksilik çıkmazsa 2007-2008 güz döneminde Kuzey İrlanda'ya gideceğim.

Erasmus programı kapsamında yurtdışında 1 veya 2 dönem okuyabilmek için, hepinizin bildiği gibi  bazı kriterlere uymak gerekiyor.

Genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2 (70/100) ve alttan dersi bulunmamak öncelikli şart.. Sınav başvurusu yapıldıktan sonra belirlenen gün ve saatte bir yazılı sınava giriyorsunuz. Başarılı olanlar mülakat sınavına da alınıyor. (bizim okulda yazılı sınav barajı 50 idi.)

Genel puan ise;
Yazılı Sınavın %45i
Not ortalamasının %45i
Mülakat Sınavının %10u alınarak belirleniyor.

Sınavların içerikleri ve süresi her okulda aynı mı bilmiyorum ama bu sene bizim okulda uygulanan daha çok okuduğunu anlama ve yorum yapabilme kapasitesini sınayan bir sınavdı.
   Mülakatta ise neden gitmek istediğiniz soruluyor ve sizden kendilerinin seçmiş olduğu bir paragrafı/konuyu/kısa öyküyü yüksek sesle okuyup anlatmanızı istiyorlar..

benim aklıma gelenler bu kadar... Eğer merak ettiğiniz başka sorular varsa bildiğim kadarıyla cevaplamaya hazırım.

Ayrıca daha önce İrlanda'ya erasmus programı ile gitmiş arkadaşlar varsa onların tecrübelerinden yararlanmak istiyorum.

[align=center]Hepinize başarılar arkadaşlar........!
[/align]

Tepki Skoru
1
Kuzey İrlanda' ya benim arkadaşım gitmişti.Çok güzel geçtiğini, iyi bir eğitim aldığını söylemişti.Oradaki kişiler çok sevcen davranmış.Büyük bir zevk alıp gelmişti.Umarın seninde güzel geçer.
Ayrıca Okul Öncesi Eğitim için Amerika ve Almanya'ya da gitmenizi tavsiye ederim.Almanya' da inanılmaz güzel okul öncesi eğitimi veriliyor:)
Gidecek olan arkadaşlara başarılar dilerim. chilekli_pasta İrlanda hakkında öğrenmek istediklerin varsa arkadaşımla konuşabilirim ayrıntılı olarak sana daha iyi bilgi verebilirim:)
Başarılar...

Tepki Skoru
0

MeRHaBa [size=x-large]pretty &GÖKÇE& [/size], Kuzey İrlanda hakkında gitmeden önce öğrenebileceğim her şeyi öğrenmek istiyorum.

(genel olarak K.İrlanda hakkında: ekonomi -alışveriş açısından-, eğlence, konaklama, ulaşım, gezi, iklim, insanların tutumları  vs...) (üniversite açısından: hangi okul, hangi dersler, staj imkanı olup olmadığı ... vs.)

Arkadaşınla benim adıma konuşup bilgi alabilirsen gerçekten çok sevinirim.

Dilersen özelden mesajlaşabiliriz veya mail adreslerimizi verip iletişime geçebiliriz..

Şimdiden yardımalrın için teşekkür ederimMm
:36_7_8:

rux

Tepki Skoru
0
slm arkadaşlar bende başvuru yapmak istiyorum ama kararsız kaldım yani nasıl bir ortamla karşılaşacağımı bilmiyorum ayrıca derslerde başarılı olamamakda var zor bir karar yani bu ara giden arkadaşlar varsa dil seviyelerinin ne derece de olması gerektiği hakkında bilgi verebilirler mi sınavın içeriği hakkında da tabi bi de dillerini geliştirmek için hangi kaynaklardan yararlandıklarını da belirtirlerse sevinirim teşekkürler

Tepki Skoru
0
Farklı kültür ve yeni insanlar tanımak isteyenler için üniversite hayatı boyunca kullanabilecekleri fırsatlardan biri.Bir çok arkadaşım bu programlara katıldı çokda yüksek notlar aldılar.Onların söylemlerine göre erasmus öğrencilerinin notlarını biraz şişiriyorlarmış ! Dediğim gibi yarım dönem tatil yapmak isteyen arkadaşlara duyurulur.

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaslar ben akü de 2. sınıf okuyorum. erasmusu kazandım ama daha ulke bellı degıl. seneye gıdecek olan ogrencılerdenım .acaba yurt dısında okumanın rısklerı nelerdır ortalama 75 altına dusunce aldıgımız hıbelerı gerı odemek gıbı bı durum soz konusu mu derlser falan nasıl ıslenıyor karsılasacagım sorunlar neler olabılır

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle