Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Drama etkinligi için bazı bölüm oyunları

Tepki Skoru
0
top oyunu:
halka şeklinde oturulur
bireyler kendi isimlerini söyleyerek topu karşısındakine atarlar
topu tutan yine kendi ismini söyleyerek atar
bu şekilde herkese top gidinceye kadar devam edilir
daha sonra topu atmak istedigi kişinin adı söylenerek top atılır

yürüyüş

ilk önce cocuklar etrafa toplanır onlara karda yürüyorsunuz cakıl taşlı yolda yürüyorsunuz gibi acık yönergeler verilir cocuklar o şekilde yürürler

ayna oyunu :
ikişer kişilik gruplar oluşturulur biri A olur oda ayna digeride B karşısında haraket eden kişi ilk önce konsantire olmaları söylenir başla denir A ların yaptıgını B olan aynalar tekrar ederler bu işlem yer degiştirerek iki tur olarak oynanır

kardan adam :
kendilerini kardan adam hissetmeleri söylenir
güneşle birlikte erimeleri söylenir
yere su damlası olarak birikmeleri istenir
birlikte birikmiş olan suyun dalga halinda haraket etmeleri ve dagılmaları istenir
ayrı bir su damlası olarak güneşin sıcaklıgı ile buharlaşmaları istenir
[/FONT]

Tepki Skoru
0
Don - Kurtul oyunu:
Gruptakilerden bir ebe seçilir. Diğerleri kaçarlar. Ebenin dokunduğu kişi, ebe ona hangi pozisyonda dokunmuş
ise o şekilde donar. Gruptaki diğer üyelerden herhangi biri, donmuş durumda bulunanlardan birinin karşısına
geçerek aynı biçimi alırsa, donmuş olan kurtulur. Bu sırada ebeye yakalanmamaları gerekecektir. Ebe tüm
katılımcıları yakalayıncaya kadar oyun sürdürülür(10’).(Aynı oyun ikinci oyuncunun arkadaşını kurtarmak için
onun hareketini zıt yönde yapmasıyla da denenir

Önde Turna 1-2-3 oyunu: Katılımcılardan bir ebe seçilir. Diğer katılımcılar alanın bir başka köşesinde
dururlar. Ebe yüzü duvara dönük bir şekilde “önde turna 1-2-3” diye sayarken katılımcılar ona doğru ilerlemeye
çalışırlar, ebe saymayı bitirdiğinde katılımcılar donacaktır. Ebe, saymayı bitirdiğinde arkasına doğru dönerek
diğerlerini hareket halinde yakalamaya çalışır. Ebenin hareket halinde gördüğü kişi oyun dışı kalır. Ebenin tam
arkasına gelindiğinde ona en çok yaklaşmış olan kişi, sırtına dokunarak gruptan kalan diğerleriyle birlikte geriye
doğru kaçarlar. Ebenin yakaladığı kişi yeni ebe olur. Eğer ebe herhangi birine dokunamamışsa yeniden ebe olur.
Bir başka turda yere en az bir kez dokunmadan ebeye dokunulmayacaktır yönergesi ile tekrarlanır

Tepki Skoru
0
hocam çok güzel oyunlar tşk ederim. yarın stajda miniklerimle oynayacağım

Tepki Skoru
0
rica ederim bi yardımım dokunduysa ne mutlu bana

Tepki Skoru
0
güzel sağolun..bunu bir bağış olarak kabul ediyorum =) yana yana drama arıyorum =(

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle