Ben Urfa'da görev yapıyorum..İlk etapta tabiki zor.. Hiç tanımadığın tamamiyle yabancı olduğun bir kültürle karşı karşıya kalıyosun.. Diğer meslekleri bilmem aama bir de bu yabancı olduğun kültüre eğitim vermek ilk aşamada zorluyor..Ama insanoğlu herşeye alışıyor..Bu arada ''Öğretmen olduğunu hissetmek'' demişler..Bu konuda arkadaşa katılıyorum..Gerçekten öğretmen olduğunu hissediyosun..Ben aslen İstanbul'da yaşıyorum.. Buralarda öğretmen olduğunu hissetmek zor..Eline 1500liralık cep telefonlarıyla okula gönderdikleri çocuklarına 1ay boyunca eğitim veren öğretmenin de eline 1500lira veriilince saygınlığın pek olmuyo velilerin gözünde.. bir de anaokulu öğretmeniysen öğretmenden çok bakıcı muamelesi ile karşı karşıya kalıyosun..
Ama Urfa'da böyle değil.. Öğretmen diyosa doğrudur..Benim çalıştığım yer itibariyle öğretmen onların gözünde çok değerli..tabiki zorlu,sorunlu velilerle de karşılaşıyosun ama o da işin tuzu biberi..Çocuklar çıkarsız sevgi bekliyolar sadece senden..öğrenmeye ve sevgiye aç çocuklar..bu taraflardaki gibi doyumsuz çocuklar yok oralarda..onlara gülümsemen bile onlar için çok büyük bir hediye..
Malzeme, araç-gereç konusunda tabiki ilk sırada öğretmen yer alıyor...Velilerden çok bişey beklemiyceksin..Ben İstanbul'da çalıştığım okullarda çeşitli yardım kampanyaları başlattım..Yığınlarca oyuncak,kitap-kırtasiye,giyim yardımı geldi.. Böyle olunca da tabi velilerin gözünde daha bir değerli oluyosun..Yaptığın çalışmaları karşılık beklemeden yapman gerekiyor.. Bazen teşekkür bile etmiyolar..
üzülüyosun ama düşünüyosunki; ben teeşekkür edilsin diye bu göreve atılmadım..
her zaman söylerim..''Bulunduğun mekanı güzel kılmak senin elinde..'' oflarsan, puflarsan zaman geçmiyor kendine de eziyet etmiş oluyorsun.. Ordaki çocukları düşünüp canla başla çalışmak lazım bence.. kimse kendi kaderini kendi yazamıyor..halimize şükretmek lazım.. oralara gidip gördüğünde bunu daha da iyi anlıyosun..
Oradaki çocukların da çocukluklarını yaşamaya hakkı var bence.. Annelerinden,babalarından görmediikleri sevgiyi bir tek öğretmenden görebiliyolar..
Ben kendi adıma Urfa da çalıştığım için gurur duyuyorum ve Doğu'da çalışan tüm meslektaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum..herkese başarılar.. atama bekleyenlere de bol şans..