Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Cezalı öğretmenler hakkında bilgisi olan var mı?

Tepki Skoru
0
Bu soruya Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya'nın NTV'de verdiği açıklama ile yanıt veriyoruz.
Zafer Arapkirli: Peki efendim. Yine bir öğretmen izleyicimizin sorusu var sırada sayın Mihrimah Bostancı sormuş bu kez;
Mihrimah Bostancı (Öğretmen): Sözleşmeli olarak atandığım yere gitmek istemezsem tekrar başvurma şansım var mı?
Zafer Arapkirli: Buyrun efendim.
Remzi Kaya: Elbette. Sözleşmeli öğretmen olarak bir yere ataması çıktığı zaman gitmezse bir sonraki atama döneminde sözleşmeliye başvuru yapabilir, kadroluya da yapabilir onda bir engelimiz yok. Sadece kadroluda öyle bir düzenlememiz var mevzuatımızda. Eğer öğretmen atandığı yere gitmezse, kadrolu öğretmende bu ayrım önemli bizim için. 1 yıl beklemek durumunda yeniden kadrolu atanabilmek için ama sözleşmelide böyle bir engelimiz yok.

Tepki Skoru
0
artık merak etmeme gerek yok.kadroluyada kabul edilmiyor başvurum.demekki 365 gün ceza var.25 eylül 2009 da atanmıştım. Eylül atamasına başvurabileceğim...

Tepki Skoru
0
Bu soruya Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya'nın NTV'de verdiği açıklama ile yanıt veriyoruz.
Zafer Arapkirli: Peki efendim. Yine bir öğretmen izleyicimizin sorusu var sırada sayın Mihrimah Bostancı sormuş bu kez;
Mihrimah Bostancı (Öğretmen): Sözleşmeli olarak atandığım yere gitmek istemezsem tekrar başvurma şansım var mı?
Zafer Arapkirli: Buyrun efendim.
Remzi Kaya: Elbette. Sözleşmeli öğretmen olarak bir yere ataması çıktığı zaman gitmezse bir sonraki atama döneminde sözleşmeliye başvuru yapabilir, kadroluya da yapabilir onda bir engelimiz yok. Sadece kadroluda öyle bir düzenlememiz var mevzuatımızda. Eğer öğretmen atandığı yere gitmezse, kadrolu öğretmende bu ayrım önemli bizim için. 1 yıl beklemek durumunda yeniden kadrolu atanabilmek için ama sözleşmelide böyle bir engelimiz yok.

Tepki Skoru
0
Remzi inanlı bu açıklamayı ne zaman yapmış Allah aşkına.Ben aralıkta sözleşmeli atandım gitmedim ve şimdi bana sayfa açılmıyor.Ek alımlardada açılmayacak. Yönetmelik falan mı değişti.

Tepki Skoru
0
ben temmuzda sözleşmeli atandım ama gitmeyeceğim bu açıklamayı ne zaman yapmış nerden alıntı yaptınız yazarmısınız

Tepki Skoru
0
fidan_ayten41 isimli üye yazmış yukarda ordan alıntı yaptım.Bence siz bilirsiniz ama gidin derim ben.Şuan ben cezalıyım.Ara atama olmayacağından cezam 1,5 yıl oluyor.Cezalı olmak gerçekten kötü.2010 puanım 63 ama tercih yapamayacağım.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar,muhafız arkadaşım doğru yönlendiriyor,sözlerine kulak verin.ben de aynı durumdayım,aylardır meb'e telefon açıyorum,haziran atamasını göz göre göre kaçırtılar bana.Kanun falandan da haberleri yok.Bi tutturmuşlar 1 yıl cezalısınız.Zaten telefonları da açmıyorlar ya...mail attım , fax çektim dilekçemi gönderdim.Ona bile dönüt alamadım..Söz konusu cezalı olmama durumunu aşağıda yazıyorum...

5917 sayılı torba Kanun 10 Temmuz 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu kanun, 657 sayılı kanunda yer alan sözleşmeli personel maddesini değiştirmiştir. 657 sayılı Kanunun 4. maddesinin (B) bendine eklenen yeni bölüm şu şekildedir:
"“Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.”
Dikkat edileceği üzere madde metni, sözleşmesini fesih eden kişinin hiçbir kamu kurumuna bir yıl boyunca sözleşmeli olarak atanamamasını öngörmektedir.
Diğer taraftan, Kanunun yürürlük maddesine göre söz konusu bu yeni hüküm 1/1/2010 tarihinde yürürlüğe girecektir. Buna göre 1 Ocak 2010'dan itibaren sözleşmesini fesih eden bir aday, 1 yıl boyunca yeniden sözleşmeli olarak hiçbir kurumda yeniden 4/B'li sözleşmeli olarak istihdam edilmeyecektir.

Kaldı ki Remzi İnanlının dediği de doğrudur.Bir de Ankara meb 'de çalışanlar bilse.....

Tepki Skoru
0
Bu ne biçim yönetim şeklidir yahu.Siz cezaya kalmışsınız,ama aslında kalmamışsınızz öylemi.Kim veriyo cezayı peki,bilgisayarın başındaki sözleşmeli memurmu? Konunun başkanı bile atanmanız gerektiğini söylüyo da bu ne peki böyle?

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle