Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

CEZA DEĞİL! MAHRUM BIRAKMA.

Tepki Skoru
0
Öncelikle okulöncesinde ceza kelimesine karşıyım.Sınıf içinde çocuklara sen cezalısın tutumu diğer çocukların da bunu farkına varması ve özelliklede çocuk sürekli uyarılmaya ihtiyaç duyuyorsa çocuğun olumsuz etiketlenmesine sebeb oluyor.Biz öğretmenlerinde yaptığı diğer bir yanlış ise çocuklara yaramaz damgasını vurmak.Sınıf içinde bile diğer bir öğretmen arkadaşımızla sohbet ederken "Bu çocuk çok yaramaz" şeklinde konuşmak yine olumsuz bir etiketlemeye neden oluyor.Yaramaz kelimesinin yerine "hareketli çocuk" çocuk kelimesini kullanmayı tercih ediyorum.Siz öğretmen arkadaşlarada tavsiyem budur.:exclamation:
Eğer sınıfımda istenmeyen hareketlerini sürekli devam ettiren bir çocuk varsa öncelikle onun olumlu davranışlarını pekiştiririm.YAptığı en ufak olumlu davranışı öncelikle maddi (gülen yüzler vb.) daha sonra ise sözel pekiştireçlerle desteklerim.Sİzlerde bunu deneyin yararlı olduğunu göreceksiniz.

Tepki Skoru
0
evet size katılıyorum ceza kelimesine bende karşıyım ayrıca diğer düşünceleriniz de çok güzel teşekkür ederim

Tepki Skoru
0
bu konuda bende sizlere katiliyorum, sinifimda ceza kelimesi kesinlikle kullanilmaz, ortada bir hata vardir ve ogrencimin bunu dusun dusunmek icin kendine ayirdigi bir zaman hepsi bu kadardir. kesinlikle ceza degil!

Tepki Skoru
0
Ben sınıfımda bu güne kadar ceza kelimesini ağzıma almadım,mesela yıldız veriyorum ve her gün bir çocuk yardımcı öğretmen oluyor,nerden çıkardılarsa yardımcı öğretmen diğerlerine ceza kesiyor..Böyle bir şey çıktı sınıfta,kim yardımcı öğretmen olduysa diğerlerine yıldız veriyor yaramazlık yaptıysa ceza kesiyormuş yıldızını siliyormuş..Ben de tepki gösterdim tabi bu duruma.Bu gün bir de biri birine ona ceza verdim diye tokat attı..Çocuklar benden daha katılar bu ceza işinde..:)

Tepki Skoru
0
kesinlikle ceza kelimesi cok ağır bende sınıfımda ceza kelimesini asla kullanmıyorum fakat ne kadar da çocuklar ailelerinden öğrenip okulda tekrar ediyorlar...

Tepki Skoru
0
ben size katılmıyorum çünkü gercek hayatta ceza var ve okulda bunun bi parcası ve hayatı öğretmek lazım çok ağır kişiliğe zarar verici değil ama sen burda biraz düşün şeklinde etkinliği izletme ve yanlış davranışın farkına varma şeklinde ceza olmalı bence yoksa gercek hayatta ilkokulda lisede ceza alınca afallar çocuk

Tepki Skoru
0
bu konuda görüşlerinize katılıyorum bence ceza diye bir kelime olmamalıda ben sınıfımda bu kelmieye yer vermiyorum açıkcası eger cocuk sucluysa mahrum kalıyor çocuklarla beraber bu gibi durumlarda dinlenip düşünebileceğimiz bir köşe yaptık onlarda farkındalar ... bu durumun fakat orası düşünme ve arkadaşlarını anlama köşesi bu gibi durumlarda karşı gelmden bu köşeye geciyorlar bence güzel bir alışkanlık fakat buraya geçmemek içinde yanlışları daha fazla azalmaya başladı... öneririm..

Tepki Skoru
1
bende ceza kelimesinden özellikle sakınıyorum. zaten çocuklar o kadar akıllı ki sizin sınırlarınızı bildikten sonra ona göre davranıyorlar. sınırlarımızı ve kurallarımızı sağlıklı belirledikten sonra işler yoluna giriyor

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar cezaya hepimiz karşıyız biz çocuklarımıza değer veriyoruz ama; ne varki bizim öğrencilerimiz ilkokula gidince cezayıda görüyor dayağıda yiyor,özel okullar hariç tabii öğretmen çocuğu kolundan tuttuğu gibi idareye götürüyor tabii şiddet üzülüyorum vallahi........

Tepki Skoru
0
bende ceza kelimesinden özellikle sakınıyorum. zaten çocuklar o kadar akıllı ki sizin sınırlarınızı bildikten sonra ona göre davranıyorlar. sınırlarımızı ve kurallarımızı sağlıklı belirledikten sonra işler yoluna giriyor
demişsiniz kesinlikle katılıyorum

Tepki Skoru
0
ben ceza vermiyorum ama eğer çocuk ceza alınacak bir yeş yapmış olursa,bir sandalyeye oturtuyorum yüzü duvara dönük düşünüyor.

Tepki Skoru
0
Kesİnlİkle Katiliyorum Ceza Zaten İtİcİ Bİr Terİm Mahrum Birakma....

Tepki Skoru
0
Aslında cezanın eğitimde yeri var.Ama ceza verirken çocuğun onurunu kırmayacak biçimde davranmalıyız.Onu arkadaşlarının yanında küçük düşürmemeliyiz.Ama ceza kelimesini kullanmamız gerektiğini düşünüyorum.Çocuk yaramazlık yaptığı zaman onu mutlaka düşünme köşesine alır ve belli bir süre bekletirim.Sonra yanıma geldiği zaman,ona cezalı olduğu için orada beklemesi gerektiğini söylerim.Bu yapılmazsa,çocuk düşünme olayını normal ve günlük bir olay gibi algılayacak ki,bunun da tabi ki de,yaramazlıklarına bir etkisi olmayacaktır.

Tepki Skoru
0
Bende Size Katılıyorum Ama Bizim Sınıfımızda Hep Ceza Oluyor 7-h Sınıfında Hiç İyi Birşey Deil Her 1 Yazılısa Yerinden Kalkmama Cezası Veriliyor 1 2 3 Hafta Sürebiliyor Bu Yüzden Canım Sıkkın :20:

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle