Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

büyük küçük kavramı etkinliği planı

Tepki Skoru
4
Programdaki Etkinliğin Adı: Oyun Etkinliği 05.05.2011
Matematik Etkinliğinin Adı: Kart Oyunu
Kavram: Büyük- küçük- orta
Yaş Grubu: 5-6 yaş
Süre: 25 dakika
Materyal: Üçgen, kare, daire şekil kartları(büyük, küçük, orta boyutlarda)
Uygulanan Yöntem ve Teknik: Düz Anlatım, Gösterip Yaptırma
Gelişim Alanı
Psikomotor Alan
Amaç 1; Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme
Kazanımlar
1.Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar
4.Sözel yönergelere uygun olarak yürür
5.Sözel yönergelere uygun olarak koşar
Amaç 5; Denge gerektiren belirli hareketleri yapabilme,
Kazanımlar;
5.Tek/çift ayakla sıçrayarak belli bir mesafeyi dengeli bir şekilde gider
6.Çift ayakla ileri geri sıçrar.
Bilişsel Alan
Amaç 4;Algıladıklarını hatırlayabilme,
Kazanımlar;
4.Varlıkların şeklini söyler
ÖĞRENME SÜRECİ
*Tüm çocuklar yan yana bir sıra halinde durdurulur. Eğitimci ISINDIRICI OYUNU açıklamaya başlar.
“çocuklar sizlerle bir oyun oynayacağız, Şimdi herkes ben büyük deyince şu hareketi(kollarını ve bacaklarını açmış insan şekli),orta deyince şu hareketi(el sallayan insan)küçük deyince de şu hareketi(Çömmüş ve kafasını öne eğmiş insan modeli )yapacaksınız ben sizi şaşırtmak için hızlı hızlı söyleyeceğim yanılan oyundan çıkacak.Büyük,orta,küçük,küçük….”
*Öğretmen HAREKETLİ OYUN için hazırlık yapar. Çocukların içinden bir ebe seçilir. Ebe öğretmenin hazırladığı kartları arkadaşlarına dağıtır ve ebenin gözü bağlanır “şimdi arkadaşlar ebe böyle bizi beklerken siz de tren vagonlarını oluşturacaksınız, ben başlayın diyeceğim ve siz de arka arkaya geçeceksiniz ve benim söylediğim hareketleri yapacaksınız mesele ben hoplayın dediğimde birbirinizin belinden tutup hoplaya hoplaya sınıfı dolaşacaksınız ben durun değince herkes kendi kartının üstüne değil başka kartın üstüne oturacak ama ben içinizden birini seçeceğim o hiç yerinden kalkmayacak ve vagon olmayacak ebe miz de onun kim olduğunu bulacak sonra da ona hangi şekilli kartı verdiğini hatırlayacak.”Oyunun yönergeleri; vagonlar tek ayakla hoplasın, vagonlar çift ayakla geri geri hoplasın, vagonlar koşsun…”
*Öğretmen çocukları yerlerine oturtur. DİNLENDİRİCİ OYUN için ;“evet arkadaşlar çok yorulduk değil mi şimdi gözlerinizi kapayın ve uykuya dalın. Evet, bildiğiniz en büyük ve en küçük şeyi hayal edin.”der ve önlerine kâğıt ve boyaları yerleştirir. “uyanın ve hayal ettiğiniz şeyleri önlerinizdeki kâğıda çizin” der ve çocukların resimlerine ilişkin sohbet eder ve oyunlarda kullanılan şekillerin hangileri olduğunu sorar.
Değerlendirme

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.