Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

BENİM ANNEM CANIM ANNEM

Tepki Skoru
0
SEVGİLİ ANNECİĞİM
Daha karnındayken benimle konuştuğun ve bana arkadaşlık ettiğin için , "Doğduğun gün hayatımın en güzel günüydü." dediğin için.

Pişiklerimi pudralayarak beni rahatlattığın için,

Kocaman sarılmaların ve öpücüklerin için,

Ben öğreninceye kadar sonsuz kere "anne... anne...anne..."yi tekrarladığın için,

Gömleğimin kollarını kullanmayayım diye burnumu silmek için elinde bir mendille peşimde koştuğun için,

Daima "Neden Neden Neden" sorularını sormamı teşvik ettiğin için,

Piyeste söylemem gereken tek satırı unutunca, seyirciler arasında oturduğun yerden fısıldayarak hatırlattığın için,

Harika gülümsemelerin için,

"Benim en iyi arkadaşım" olduğun için,

Bana güvendiğin için,

Uzaktan seven bir anne olmadığın için,

Hasta olduğum günlerde bütün gece başımda beklediğin için,

Benimle güldüğün ,benimle ağladığın için,

"Seni seviyorum" dediğin için,

Üniversiteyi kazanıp uzaklara gittiğimde, gözyaşlarını gizlemeden beni özleyeceğini söylediğin için,

Eğitimin bütün kilitli kapıları açacağını öğrettiğin için,

İhtiyacım olduğunda daima orada olduğun için,

Hiç bir şeyin kolay elde edilmeyeceğini, başarının çok çalışmak gerektirdiğini öğrettiğin için,

Hayatın en güzel yıllarını bana adadığın için,

Bana sevgimi ifade etmeyi öğrettiğin için,
"Benim biricik annem sen olduğun için,
TEŞEKKÜRLER!..."

Ve hepsinden çok evrendeki" En iyi anne"olduğun için,

TEŞEKKÜRLER!

Tepki Skoru
0
Vazgeçemeyeceğiniz Meslek "Annelik"

İlkim ÖZ
Psikolog- Aile Terapisti

Hayatınızda kimi zaman sıradan, kimi zaman da önemli kararlar alırız. Seçimlerimiz daima bize aittir, ama herhangi bir seçimimizden vazgeçme hakkına da sahibizdir. Bazen çok hevesle başladığımız bir iş, bir süre sonra bize keyif vermez olur, keyifsizce yaptığımız ya da yapmaya çalıştığımız bu işten vazgeçeriz. Bazen yapmakta olduğumuz uğraşı bizi o kadar yorar ve sıkar ki, biraz ara veririz, molalarda dinlenir, yine devam ederiz. Kimi zaman da hoşlanmadığımız her ne varsa tümüyle terk ederiz. Bu vazgeçişlerimiz meslek yaşantılarımızda bile kendini gösterir. Onca yıl binbir zorluk ve çabaların sonucunda, elimizle gururla aldığımız diplomamızla girdiğimiz işimizden, somurtarak çıkar ve "bu meslek bana göre değil" seçim hakkını kullanabiliriz. Mesleğimizi değiştirebildiğimiz gibi, eğer ayaklarımız geri geri gidiyor ve ruhumuz daralıyorsa, iş yerimizi de değiştirebiliriz. Sonuçta her an, her şeyi değiştirme gücüne sahibiz.

Ancak hayatımızda değiştiremeyeceğimiz, "sıkıldım" diyemeyeceğimiz, "bu bana göre değil" deyip istifamızı veremeyeceğimiz, erteleyemeyeceğimiz ve asla vazgeçme seçeneğimizin olmadığı içgüdüsel bir mesleğimiz var; "anne olmak". Bu mesleğe hemen hemen her kadın gönüllü olarak girer, meslekten çıkış yokturve bu meslek sizinle ömür boyu yaşar. Neden anne olmaya meslek diyorum diye merak ediyorsanız, size bunu şöyle açıklayabilirim; anne olmak ömür boyu süren bir süreçtir ve eğer hata yapılırsa geri dönüşü olmayan sonuçlar doğabilir. Anne olmak, yalnızca çocuğu emzirmek, altını değiştirmek ve fiziksel anlamda çocuğun büyümesine katkıda bulunmak değil, aynı zamanda çocuğun ruhsal gelişimine de destek olmak, kendine güvenen, kendisiyle , çevresiyle, hayatla barışık, mutlu bir insan ve topluma yararlı bireyler yetiştirmek demektir. Anneliğe bu pencereden baktığımızda, bununla ilgili bir okul ve eğitim sistemi olmadığını görüyoruz. Oysa anne olmak, dünyadaki tüm mesleklerden çok daha verimli ve özen isteyen bir uğraş. Herhangi bir ilgisizlik ya da analık dikkatsizliklerde ortaya çıkan sonucun bedeli çok ağır olabilir.

Anne olduğumuz zaman hem çocuk hekimi, hem çok iyi bir dinleyici, hem çocuk gelişimci, hem sabır taşı, hem eğitimci, hem etkili bir konuşmacı, hem psikolog, hem iyi bir dost, tam bir sırdaş, iyi bir arkadaş, dengeli bir kural koyucu ve evdeki diğer bireylere karşı arabulucu olmanız gerekiyor. Bunlara ek olarak da, çocuğunuz hangi yaşta ise, o yaşın ilgi ve hobilerini takip etmeniz şart. Çocuğunuz üç yaşında ise, hobiniz çizgi film izlemek, on üç yaşında ise, hobiniz modayı, müzik kliplerini takip etmek olmalı. Bu arada tabi ki, çocuğunuzdan size gelecek acımasız eleştirilere de hoşgörülü ve dayanıklı olmalısınız ki, onunla yüz göz olmayasınız. Gözünüzün önünde sürekli büyüyüp, gelişen, olmadık fikirler ve isteklerle karşınıza gelen çocuğunuza aynı zamanda bir "bilge kişi" olmanız da gerekir. Ona, onu kırmadan ve zarar görmeden doğruları anlatabilmelisiniz ki, hem o hem de siz rahat edin. Anne olmanın bir de eşe karşı sorumluluğu var. Yıllarca çocuğunuz için en iyisini yapmaya çalışırsınız ama ufacık bir sorun çıktığında eşiniz; "eh işte senin yetiştirdiğin çocuk..." diye karşınıza çıkıverir. Anne olmak sürecinin içinde büyük bir sorumluluk ve olumsuzluklar yaşandığında "yalnız kalmak" da var.

Annelik içgüdüseldir ama aynı zamanda da öğrenilir. Anneler, anne olmayı genellikle kendi annelerinden öğrenirler. Her anne, anneliği annesini model alarak deneyimler ve zaman içerisinde kendi deneyimlerini de hayata katarak bu yolda yürür. Genelde deneme- yanılma yöntemiyle öğrenilen annelik, aslinde hiç de kolay bir meslek değil. Her insanın bir tek mesleği varken ve bir tek işle uğraşırken, annelik mesleğinin yelpazesi çok geniş ve uğraşı alanları çok fazla. Tüm bu "çok"luğa karşın, her türlü özverisine, yorgunluğuna, koşturmasına, çabalamasına karşın anne olmak dünyanın en muhteşem duygusu. Tadını çıkarın diyorum. ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN...

Tepki Skoru
0
EN GÜZEL ANNELER GÜNÜ MESAJLARI
Ana sevgisi bütün sevgilerin kaynağıdır.
Ana evin direğidir.
Anaya borç tükenmez.
En değerli armağan sevgidir. Annenize sevginizi veriniz.
En çabuk kabul olan dua, annenin duasıdır.

Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar.
Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz.
Cennet anaların ayağı altındadır.
Dünyada her güzel şey kadının (ananın) eseridir. (K.Atatürk)
Kızlarını (geleceğin analarını) okutmayan milletler, oğullarını manevi öksüzlüğe mahkum etmiş demektir. (K.Atatürk)

Meğer dilimdeki ve beynimdeki en güzel kelime senin adınmış. Sana her seslenişimde ya acım dinmiyor ya da sevgim coşuyor... Anneler günün kutlu olsun...  

dün sana kızdıklarımı bugün ben yapıyorum anne. Çünkü aslında senin küçük bir kopyanım. Umarım senin kadar sevgi dolu olurum...

anneciğim seni ben çiçeklerden yemişten ve klasik dörtlüklerde anlatıldığından daha çok fazla severim, seni çok severim...

sen hayatımın kutup yıldızı oldun. Nereye gidersem gideyim ışığının altında sevginle uyudum. Doğru yolu buldum. Seni seviyorum anne.  

Annelerdir bütün çocukları sevindiren... Güneş yüzlü annem, ellerinden öperim.

Gücüme güç, umuduma umut katan annem.. Anneler günün kutlu olsun!!

Bütün acılar üstüme yağınca sen bana açılan şemsiyesin annem.. Seni çok seviyorum.

Beni benden çok sevdiğine inandığım tek insan, ANNEM. Ellerinden öperim.

Hırçınlığımın tesellisi, şefkatine sığındığım, hayatımı gönüllü paylaşan annem.. hakkını nasıl öderim..

Senin kucağın, senin merhametin beni yaşama bağlıyor sevgili anneciğim. Anneler günün kutlu olsun..

En güzel insan, en güzel annem, koruyucu meleğim.. Ellerinden öperim.

Annem.. annem.. ben sensiz hep eksiğim.. Yanında olmasam da, sen yine benimlesin.

Gökyüzünden bir yıldız kayar, dilek tutarız. Annem gözlerini kapar bütün dilekleri benim içindir. Ellerinden öperim.

Kuzey rüzgarı da esse, kopsa da fırtına, sığınacağım tek liman sensin annem. Hakkını nasıl öderim.. Başımı dizlerine koymaya geldim.

Anneler günün kutlu olsun ANNEM! Her zaman söylemesem de seni çok sevdiğimi bir tek sen biliyorsun.

Biricik annem.. Anneler günün kutlu olsun. Her zaman senin küçük bebeğinim..

Seni bir gün değil her canım yandığında, başım sıkıştığında seni çağırıyorum. Sesimi duyan tek insan sensin. Anneler günün kutlu olsun ANNECİĞİM.

Sana binlerce kez teşekkür etsem azdır. Sen benim hayat ışığımsın.Annemsin. Varlığımın tek nedeni.. Anneler günün kutlu olsun.

Dün, bugün ve yarın..daima seni sevdim, hep seveceğim. Bizimki bitimsiz, tanrısal bir sevgi.. Anneciğim anneler günün kutlu olsun.

Karşılıksız tek sevgi ananın çocuğuna duyduğu sevgidir. Ben kendi çocuklarımda senin sevgini buldum. Ve seni ne çok sevdiğimi bir daha anladım . İyi ki seninle varım annem. Ellerinden öperim.

Bana verdiğin sevgiyle bütün dünyam çiçek açtı. Onları hiç soldurmadım annem. Anneler günün kutlu olsun.

Benim bitanecik tatlı annem, senin çocuğun olduğum için her zaman gurur duydum. Ellerinden öperim.

Dünyanın en güzel, en iyi annesi, anneler günün kutlu olsun.

Sabırlısın, sıcaksın, şefkatlisin, koruyucumsun, bağışlayansın.. Annemsin. Seni çok seviyorum.

Anneciğim benim, hüznümü sevince dönüştüren tek insansın. Anneler günü kutlu olsun bitanem.

Dünyada kimseyi seni sevdiğim kadar sevemem, bağlanamam. Anneler günün kutlu olsun canım annem.

Sınırsız bir sevgi, anlatılmaz bir sevgiyle beni seven annem, sana layık olmak için yaşıyorum. Anneler günün kutlu olsun.

Annem senin sevgin dünyamı ısıtan tek güneştir. Hiç ışığın eksilmeyecek biliyorum. Varlığınla mutluyum. Anneler günün kutlu olsun sevgili annem.

Her şeye değer senin sonsuz sevgin.. Annem annem.. Seni çok arıyorum.. Çok özledim. Anneler günün kutlu olsun biricik meleğim.

Sen evimizin kraliçesi, başımızın tacısın.. en aziz varlığımız. Anneler günün kutlu olsun annem.

Her zaman senin karşında masum ve sevgine muhtaç bir çocuk ruhuyla dururum. Çünkü sen benim annemsin. Beni benden çok tanıyansın, bilensin. Bana sarıldığın zaman tüm dertlerimi yok edensin. Anneler günün kutlu olsun ey aziz kadın, annem!.

Sen hayatımın kutup yıldızı oldun. Nereye gıdersem gıdeyım ısıgının aldtında sevgınle uyudum. Dogru yolu buldum.senı sevıyorum anne.

Sen varken ben yoktum.sen acken ben toktum.sımdı de sonra da basımın tacı annem.senı hep sevecegım ben olene degın.anneler gunun kutlu olsun...

Senı unutmadıgımı bugunde bılmenı ıstedım. Anneler gunun kutlu olsun dunyanın en guzel ve ozel annesı...

Kelımelerle anlatılamayan fedakarlık ve karsılıksız sevgıyı, tarıf et desen bana herhalde sadece "anne" derdım..anneler gunun kutlu olsun...

Bır gunumde degıl her gunumdesın. Her gun her sanıye benımlesın. Her zaman bana destek oldun. Sen benım ıcın cok ozelsın. Anneler gunun kutlu olsun...

Sevgılı annecıgım, bırgun umarım bana gosterdıgın sevgı ve sabrı sana gosterebılme sansım olur…anneler gunun kutlu olsun.

Benım ıcın herseye katlanan, her zaman yanımda olan, degerı bıcılemeyen dunyanın en guzel annesıne … anneler gunun kutlu olsun …

Anne senı sevıyorum…belkı sevgımı her zaman gosteremıyor olabılırım ama sen bunu daıma bılıyorsun…anneler gunun kutlu olsun…

Dun sana kızdıklarımı bugun ben yapıyorum anne. Cunku aslında senın kucuk bır kopyanım. Umarım senın kadar sevgı dolu olurum...

Meger dılımdekı ve beynımdekı en guzel kelıme senın adınmıs. Sana her seslenısımde ya acım dınmıyor yada sevgım cosuyor...anneler gunun kutlu olsun...

Benım ıcın herseye katlanan herzaman yanımda olan degerı bıcılemıyen dunyanın en guzel annesıne,anneler gunu kutlu olsun...

Annecıgım, bır gunumde degıl her gunumdesın. Annem olman dunyadakı en buyuk sansım,ıyıkı varsın.senı cok sevıyorum annem.

Bu dunyadakı en guvenlı sıgınagım senın kucagın.benım annem olman bu dunyadakı en buyuk sansım. Senı sevıyorum annem...

Annecıgım senı ben cıceklerden yemısten ve klasık dortluklerde anlatıldıgından daha cok fazla severım,senı cook severım...

Tepki Skoru
0
SEVGİLİ ANNECİĞİM

Bugün anneler günü...
Mayısta anneler günü olur ana, sen de bilesin diye yazıyorum bunu, utana utana...
Büyük kentlerde anneler günü, hediyeler, Beyaz karanfiller sunulur,
Kutsal emeklerin Yüce sevgilerin ödülü.
Bilirim, Yine elinde çapa ile geldi bahar sana, Yine iki büklümsün.
Bir zaman bana verdiğini, Şimdide veriyorsun,
O uzak köyümüzdeki,el kadar toprağına...
Mayısta anneler günü olur ana Sen de bilesin diye yazıyorum bunu, Utana utana...
Sırtında gezdim bir zaman,
Ahırda ,tarlada ,dağda. Benim ayağıma diken
Senin yüreğine hancerdi batan.
Sen
Çatlamış körpe dudaklarıma ağlayan.
Gözlerin varya gözlerin...
En güçlü kötülüklere kalkan.
´Seni okutacagım ´diye,
Ant içen kahraman.
Ve öküzünü satıp,
Kente ilk gelirken ardımdan,
sabahlara dek dualar okuyan.
Sağol ANAM,
Büyüdüm şimdi
son ´kurtul evladım git buralardan´demiştin ya,
Gittim uzağa,
Bugün anneler günü,
Bağısla yine elini öpemedim.
Ana gibi yar olmazmış, vatan gibi diyar,
Ağlamak hafifletir yüregini belki,
Ağla ki olasın bahtiyar.
BUGÜN ANNELER GÜNÜ ANA,
Bir iyilik daha yap evladına;
Bir karanfil tohumu at,
o çapaladığın eski toprağa..

FİKRET YILMAZ

Tepki Skoru
0
ANNEM´E DUA
Yüce Allahım,Artik genç değilim ve arkadaşlarımın anneleri tek tek ölmeye başladı. Arkadaşlarım annelerinin değerini anladıklarında, bunu onlara söylemeyecek kadar geç kaldıklarını dile getiriyorlar. Benim hala hayatta olan kusursuz bir annem var. Onun değerini her gecen gün daha iyi anlıyorum.

Annem değil, ben değişiyorum.
Yaşım ilerledikçe, onun ne kadar olağanüstü bir insan olduğunu daha iyi anlıyorum. Bu sözleri annemin kendisine söyleyemiyorum ne yazık, oysa duygularımı kaleme almak ne kolay. Bir evlat kendisine yaşam veren annesine nasıl teşekkür edebilir? Bir çocuk büyütürken gösterdiği sevgiye, sabıra ve onca çabaya? Bebekken arkasından koştuğu, asabi bir ergeni anladığı, her şeyi bildiğine inanan üniversite öğrencisini hoş gördüğü için şükranlarını nasıl dile getirebilir? Kızının annesinin ne kadar akilli bir insan olduğunu anladığı günü sabırla beklediği için nasıl minnet duyabilir?

Anne olmuş bir evlat hala kendisine annelik yapan bir insana nasıl teşekkür edebilir? Her zaman övgü size vermeye hazır olduğu halde, istendiğinde, ya da gerektiğinde sessiz kalmayı başardığı için. Binlerce kez söyleyebileceği durumlarla karsılaşmasına karşın, ben sana dememişmiydim? demediği için.
Sevgi dolu, düşünceli, sabırlı ve bağışlamayı bilen kendisi olduğu için, nasıl teşekkür edebilir?

Allahım senden onu hak ettiğince korumanı istemekten başka bir şey gelmiyor elimden ve onun bana örnek olmasında, bana yardımcı olmana şükretmekten başka.
Kendi çocuklarımın gözünde, annemin benim gözümde olduğu kadar iyi bir anne olabilmek için sana dua ediyorum..

BİR EVLAT

Tepki Skoru
0
[align=center]SEVGİLİ ANNECİĞİM

Bugün anneler günü...
Mayısta anneler günü olur ana, sen de bilesin diye yazıyorum bunu, utana utana...

Büyük kentlerde anneler günü, hediyeler, Beyaz karanfiller sunulur,
Kutsal emeklerin Yüce sevgilerin ödülü.

Bilirim, Yine elinde çapa ile geldi bahar sana, Yine iki büklümsün.
Bir zaman bana verdiğini, Şimdide veriyorsun,
O uzak köyümüzdeki,el kadar toprağına...

Mayısta anneler günü olur ana Sen de bilesin diye yazıyorum bunu, Utana utana...
Sırtında gezdim bir zaman,
Ahırda ,tarlada ,dağda. Benim ayağıma diken
Senin yüreğine hancerdi batan.

Sen
Çatlamış körpe dudaklarıma ağlayan.
Gözlerin varya gözlerin...
En güçlü kötülüklere kalkan.
'Seni okutacagım 'diye,
Ant içen kahraman.
Ve öküzünü satıp,
Kente ilk gelirken ardımdan,
sabahlara dek dualar okuyan.

Sağol ANAM,
Büyüdüm şimdi
son 'kurtul evladım git buralardan'demiştin ya,
Gittim uzağa,
Bugün anneler günü,
Bağısla yine elini öpemedim.
Ana gibi yar olmazmış, vatan gibi diyar,

Ağlamak hafifletir yüregini belki,
Ağla ki olasın bahtiyar.
BUGÜN ANNELER GÜNÜ ANA,
Bir iyilik daha yap evladına;

Bir karanfil tohumu at,
o çapaladığın eski toprağa..

FİKRET YILMAZ
[/align]

Tepki Skoru
0
Bugün, Jarvis'in dünyanın bütün annelerine armağan ettiği bir gün, Anneler Günü. Çocukları uğruna nice zorluklara katlanan, hatta yaşamını bile hiç düşünmeden feda eden anneler, en değer verdikleri insanlardan, yani çocuklarından gelecek bir armağanı,daha doğrusu onları hatırladığımızı gösteren ufacık bir ipucunu bekliyor.

Anneler için yapılan kutlamalar asırlar öncesine dayanıyor ve Sümerler'e dek gidiyor. Anaerkil düzenin hüküm sürdüğü tarihin ilkçağlarından bu yana İştar, Kybele, Rhea ve daha birçok yerel ve dönemsel isimlerle analık, doğurganlık niteliğiyle ön plana çıkarak doğanın uyandığı, yeniden doğduğu bahar mevsimiyle özdeşleşti.

Erkek egemen düzenin yerleşmeye başlaması, zaman zaman kutlamaların içeriğinin ve şeklinin değişmesine, hatta bazı dönemlerde gizli olarak yapılmasına sebep olmuşsa da kesintiye uğratamadı. Her bahar yapılan coşkulu kutlamalar bir gelenek halini alarak binlerce yıl kesintisiz olarak sürdü.

Anneler için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten ABD Başkanı Abraham Lincoln'e, Oscar Wilde'dan Goethe'ye kadar pek çok tarihe geçen ismin güzel sözleri var. İşte büyük başarıların arkasındaki annelerle ilgili ilginç ipuçları veren bu sözler:

-Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. (Atatürk)

-Anne sevgisi, bencil duyguların en üstünüdür (Alain)

-Bana, okuduğum kitapların en güzelinin hangisi olduğunu sorarsanız söyleyeyim: Annem... (Abraham Lincoln)

-Hiç kimse, kollarında bir çocuk tutan anne kadar çekici ve birkaç çocuk arasındaki bir anne kadar saygıdeğer değildir. (Goethe)

-Bir anne yüreği dibinde af bulunan bir uçurumdur. (Balzac)

-Cennet anaların ayakları altındadır (Hazreti Muhammed)

-Anneliğin en zor kısmı, içten içe endişelendiğiniz halde bunu göstermemektir (Audrey Hepburn)

-Tanrı annemi esirgesin. Olduğum ya da olmayı umut edebileceğim her şeyi ona borçluyum (Abraham Lincoln)

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar şiirler bölümüne Bedirhan GÖKÇE'nin sol yanım şiirine hazırladığımız klibi eklemiştim. Biz okulumuzdaki ANNELER GÜNÜ programında kullanmıştık

Tepki Skoru
0
anneciğim,
yüzün ne kadar güzel kıyamıyorum bakmaya
anneciğim,
Ellerin ne kadar güzel.Okşa beni onunla
anneciğim,
senin gibi
senin gibi
anneler dilerim
Bütün çocuklara

Ben öğrencilerime bu şiiri ezberletiyorum.Annelerine söylüyorlar.

Tepki Skoru
0
sevgili zülfikar22
yazmış olduğun yazı,beni ve annemi tam olarak anlatıyor.Sana çok teşekür ederim.

Tepki Skoru
0
ANNE

Bana ilk öğüt verdiğin günü,
Hatırlıyor musun anne?
Ne kadar telaşlıydın o gün
El değmemiş bir hamurdan
O gün en güzel heykeli yapmıştın sen, anne…

Bana ilk kızdığın günü,
Hatırlıyor musun anne?
Ne kadar üzülmüştün o gün
Yıllar sonra yad ettiğimizde,
Benim yerime sen ağlamıştın, anne…

Bana ilk yemek yapmayı öğrettiğin günü,
Hatırlıyor musun anne?
Ortalığı mahvetmiştik o gün
Senin kadar olmasa da,
O gün muhteşem bir aşçı yetiştirmiştin, anne…

Sana ilk aşkımı anlattığım günü,
Hatırlıyor musun anne?
Ne büyük acılar içindeydim o gün
Yaramı sardığın sözlerinle,
O gün dayanıklı ama duygulu bir kız
yetiştirmiştin, anne…

Bana ilk sarıldığın günü,
Hatırlıyor musun anne?
Ilık bir bahar sabahıydı o gün.
Ufacık, minicik de olsa
O gün sana değer bir melek doğurmuştun, anne…

Bana ilk aldığın hediyeyi,
Hatırlıyor musun anne?
Çok fakirdin o gün,
Ucuz ve küçük de olsa
O gün hediyeni kocaman sevginle paketlemiştin, anne…

Bana ilk defa “Artık yaşlandım” dediğin günü,
Hatırlıyor musun anne?
İçim bir tuhaf olmuştu o gün.
İmkansız da olsa;
O gün seni içime sokup gençleştirmek istemiştim, anne…

Bana ilk defa öleceğini söylediğin günü,
Hatırlıyor musun anne?
İnanamamış, kabullenememiştim o gün.
İlk defa taa içimden
O gün seninle beraber ölmek istemiştim, anne…

Mezarının başına ilk geldiğim günü,
Hatırlıyor musun anne?
Ne kadar yalnızdım o gün
Göz yaşlarım hiç durmadan akmış;
O gün sana bir demet çiçek alamayacak kadar
fakirdim, anne…

Ya bugün anne, bugünü görebiliyor musun?
Akan göz yaşlarımı ilk defa silmiyorum anne.
İlk defa mutluluktan akıyor o yaşlar.
Çektiğimiz acılar, göğüslediğimiz zorluklar
Bugün her damlayı bir-bir siliyor, anne…

Yetiştirdiğin bu kızı, bu anneyi,
Cennetinden görebiliyor musun anne?
Hiçbir şeye ihtiyacı yok bugün.
Senin verdiğin değerler sayesinde;
Bugün sen hariç, her şeye sahip o; anne…

Tepki Skoru
0
ANNE HAKKI ÖDENMEZ (bir kizin gec anlayisi)
iste bende geldim su yalan dünyaya anne.gözümü actigimda ilk seni gördüm ilk senin kokunu hissettim ve ilk senin kollarinda kimsede bulamadigim huzuru buldum anne.o sicacik gülüsünü benden hic esirgemedin.yürümeyi,gülmeyi hatta konusmayi sen bana ögrettin.hatirlarmisin ilk "anne" diyisimde sevincinden gözlerinden yaslarin aktigini?ben daha cok iyi hatirliyorum,biliyorum ozamanlari daha cocuktum ama yinede annem oldugun icin o gözlerindeki mutlulugu asla unutamam.agladigimda sen benim yanimdaydin,geceleri ise hic uyumaz basimda bekler sacimi oksardin anne.okula sirf yalniz gitmeyim diye sen benim ellerimden tutar okula götürüdün sonra yanagima sicacik bir öpücük kondururdun.ben gelene kadar pencerenin önünden ise hic ayrilmazdin.yavas yavas büyümege basladigimda daha cok endise ederdin.bana kizdiysan bile oda sirf beni sevdigindendi iste ben onu anlamadim anne.benim iyiligimi istedigini ise gec anladim.suan yanimda olsan,esgisi gibi oksasan bagirip cagirsan ben yine mutlu olurum anne. bana haytin iyiligini ögrettin,kötülügünü ise sen gittikten sonra fark ettim.biliyormusun benden cok uzaktasin yanimda olmasan bile inan senin yüregini o anne sicakligini halen hissediyorum.kokun ise burnumda tütüyor.yolda yürürken nezaman anne cocuk görürsem,kor ates gibi yanar su yarali yüregim ve aklima sen gelirsin,hani ben düstügümde hemen beni kollarina alir bagrina basardin ya?sonra basimi oksarken orada senin sicakligini hissederdim.simdi ise düstügümde ne beni kolllarina alan var nede beni bagrina basip sacimi oksayan anne.su yalan dünyada beni yalniz biraktin ben simdi ne yaparim annem?kimin yaninda huzur nese bulurum?senin yerin asla dolmazki.hergece allaha dua ediyorum,rüyama gir diye.sen yukarda mutlusn ya ben burda?senin hasretinle bogusuyoruzm,hasretin yakiyor su canimi anne,biliyorum beni herzaman yukardan korudugunu ama yinede,seni öyle özlüyorumki icin icin agliyorum.senden son istegim ise,bana hakkini helal et ve inan anne sunu gecte olsa anladimki hakkin asla ama asla ödenmez..

Tepki Skoru
0
Anne

İlk kundağın
Ben oldum, yavrum;
İlk oyuncağın
Ben oldum.

Acı nedir
Tatlı nedir... bilmezdin
Dilin damağın
Ben oldum.
Elinin ermediği
Dilinin dönmediği
Çağlarda, yavrum
Kolun kanadın
Ben oldum
Dilin dudağın
Ben oldum.

Belki kıskanırlar diye
Gördüklerini
Sakladım gözlerden
Gülücüklerini...
Tülün duvağın
Ben oldum!

Artık isterlerse adımı
Söylemesinler bana
'Onun Annesi' diyorlar...
Bu yeter sevgilim bu yeter bana!

Bir dediğini iki
Etmiyeyim diye öyle çırpındım ki
Ve seni öyle sevdim sana
O kadar ısındım ki
Usanmadım, yorulmadım, çekinmedim
Gün oldu kırdın...
İncinmedim;
İlk oyuncağın
Ben oldum.. Yavrum
Son oyuncağın
Ben oldum...

Layık değildim
Layık gördüler
Annen oldum yavrum
Annen oldum!

Arif Nihat Asya

Tepki Skoru
0
arkadaşlar hepinize teşekkürler lütfen anne ve babamıza sahip çıkalım gerçekten zaman geri gelimiyor :36_3_3:
(ah keşke annem ve babam hayatta olsaydı)

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
ELLERİNİZE SAĞLIK ARKADAŞLAR HER BİRİ BİRBİRİNDEN GÜZEL

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
[align=left] ANNNE SEVGİSİ