Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Babalar Günü ile ilgili etkinlikler-şiirler

Katılım
3 May 2006
Mesajlar
238
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
56
ARKADAŞLAR BABALAR GÜNÜNDE DEĞİŞİK NELER YAPTIRABİLİRİZ
 
Katılım
3 May 2006
Mesajlar
325
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
41
Ya belki garip soru olacak ama tam olarak ne zaman babalar günü?
 
Katılım
3 May 2006
Mesajlar
238
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
56
ÇOCUĞUMA

Sadece bu sabah için, içimden ağlamak geldiği halde yüzünü gördüğümde gülümseyeceğim

Sadece bu sabah için, ne giymek istediğinin seçimini sana bırakacağım ve gülümseyerek ne kadar yakıştığını söyleyeceğim

Sadece bu sabah, çamaşırları yıkamaktan vazgeçip seninle parkta oynamaya gideceğim.

Bu sabah bulaşıkları lavaboda bırakıp bulmacanın nasıl çözüldüğünü bana öğretmeni izleyeceğim.

Öğleden sonra telefonun fişini çekip bilgisayarı kapatacağım ve arka bahçede oturup seninle köpükten balonlar uçuracağım.

Bu öğleden sonra dondurma arabası için çığlıklar attığında sana hiç kızmayacağım ve gelirse bir tane alacağım.

Bu öğleden sonra büyüdüğünde ne olacağın hakkında hiç canimi sıkmayacağım. Ya da seni ilgilendiren konularda ikinci bir düşünce üretmeyeceğim.

Bu öğleden sonra kurabiye pişirirken bana yardim etmene izin vereceğim ve tepende dikilip düzeltmeye çalışmayacağım.

Bu öğleden sonra istediğin oyuncağı alacağım.

Bu gece seni kollarımda tutacağım ve nasıl doğduğunu seni ne kadar çok sevdiğimi anlatacağım.

Bu gece küvette suları sıçratmana izin vereceğim ve sana hiç kızmayacağım.

Bu gece geç saate kadar oturmana ve balkonda oturup yıldızları saymana izin vereceğim.

Bu gece yanına uzanıp en sevdiğim TV programlarını bir kenara bırakacağım.

Bu gece sen dua ederken parmaklarımı saçlarında dolaştırıp bana en büyük armağanı verdiği için tanrıya şükredeceğim. Kayıp çocuklarını arayan anne ve babaları düşüneceğim .Yatak odaları yerine çocuklarının mezarlarını ziyaret edenleri ve hastane odalarında donuk bakışlarla, daha fazla içlerinde tutamadıkları çığlıklarıyla hasta çocuklarını seyreden anne babaları düşüneceğim.Sonra senin için Allah'a şükredeceğim.

Ve bu gece yanağına iyi geceler öpücüğü kondurduğumda seni biraz daha sıkı ve biraz daha uzun tutacağım kollarımda Allah'a senin için teşekkür edip bize yalnızca bir gün daha vermesi için yakaracağım.....

Baban
 
Katılım
3 May 2006
Mesajlar
238
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
56
BABA UNUTUR
Eleştiri zararlı bir kıvılcımdır, öyle bir kıvılcımdır ki övünç denilen cephane deposunun patlamasına yol açar. Acımasız eleştiriler ünlü bir İngiliz yazarın roman yazmaktan vazgeçmesine yol açmıştır. İnsanları suçlamaktansa onları anlamaya çalışalım. Neden böyle davrandıklarını bulmayı deneyelim. Bu yol, eleştiriden çok daha yararlı olan sempati, hoşgörü ve sevecenlik doğurur. Çocuklarınızı eleştirmek istiyorsanız eleştirmeden önce Amerikan gazeteciliğinin klasiklerinden biri olan aşağıdaki yazıyı okuyun. Unutmayalım ki,
" Tanrı bile insanları yaşamının son gününe dek yargılamaz."

Dinle oğlum, bunları sana sen uyurken söylüyorum. Küçücük elini yanağının altına sokmuşsun, nemli alnındaki sarı lülelerin yapış yapış ıslak. Odana bir hırsız gibi süzülerek girdim. Birkaç dakika önce kütüphanede oturmuş gazetemi okurken vicdan azabım nefes kesen bi dalga gibi üstüme geldi. Bir suçlu gibi yatağının başucuna geldim.
Neler mi düşündüm oğlum? Sabah sabah kızmıştım. Okula gitmek üzere giyinirken seni azarladım, çünkü yüzünü ıslak havluyla öylesine silivermiştin. Ayakkabılarının kirli olduğunu görünce sana onları temizlettim. Bazı eşyalarını yere attığında sana öfkeyle bağırdım.

Kahvaltı ederken bir sürü kusurunu buldum. Yiyecekleri etrafına saçıyordun, lokmalarını çiğnemeden yutuyordun, ekmeğine çok fazla tereyağı sürmüştün. Sen oyun oynamaya gidiyordun, bense trenime yetişmek zorundaydım. Bana baktın elini salladın ve “Güle güle babacığım” dedin. Ben ise kaşlarımı çattım ve “Dik dur!” dedim sana.
Akşam üzeri de durum farksızdı. Eve gelirken seni yere çömelmiş arkadaşlarınla bilye oynarken buldum. Çorapların yırtılmıştı. Arkadaşlarının önünde seni küçük düşürdüm ve kolundan tutup eve götürdüm. Bu çoraplar çok pahalıydı ve giymek istiyorsan dikkatli olmalıydın. Düşün oğlum bunları sana baban söylüyordu!

Hatırlıyor musun? Sonra çalışma odama girdin.Gözlerinde incinmiş bir ifade vardı. Kağıtlarımın üzerinden sana baktığımda bir an için çıkmaya yeltendin. “Ne istiyorsun?” diye bağırdım sana.

Hiç bir şey söylemeden koşup boynuma sarıldın ve beni öptün. Hem de büyük bir sevgiyle. Sonra koşarak dışarı çıktın.
Kağıdım elimden düştü. Bana neler oluyordu? Sürekli senin hatalarını buluyordum. Seni böyle ödüllendiriyordum. Seni sevmediğim için değil bu; senden çok şey beklediğim için. Seni kendi çağımın değer yargılarına göre değerlendiriyorum çünkü.
Oysa ki senin pek çok güzel özelliğin var. Kalbin öylesine yüce ki! Bu gece gelip beni öpüşün de bunu kanıtlıyor.Bu gece başka hiçbir şeyin önemi yok oğlum. Karanlıkta, yatağının yanında diz çöktüm ve çok utanıyorum.Bunları sana uyanıkken anlatsam da anlamazsın biliyorum. Ama yarın gerçek bir baba olacağım. Seninle oynayacağım. Sen acı çektiğinde acı çekecek, sen güldüğünde güleceğim. Dilimin ucuna kötü şeyler geldiğinde dilimi ısıracağım. Kendi kendime sürekli, “O bir çocuk!” diyeceğim.
Ben seni büyük bir adam gibi gördüm. Oysa ki sen daha küçük bir çocuksun. Daha dün annenin kolları arasındaydın, başını onun omzuna dayamıştın. Ah, senden çok şey bekledim oğlum, çok şey bekledim.
İnsanları eleştirmek yerine onları anlamaya çalışalım. Ne yapmak istediklerini anlayalım. Sempati, hoşgörü ve nezaket eleştiriden çok daha yararlıdır. “Bilmek affetmektir.” Dr. Johnson’ın da söylediği gibi, “Tanrı bile insanı son gününe kadar yargılamaz.” O halde neden biz yargılayalım?

Eleştirmeyin, kınamayın ve şikayet etmeyin!

(*) W. Livingtone Larned' in "Baba Unutur" adlı yazısı bir anda içten gelen duyguların kaleme aktarılmasıyla ortaya çıkmıştır. 17 yıl önce ilk yayınlandığı günden beri yüzlerce dergi ve gazetede tekrar yayınlanmış olan yukarıdaki yazı "Reader's Digest " adlı dergide yayınlanan özetin aslıdır.
 
Katılım
28 Nis 2007
Mesajlar
45
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Arkadaşlar babalar günü yaklaşıyor bir fikriniz var mı neler yaptırabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim
 
Katılım
4 Mar 2007
Mesajlar
2,114
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
42
canım konuyu yanlış yere açmışsın etkinlik istekleri bölümüne bak.zaten forumda arama yaparsan birçok örnek bulabilirsin
 
Katılım
27 Şub 2007
Mesajlar
2
Tepki Skoru
0
Puanları
0
arkadaşlar babalar günü ile ilgili şiirler arıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Katılım
14 Kas 2006
Mesajlar
1,278
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
37
BABAM

Beklerim ben akşamı
Görmek için babamı

Yatsam da dizlerine
özlerim onu yine

Babam benim canımdır
Damarımdır,kanımdır

Sevgisiyle yaşarım,
Sevmeyene şaşarım.
 
Katılım
14 Kas 2006
Mesajlar
1,278
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
37
http://www.okuloncesiforum.com/Babalar-Gunu-icin-Kart-ornegi-t-7380.html

belki bu işine yarar mervecim
 
Katılım
14 Ara 2012
Mesajlar
1
Tepki Skoru
0
Puanları
0
BABACIĞIM
evimizin direğisin
gözümüzün bebeğisin
ne tatlısın ne iyisin
benim canım babacığım

akşamları sen gelince
kapılırız hep sevince
gündüz olur bize gece
benim canım babacığım
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst