Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Ateşi olan çocuğa soğuk duş aldırmayın

Tepki Skoru
0
Soğuk duşun, vücudun dış kısımlarındaki kanın beyne akmasına ve ateşin daha da yükselmesine neden olduğu, bu nedenle ateşi olan çocuklara, soğuk duş aldırmamak gerektiği vurgulandı.

Çocuklarda görülen ateşin düşürülmesi için öncelikle çocuğun günlük elbiseleri çıkarılarak, ince bir giysiyle bırakılması gerektiği ifade edildi. Ilık su ile yıkamak veya ılık suyla ıslatılmış pamukla vücudu silmenin yararlı olabileceği ancak, soğuk duş ya da alkol uygulamasının yapılmaması gerektiğinin altı çizildi.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kürşad Aydın, özellikle 6 ay ile 3 yaş arası çocuklarda görülen yüksek ateşin, gerekli tedbirler alınmadığı takdirde, ateşli havaleye neden olabileceğini belirtti.

Ailelerin, çocuklarında görülen ateşlenmeyi önemsemesi gerektiğiniifade eden Doç. Dr. Aydın, “100 çocuktan 2 ile 5’i ateşli havale geçirir. Ancak yakın akrabalarda ateşli havale görülen kişi, bebeğini önceden muayene ettirip tedbirini almalıdır” dedi.

Çocuklarda görülen ateşin düşürülmesi için öncelikle çocuğun günlük elbiseleri çıkarılarak, ince bir giysiyle bırakılması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Aydın, şunları kaydetti:

“Oda sıcaklığı 18-20 derece olmalıdır. Koltuk altı ateşi 38 derecenin üzerinde ise hemen ateş düşürücü şurup verilmelidir. Ateş düşmediği takdirde, 4-6 saat arayla yeniden ateş düşürücü şurup verilebilir. Havale için en riskli dönem olan 6 ay 3 yaş arası çocuk bulunan evlerde, ateş düşürücü şurup eksik edilmemelidir. Ilık su ile yıkamak veya ılık suyla ıslatılmış pamukla vücudu silmek yararlı olabilir. Ancak, soğuk duş, alkol uygulaması yapılmamalıdır. Soğuk duş, vücudun dış kısımlarındaki kanın beyne akım etmesine ve beyindeki ateşin daha da yükselmesine neden olur. Bu önlemlere rağmen ateşin düşmemesi durumunda, bebek en yakın sağlık kuruluşuna götürülüp çocuk hekimine muayene ettirilmelidir"

Tepki Skoru
1
ÖNEMLİ BİR BİLGİ. PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER

Tepki Skoru
1
Bilgi için çok teşekkürler pınarcımmm:D
Ama o anda annelerin hiç aklına gelmiyor.Eskiden beri bildikleri için hemen soğuk suyla yıkıyorlar.
sağoll canımcımm:D:D:D

Tepki Skoru
0
keremcik' Alıntı:
ÖNEMLİ BİR BİLGİ. PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
pretty' Alıntı:
Bilgi için çok teşekkürler pınarcımmm:D
Ama o anda annelerin hiç aklına gelmiyor.Eskiden beri bildikleri için hemen soğuk suyla yıkıyorlar.
sağoll canımcımm:D:D:D

rica ederim

Tepki Skoru
0
bilmiyordum canım bilgilendirdiğin için teşekkür ederim...:)

Tepki Skoru
0
cadi57' Alıntı:
Teşekkürler canım bilgi için.Ama bizim bir tanıdığımız uzman doktor vardı kendi çocukları ateşlendiğinde çok iyi biliyorum hemen çok soğuk olmayan bir suyla duş aldırıyodu..Hiç ilaç falan içirmeden direk bunu uygulardı..Demekki meğer zararlıymış..Ama doktorunda bir bildiği varmıştır yaa..:)
funda1088' Alıntı:
bilmiyordum canım bilgilendirdiğin için teşekkür ederim...:)

rica ederiiim..
ben de soğuk duşun ii geldiini sanıodum ama demek ki zararlıymış

Tepki Skoru
0
Aaaaaaaaaaaaaaa Yeni Bir Bilgi öğrendim.......teşekkürler Hocam...

Tepki Skoru
0
ay ewewy ya yavuzcemal le de soğuk duş aldırdık çok ürktü çocuk
önceden suyu çok seviyordu şimdi banyodan korkuyo :(
teşekürler

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00