Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

AÖF'de Okuyan ve Lise Mezunu Usta Öğreticilerin Görevine Son Verilmiş.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar şimdi okuldan arkadaşım aradı şok oldum inanamadım ama bakıyorum gerçekten böyle birşey var sanırım hala inanamıyorum ama sakaryadayım ve sakaryanın bir kanalında buakşam konuyla ilgili bir program yapılacakmış bakalım olayın kesin sonucu nezaman çıkacak bilgi alır almaz sizede ileteceğim..

Tepki Skoru
0
bu haberi ben okudum arkadaşlar gerçekten öyle ama şimdi herkesin işine verilmeyecek anladığım kadarıyla 2009-2010 yılı için geçerli olacak ozaman kadro açsınlar puan düşsün ama kaos olacak o kadar sınıf var

Tepki Skoru
0
haberi bulmak içi 2009 2010 usta öğretici atamaları diye haberi görürsünüz ben gördüm bayağı atıp tutanlarda var .ben işi bıraktı 6.5 yıl emek verdim darısı kadroya

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu duyuruyu nasıl duymazsınız ki haberler ve zaman gazetesi bas bas bağırdı usta öğretici diye birşey artık olamayacak diye..fakat bu yargının kararıı,başımızda bu hükümet varkenn merak etmeyin bunun da bir çaresini bulurlar ve devam ettirirler,hem usta öğreticilik kaldırılıyor,peki??liselerde 1,5 sene eğitim veriliyor pratik adı altında insanları soyarak 4 5 milyar para verdik biz bunlara bunları da kaldırsınalr o zman insanları sömürmesinler!!şu anda üniversitede okuyorum ama gelecek sen zaten bunların hiçbirine izin verilmeyecekk!!bu düzen değişmez maleseffff

Tepki Skoru
0
bencede bu karar çok doğru hatta geç bile kaldılar öğretmenin niteliğini düşürmüşlerdi buna bi son verilmesi gerekiyor tabi aöf okul öncesi 4sınıf öğrencisiyim bende örgün eğitimdekilerden cok daha fazla yoruluyoruz aslında bunu ancak okuyanlar biliyor sementa arkadaşım kıyaslamayın demiş ama ben hem okudum başardım hemde görev almıştım çok zor örgün eğitim gibi deil umarım ilerde mesleğimizn niteliğini düşürmezler kimsenin hakkı yenmez ve kpss de öünümüzü açarlar:D

Tepki Skoru
0
arkadaşım aof ün seçilmesinin nedenlerinden biri de çalışma hakkının olması bizlerde örgüne yerleşmeyi bilirdik.... hem düşük puanla girilio die bi genelleme yapmışsın ama öyle değil işte...ben ve benim gibi biçok arkadaşım örgünü deil aof ü seçtik ki yüksek puanlar almamıza rağmen...bırakın bu kadarcık lüksümüz olsun artık...
arkadaşıma katılıyuorum.

Tepki Skoru
0
ben katılmıyorum 6 yıldır usta öğretici olarak çalışıyorum. işimize son verilmesi hiç adaletlı değil biz bu mesleği severek ve çok iyi yapıyoruz yan gelip yatmıyoruz.bu işten ekmek parası kazanıyoruz bunun da bir vebalı var bu kararı verenler bunun vebalini odeyebilirler mi?ben hiç bir zaman öğretmenim demedim usta öğreticiyim.birılerinin hakkı çığnenerek birilerinin önunu açmak haklı bır davranış degil

Tepki Skoru
0
arkadaşıma katılıyuorum.

Bende katılıyorum tamamen AÖF puanı zaten örgün eğitime çok yakın ve birçok tanıdğım hem çalışı hem okumak için AÖF tercih ettiler. 350 puanlarla:) bende buna dahil tabi bilseydim böyle kaos yaşanacağını yaparmıydım:36_11_13:

Tepki Skoru
1
usta öğreticileri öğretmen yardımcısı olarak alabilirler..her şey zamanla belli olacak..

hfz

Tepki Skoru
0
usta öğreticileri öğretmen yardımcısı olarak alabilirler..her şey zamanla belli olacak..
öğretmene büyce yok diyorlar neden bi sınıfa iki kişi parası ödesinlerki sınıf öğrenci sayısını bile 25 ekadar yükseltiyorlar bi sınıfı tek usta öğretiçiye verirken neden hem öğretmen hem usta öğretiçi versinler

belki bu söylediğiniz eğitim sistemi çook geliştiğinde özel kurumlar gibi olduğunda olabilir. belki o zaman her etkinliğe ayrı öğretmende verirler.

Tepki Skoru
1
öğretmen yardımcısı olarak verilirken sıfatı usta öğretici olarak değil de yardımcı olarak
verilebilir...yani bir sınıfta bir öğretmen ve usta öğretici olmaz da öğretmen yardımcısı şeklinde düşünülebilir belkide.veya bakıcı abla gibisinden düşünülebilir...yani onca usta öğretici işsiz kalacak yazık yani..

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu duyuruyu nasıl duymazsınız ki haberler ve zaman gazetesi bas bas bağırdı usta öğretici diye birşey artık olamayacak diye..fakat bu yargının kararıı,başımızda bu hükümet varkenn merak etmeyin bunun da bir çaresini bulurlar ve devam ettirirler,hem usta öğreticilik kaldırılıyor,peki??liselerde 1,5 sene eğitim veriliyor pratik adı altında insanları soyarak 4 5 milyar para verdik biz bunlara bunları da kaldırsınalr o zman insanları sömürmesinler!!şu anda üniversitede okuyorum ama gelecek sen zaten bunların hiçbirine izin verilmeyecekk!!bu düzen değişmez maleseffff
pardon anlayamadım ne için 4-5 milyar para ödediniz

Tepki Skoru
0
bu konuyla ilgili davayı açan eğitim sen bir açıklama daha yapmış

Sorun usta öğreticilerden kaynaklanmamakta, çözüm yeteri kadar okul öncesi öğretmen atamaktan geçmektedir - 2009-04-10

Bilindiği gibi sendikamız usta öğreticilere öğretmen görevi, yetki ve sorumluluğu ile bağımsız sınıf verilmesini öngören 17.7.2008 gün ve 1983 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğünün genel yazısının ve bu yazının dayanağı olan Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin “Usta Öğretici” başlıklı 25/2 maddesindeki “öğretmen görev ve sorumluğu içinde” ibaresinin iptali ve yürütülmesinin durdurulması istemiyle dava açmış ve bu dava da Danıştay 2.Dairesi 16.2.2009 gün ve E: 2009/377 sayılı kararıyla anılan yazının 7.maddesinde yer alan “öğretmen görev, yetki ve sorumluluğu çerçevesinde bağımsız sınıf verilecek şekilde planlama yapılması” ibaresinin ve anılan Yönetmeliğin 25.maddesinin 2.fıkrasındaki “öğretmen görev ve sorumluğu içinde” ibaresinin yürütülmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Bu kararı Web sayfamızda “OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ MEZUNU ÖĞRETMEN ADAYLARI İÇİN SENDİKAMIZIN ÖNEMLİ BİR HUKUK ZAFERİ” başlığıyla yayımlamış ve bu karardan sonra artık okul öncesi eğitim kurumlarında usta öğreticilere bağımsız sınıf verilemeyeceği, usta öğreticilerin ancak öğretmenle birlikte görev yapabileceğini belirtmiştik. Bu haberin ardından gündeme gelen kimi yanlış yorumlara cevap vermek ve kararın uygulanmasına ilişkin önerlerde bulunmak zorunluluğu doğmuştur.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, karar kimlerin usta öğretici olarak atanacağına ilişkin bir karar değildir, usta öğreticilerin hangi görev ve sorumluluk içinde çalışacağına ilişkin bir karardır. Bu nedenle kız meslek lisesi mezunlarının usta öğretici olarak atanmasının engellenmesi söz konusu değildir. Yine bu karardan sonra kız meslek lisesi mezunu usta öğreticiler değil hiçbir usta öğreticiye sınıfta öğretmen olmaksızın bağımsız sınıf verilemeyecektir. Bu bakımdan bazı internet sitelerinin “kız meslek lisesi mezunlarına bağımsız sınıf verilemeyecek” açıklaması dayanaksız ve yanlış bir yorumdur.

Usta öğreticilik mesleki eğitimde ve özel olarak da okul öncesi eğitim kurumlarında yararlı ve işlevli bir kurumdur. Ancak usta öğreticiye öğretmenle birlikte görev yapacak ve öğretmene yardımcı bir bileşen olması gerekirken öğretmen görevi ve sorumluğu verilmesi hem eğitim bilim gereklerine, hem de yasalara açıkça aykırıdır.

Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı esnek çalışmayla yıllardır okul öncesi öğretmenlik mezunu onbinlerce öğretmen adayı işsiz iken bu alandaki öğretmen açığını hukuka aykırı biçimde usta öğreticilerle karşılamıştır. Milli Eğitim Bakanlığının güvencesiz, ucuz, sömürüye ve baskıya açık bu istihdam biçimini okul öncesi kurumlarında anılan Danıştay kararından sonra sürdüremeyecektir. Bu nedenle tek çözüm okul öncesi eğitim kurumlarına yeteri kadar okul öncesi öğretmenlik mezunu öğretmen atamaktır. Hükümet olmak çaresizlik ya da çözümsüzlük yeri değildir, çözüm yeridir.

Tepki Skoru
0
kız meslek lisesi mezunlarını görevden almalarını anlıorum ama açık öğretim niye böyle bi resmiyet henüz yok

Tepki Skoru
0
arkadaşlar böyle birşey var,lise mezunu ve aöf okuyan usta öğreticilere bağımsız sınıf verilmeyecek ibaresi kaldırılmış bu da onaylanmış...:(

Tepki Skoru
0
ben katılmıyorum 6 yıldır usta öğretici olarak çalışıyorum. işimize son verilmesi hiç adaletlı değil biz bu mesleği severek ve çok iyi yapıyoruz yan gelip yatmıyoruz.bu işten ekmek parası kazanıyoruz bunun da bir vebalı var bu kararı verenler bunun vebalini odeyebilirler mi?ben hiç bir zaman öğretmenim demedim usta öğreticiyim.birılerinin hakkı çığnenerek birilerinin önunu açmak haklı bır davranış degil

katılıyorum arkadaşım sana,biz de sessiz kalmayalım o zamaan,meb duyuralım sesimizi............

Tepki Skoru
1
arkadaşlar, çalışacaksınız fakat size ayrı bir sınıf verilmeyecek.. mesela öğretmen yardımcısı veya onun gibi bir seçenekle olabilir..ama size ayrı bir sınıf verilmeyecek..siz o sınıfın öğretmeni olamayacaksınız yani.

Tepki Skoru
0
Ben böye bır konumda çalışmak ıstemem.Kadrolu öğretmenin yanında abla sıfatı çok abes kaçıo bence.Bir sınıfda iki eğitimli ınsan bırının tek farkı kpss kazanmış olması.Ama bu durum sınıfda çok şeyi değiştırcekdir.Hiç rahat bir ortam olcağını sanmıyorum

Tepki Skoru
0
Ben böye bır konumda çalışmak ıstemem.Kadrolu öğretmenin yanında abla sıfatı çok abes kaçıo bence.Bir sınıfda iki eğitimli ınsan bırının tek farkı kpss kazanmış olması.Ama bu durum sınıfda çok şeyi değiştırcekdir.Hiç rahat bir ortam olcağını sanmıyorum
O zaman biz hiç üniversite okumayalım tek fark buysa.... Çok ayıp etmişsin. Ayrıca çalışmak yada çalışmamak senin elinde, seni kimse zorla yardımcı abla yapamaz merak etme.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle