Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

AÖF'de Okuyan ve Lise Mezunu Usta Öğreticilerin Görevine Son Verilmiş.

Tepki Skoru
0
gülis arkadaşım sana fazlasıyla katılıyorum artık bir öğretmen maaşına üç usta öğretici çalıştırmalarına bi son verilmeli üstüne üstlük ikinci insan muamelesi görerek ve neyüdüğü belirsiz bir ünvanla çalıştırılarak çalışmaktan bıktım usandım... size soruyorum sevgili öğretmen arkadaşlarım ücretli öğretmen ne demek ya!! neden ülkemizde ücretli doktor,ücretli polis,ücretli hemşire,ücretli avukat diye saçma bir mesleki ünvan yokken ücretli öğretmen diye bir ünvan var tabiki sömürmek ve kullanmak için biz eğitim uğruna her türlü fedakarlığı yapan ücretli öğretmenleri...

Tepki Skoru
0
şunu merak edıyorum ben de... eğer acık öğretim ve lise mezunları bağımsız öğretmenlık yapamayacaksa, tum okul öncesi kurumlarına kadrolu ve sözleşmeli öğretmen mı atanacak. ya da lisans mezunları yine ücretli olarak çalışmaya devam mı edecek? bu konuda beni aydınlatacak olan var mı?

Tepki Skoru
0
lisans mezunları nie ücretli çalışsın kpss den aldığı puanla ya atanıcak yada atanamıcak. ama lise mezunları lisans eğitimlerini bitirmek zorundalar

Tepki Skoru
0
tabi lisans mezunlarıda isterse ücretli öğretmenlik yapabilecek. umarım ücretli öğretmenliğide kaldırırlar

Tepki Skoru
0
demek istediğim buydu. lisans öğretmenleri ücretli öğretmenlik yapmasın artık. kadro açılsın ve hepsi kadroya alınsın :)

Tepki Skoru
0
süper olur ya usta öğreticlerden sonra bunu yapsalar çok makbule geçerrrr

umarım sıra ücretli öğretmenlik yapan lisans mezunlarındadırrr

Tepki Skoru
0
T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ
İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Sayı :B.08.4.MEM.4.34.00.31.321/ …/05/2009
Konu :Kadrosuz Usta Öğretici Görevlendirilmesi.

…………………………………….İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

Danıştay kararıyla Bakanlığımız Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğünün “Kadrosuz Usta Öğretici Görevlendirilmesi” konulu 17/07/2008 günlü 1983 Genel Yazısının 7. maddesinde yer alan "öğretmen görev, yetki ve sorumluğu çerçevesinde bağımsız sınıf verilecek şekilde planlama yapılması" ibaresinin ve bu ibarenin dayanağı olan 08/06/2004 günlü 25486 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 25. maddesinin 2. fıkrasındaki "öğretmen görev ve sorumluluğu içinde" ibaresinin yürütülmesinin durdurulmasına oy çokluğu ile karar verilmiştir. Bakanlığımızca yönetmeliklerde gerekli değişiklik çalışmalarına başlanmış olup; yüksek öğrenim mezunu olmayanların kadrosuz usta öğretici olarak görevlendirilme işlemleri Bakanlığımızın bu yöndeki çalışmalarının sonucuna göre yapılacaktır.

Tepki Skoru
0
Ben bu yazıdan şunu mu anlamalıyım? Lisans mezunu olmayanları usta öğretici olarak çalıştırabilmenin yolları aranıyor:(((( Çok üzüldüm.

Tepki Skoru
0
ewt yolları aranıyor..bu danıştay davasından beridir gündemde ama zor..

Tepki Skoru
0
Teşekkürler drizzle, linkten ilgili yazıyı okudum. Yani yakın bir tarihte ya bir kılıf bulunacak yada yeterince okul öncesi öğretmeni ataması yapılacak. Doğrusu ben pek ümitli değilim artık. Hakkımızda hayırlısı olsun....

Tepki Skoru
0
nimet çubukçunun son acıklamasında artık sözleşmeli öğretmen alınmayacağı budurumun öğretmenleri menfaatlerine çalışmaya zorladığı için adil olmadığı sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçireleceği ve birdaha sözleşmeli öğretmen alınmayacağını söyledi..bu durumda nimet çubukçunun bakanlığa gelmesiyle okulöncesi eğitimin zorunlu olması durumunda asla ücretli öğretmenliğe devam edileceğini sanmıyorum..zaten danıştay kararındada açık herşey lisans mezunu olmayanlara asla bağımsız sınıf verilmeyecek..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle