Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

AÖF 3. ve 4. sınıfların usta öğretici başvuralırı ne olacak

Tepki Skoru
0
Evet açıkta kaln yerlere bizi atayacaklar çünkü önceki senelerde lisans mezunları yaptığı zamanda yine görev yapabiliyorduk hem şimdi lise mezunları ve aöf 1. ve 2. sınıflarda yok mutlaka bize de ihtiyaç olacak.

Tepki Skoru
0
Evet açıkta kaln yerlere bizi atayacaklar çünkü önceki senelerde lisans mezunları yaptığı zamanda yine görev yapabiliyorduk hem şimdi lise mezunları ve aöf 1. ve 2. sınıflarda yok mutlaka bize de ihtiyaç olacak.
inşallah :'(

iil den ve ya ilçeden bu konu hakkında bilgi alan var mı arkadaşlar... =(((

Tepki Skoru
0
arkadaşlar lütfen bi cevap:??istanbul mebde usta öğreticilik başvurularının tekrar yapılcağı yazıyor,önlisans mezunlarıda tekarra başvuru yapacakmı başvuru yapmıştık en son ama..bi bilgisi olan lütfen aydınlatsın hatta istanbulda başvuru yapan varsa pitay_67@hotmail.com adresinden iletişime geçebilirim..

Tepki Skoru
0
17 bin 'usta öğretici' alınacak

MEB,anaokullarında görevlendirmek için 17 bin 'usta öğretici' atayacak.

Tarih : 02-Eylül-2009, 10:58

Milli Eğitim Bakanlığı, ana-okullarında görevlendirmek için 17 bin 'usta öğ-retici' atayacak. Anaokulu öğretmeni kontenjanında yer bulamayanlar'usta öğretici' için müracaat edebilecek. Boşkadro kalırsa MYO çocuk gelişimi bölümü mezunları da alınacak.

Okulöncesi eğitimin önümüzdeki yıldan itibaren 32 ilde zorunlu hale getirilmesi, bu bölüm mezunları için büyük fırsat oldu. 14 Eylül'de 1.397 kadrolu, 3 bin 959 da sözleşmeli olmak üzere 5 bin 356 okulöncesi öğretmeni atamaya hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, bu alandaki ihtiyacı karşılamak için 17 bin de 'usta öğretici' alacak. Yine okulöncesi öğretmenliği mezunlarından seçilecek 'usta öğretiler' bu yıl ilk kez merkezi sistemle yerleştirilecek. Usta öğretici olmak isteyenler, kadrolu ve sözleşmeli öğretmen atamalarıyla birlikte 11 Eylül'e kadar internetten başvuru yapacak.

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) alınan puana göre atanacak usta öğreticiler için 54 taban puan şartı aranmayacak. Puanı kadrolu veya sözleşmeli öğretmenliğe yetmeyecek veya istediği okula atanamayacak okulöncesi öğretmenliği mezunlarının usta öğreticiliği tercih etmesi bekleniyor. Ayrıca okulöncesi öğretmenliği bölümü mezunlarının usta öğreticilik için yeterli başvuru yapmaması halinde oluşacak boş kadro için illere, meslek yüksekokullarının çocuk gelişimi bölümü mezunları ile okulöncesi öğretmenliği bölümünde okuyan 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin başvurularını da kabul etme yetkisi verilmesi öngörülüyor. Usta öğreticiler, eğitim-öğretim yılı ile sınırlı olarak okullarda görev yapacak. Bağımsız anaokullarında haftalık 40 ders saati üzerinden ortalama 1.087 lira, okulların bünyesinde bulunan ana sınıflarında ise haftalık 30 ders saati üzerinden ortalama 815 lira ücret alacak.

Öte yandan Danıştay'ın meslek liselerinin 'çocuk gelişimi' bölümü mezunlarının derslere giremeyeceğine dair kararı nedeniyle meslek liselerinin çocuk gelişimi mezunları anaokullarında 'usta öğretici' olarak çalışamayacak. Geçen yıl 10 bin civarında meslek lisesi mezununu çalıştıran bakanlık, bu eksikliğin de sıkıntısını yaşayacak.

Tepki Skoru
0
arkadaşım bende aynı durumdayım mezun olmadan müracatı kabul etmiyorlarmış şubatta müracat edebiliyoruz.daha önceden usta öğretici müracatları ne olacak bilgi vermiyorlar.şimdilik herşey muallakta bakanlığı aradım oradan öğrendim fakat yine karıştı dediler yeni bi mahkeme kararı varmış sanırım önümüzdeki günlerde belli olacak farklı bilgisi olan varsa paylaşalım.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben dün eskişehiri aradım hemen umutsuzluğa kapılmayın alttan dersi olanlar diploma tarihine sınavdan bir gün sonrasının yani 07.09.2009 yazacaklar dendi bende öyle yaptım. ama hakkımızda hayırlısı artık...

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşlar ben antalya dayım ve 4.sınıfı 2 ders yüzünden bitiremedim. Milli eğitim müdürlüğünce yapmış olduğum konuşmayı sizlerle paylaşmak istedim.
Benim gibi dersi olduğu için mezun olamayan yada 3.sınıfı okuyanlar meb in kadrosuz usta öğretici sitesinden müracat edemiyorlar.

Lisans mezunu olanların usta öğretici atamaları bakanlık tarafından yapıldıktan sonra açıkta kalan kontenjanlar için 2.tercih bizi almaya başlıyacaklarmış. Yani biz bu atamaların sonuçlarını beklemek zorundayım.

benim size suanbileceğim bilgiler bu kadar. Lütfen telaş etmeyin mutlaka bize de sıra gelir kaç tane mezun var ki?? Geçen yıllara kadar lise mezunlarıyla kapatılan açık düşünülürse, büyük bir okul öncesi öğretmen alımı olucaktır.

benim sizden öğrenmek istediğim usta öğretici olarak atanmak kadrolu yada sözleşmeli öğretmenliğe müracat etme için engel teşkil etmiyor diy mi??

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben dün eskişehiri aradım hemen umutsuzluğa kapılmayın alttan dersi olanlar diploma tarihine sınavdan bir gün sonrasının yani 07.09.2009 yazacaklar dendi bende öyle yaptım. ama hakkımızda hayırlısı artık...

eğer mezun olamazsak yani düşünmek bile istemiyorum ama ya dersleri veremezsek ne olucak, yanlış bilgi vermekten 1 yıl ceza alırız :S

Tepki Skoru
0
aydaki_su verdiğin bilgi için teşekürler umarım dedikleri gibi olur...

Tepki Skoru
0
ben başvuruyu yaptım arkadaşlar... onaylatması da paztsye kaldı....

Tepki Skoru
0
esrawoswos diplomayı mı bekliodun sen

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00