Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Anne sütü ağrıyı da kesiyor!

Katılım
9 May 2006
Mesajlar
729
Tepki Skoru
0
Puanları
16
Yaş
43
Anne sütünün faydalarına bir yenisi daha eklendi. Anne sütüyle beslenen bebek ağrıyı daha az hissediyor.
Yeni doğan bebekler üzerinde yapılan araştırmalar eski metotları yeniden gün ışığına çıkarıyor. Kan alınırken iğnenin verdiği acının hafifletilmesi üzerine yapılan araştırmalarda, anne sütüyle beslenen bebeklerin, kundaklanan, sakinleştirici veya plasebo verilen bebeklere oranla daha az acı çektiği gözlendi.

Anne sütünün yeni doğan bebekler için en etkili doğal ağrı kesici olduğu araştırmalarla saptandı.

Araştırma kapsamında yeni doğan bebeklerden kan alırken iğnenin ne kadar acı verdiği ölçülmeye çalışıldı ve anne sütü ile beslenen bebeklerin biberonla beslebeb bebeklere kıyasla daha az acı hissettiği saptandı.

Bin bebek üzerinde yapılan araştırmada, uzmanlar ağrı derecesini bebeklerin kalp atışlarındaki ve nefes alışlarındaki değişikliklerle, kan alındıktan sonraki ağlama süresine bakarak tespit etti.

Uzmanlara göre anne sütü içerdiği kimyasallar nedeniyle doğal ağrı kesici endorfin hormonu salgılanmasını tetikleyip ağrıyı hafifletiyor.

Bir başka teori ise anne sütüyle beslenen bebeklerin anneleriyle yakın temasta olmalarının verdiği huzurun ağrı hissini hafiflettiği.
 
Katılım
13 Eki 2006
Mesajlar
304
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
39
merhaba , anne sütünün faydalarına her geçen gün yenisi eklenebilir gerçekten faydalı.Bu aralar çocuk maması reklamlarında da kullanıyorlar ama bence hiçbir şey anne sütünden daha faydalı değildir...paylaşımın için teşekkürler...
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst