Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

ANNE-COCUK SAGLIGI VE BESLENMESİ FİNAL ÖRNEK SORULAR

Katılım
24 May 2007
Mesajlar
4
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
33
Anne-çocuk sağlığı ve beslenmesi örnek sorular



--------------------------------------------------------------------------------
1)Hangisi gebelik döneminde yetersiz ve dengesiz beslenmenin nedenlerinden biri değildir?
cevap)Hipertansiyon
2)Dünya saglık örgütünün (WHO) verilerine göre gebelik süresince yaklaşık kaç kg.ağırlık kazanılması gerekir?
cevap)12,5 kg.
3)Katı vejeteryanlarda hangi vitamin eksikliği görülür?
cevap)B12
4)Demir,kalsiyum,folik asit gibi besin öğelerinin vücutta kullanılmasında etkin rolü olan vitamin hangisidir?
cevap) C Vitamini
5)Gebelik öncesi normal ağırlığa sahip kadınların ilk üç ayında(birinci trimesterinde),günlük enerji gereksinimi yaklaşık olarak kaç kilokaloridir?
cevap)150
6)Gebelikte en fazla hangi besin öğesinin gereksinimi artar?
cevap)Protein
7)Emziren kadının agırlık kaybı doğumu izleyen ilk aylardan sonraki aylardan sonraki aylarda ayda en fazla kaç kilogram olmalıdır?
cevap)2
8)Hangisi emziren annenin tüketmemesi gereken besinler arasında yer alır?
cevap)Baharatlı Besin
9)Hangisi eğitim sürecindeki aşamalardan biri değildir?
cevap)Rol yapma
10)Hangisi en çok kullanılan öğretim yöntem ve tekniklerinden biri değildir?
cevap)Tekrarlama
11)Hangisi niteliksel yöntemlerin çeşitlerinden biri değildir?
cevap)Yaparak gösterme
12)Hangisi öğretim yöntemlerinden biri değildir?
cevap)Toplumu tanıtma
13)Hangisi kadınların eğitilmesinin sağladıgı yararlardan biri değildir?
cevap)Doğurganlığın artması
14)Beslenme eğitimi hangi dönemde başlarsa daha etkili olur?
cevap)Okulöncesi
15)Süt içmeyi sevmeyen bir çocuga hangisinin verilmesi en uygun olur?
cevap)Peynir
16)Çocuk iştahsız ise yapılması gereken davranış hangisidir?
cevap)İştahsızlığın nedenleri araştırılmalı
17)Hangisi yaşamın ilk aylarında ve yaşlarında gerksinim fazlası protein vermenin sakıncalarından biri değildir?
cevap)Vücut ısısının düşmesi
18)Hangisi vücut suyunun özelliklerinden biri değildir?
cevap)Metabolik atıkların birikmesini sağlaması
19)Hangisi anne sütünün özelliklerinden biri değildir?
cevap)Ağız sütü vücut için zararlıdır
20)Hangisi hazır mama kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri değildr?
cevap)Mamaya su ilave edildikten sonra,ateşte kaynatılması
21)Hangisi yetersiz ve dengesiz beslenen çocukların özelikleinden biri değildir?
Öğünlerin düzenli olması
22)Süt çocuğunun beslenmesinde anne sütünün tek başına yeterli olduğu aylar hangisidir?
cevap)4-6
23)Yaşamın ilk aylarında çocukların az protein almaları hangisine neden olabilir?
cevap)Ağırlıkta duraksama
24)Hangisi okul çocuklarının beslenme sorunlarından biri değildir?
cevap)Yenilen besinlerin kirli olması
25)Hangisi oyun çocuğunun günlük menüsünde yer alması zorunlu besinlerden biri değildir?
cevap)Şeker ve yağlar
26)Çocuklar yaşamın ilk yılında ne kadarlık aralıklarla tartılmalıdır?
cevap)Her ay
27)Hangisi ülkemizde sıklıkla görülen beslenme sorunlrından biri değildir?
cevap)Nüfus artışı
28)Hangisi toplumda beslenme sorunlarının oluşmasındaki nedenlerden biri değildir?
cevap)Şişmanlık
29)Hangisi diyette demirin yetersiz olmasının nedenlerinden biri değildir?
cevap)Aile kalabalıklıgı
30)Hangisi protein-enerji yetersizliğinin birincil nedenlerinden biri değildir?
cevap)Erken doğum
31)Malnütrasyon nedir?
cevap)Kötü beslenme
32)Besin öğelerinin vücudun gereksinimi düzeyinde alınamamasına ne ad verilir?
cevap)Yetersiz beslenme
33)Çocuklarda protein-enerji yetersizliğinin görülme sebebi nedir?
cevap)Ek besinlere zamanında başlanamaması
34)Hangisi kemik hastalığının (raşitizm) ortaya çıkmasında en önemli nedendir?
cevap)Çocukların güneşe çıkartılmaması
35)Hangisi şişmanlık sonucu ortaya çıkabilecek riskler arasında yer almaz?
cevap)Troit bezinin aşırı büyümesi
36)Uterus içinde gelişen yavruya ne ad verilir?
cevap)Fetus
37)Üreme fizyolojisinin başlangıç noktası hangisidir?
cevap)Hipotalamus
38)Kandaki prolaktin oranının normal seviyenin üstünde olmasına ne ad verilir?
cevap)Hiperprolaktinemi
39)Dış koşullara uyma ve yaşama yeteneği kazanmamış,yeterince gelişmemiş fetusa ne ad verilir?
cevap)Prematür
40)Hangisi erken gebelik belirtilerinden biri değildir?
cevap)Zayıflık
41)Kadın ve erkekte cinsel organların taslakları hangi haftalarda belirmeye başlar?
cevap)7-8
42)Kadın ve erkek genital yapısı ne içerisinde gelişir?
cevap)Pelvis
43)Normal bir gebeliğin oluşması kaç gündür?
cevap)28+/-7
44)Gebelikte sigara kullanılması çocuklrda hangi hastalıkların gelişmesine zemin hazırlar?
cevap)Hipertansiyon
45)Uyarılmış düşükler ne demektir?
cevap)Sağlık raporu ile gebeliğin sonlandırılması
46)Hangisi gebenin doğuma hazırlık aşamalarından biri değildir?
cevap)Bol su içirilmesi
47)Açıklığın tam olmasından fetusun doğmasına kadar geçen süreye ne ad verilir?
cevap)Doğumun ikinci dönemi
48)Fetusun doğmasına kadar geçen süre ilk gebeliklerde ne kadardır?
cevap)8 saat-12 saat
49)İlk 24 saatten sonra olan kanamalara ne ad verilir?
cevap)Geç postpartum kanamaları
50)Hangisi lohusalıkta beklenen meme hastalıklarından biri değildir?
cevap)Kolostrum
51)Normalde gebelik kac hafta sonra sonlandırlır?
cevap)40
52)Hangisi sezeryan ile doğumun bir gerekçesi olamaz?
cevap)Doğum 5 saat sürecekse
53)Doğumu izleyen ilk 6 haftalık döneme ne ad verilir?
cevap)Lohusalık
54)Hangisi geri dönüşlü kontraseptif yöntemlerden biridir?
cevap)Kondom
55)Hangisi gebelikten korunmada yararlanılan normal hormonal yöntemlerden biri değildir?
cevap)Spermisitler
56)Hangisi ana-çocuk sağlığını etkileyen sosyo-ekonomik risklerden biri değildir?
cevap)Bebeğin istenmemesi
57)Çocuğun cinsel kimliğinin belirginlik kazanmaya başladığı dönem hangisidir?
cevap)Oyun çocukluğu dönemi
58)Hangisi anafilaksi nedenlerinden biri değildir?
cevap)Penisilin
59)Doğrudan temas,havadaki damlacıklar yada tükrük yolu ile bulaşan virüsün tükrük bezlerini etkilemesi sonucu oluşan hastalık hangisidr?
cevap)Kabakulak
60)Yetişkin bir kimsenin günlük protein ihtiyacı kilogram başına kaç gr,dır?
cevap)1
 
Katılım
4 Ocak 2007
Mesajlar
20
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
35
emeğine sağlık..bu dersten büte kaldım.:( :) inşallah yardımı olur..grşmk üzre
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst