Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Anne baba çocuğa nasıl davranmalı?

Tepki Skoru
0
#Çocuğunuz kendisini ve geleceğini güvende hissetmelidir.
#Çocuğunuz kendisine amaç ve yön ,enerjisini başarıya,kendisini ifade etmeye yöneltin.
#Eğer aşırı koruyucu iseniz,çocuğunuz size çok bağımlıysa,beklentileri çok yüksek olduğu için asla başarılı olamıyorsa kendini kontrolde yetersiz hissedebilir.
#Çocuğunuzun size ve kendisine güvenme ihtiyacı vardır.Bu nedenle sözlerini tutmalı,destekleyici olmalı,sözüne güvenilir olanaklar vermelisiniz.
#Çocuğunuza neleri yapabildiğini göstermesi için fırsat tanıyın.
#Bir etkinliğe anlamlı bir şekilde katılması için fırsat verin.Böylece sorumluluk duygusu gelişecektir.
#Çocuğunuz başarmaya ve daha fazla bağımsızlık kazanmaya çalışırken kendi başına başarabileceğini hissettirin.Bu şekilde kendinin farkında olması gelecekteki gelişimi için önemlidir.
#Çocuğunuzu belirlenmiş amacı belirlendiği için değil değişim ve ilerlemeleri için onu cesaretlendirin övgüde bulunun.
#Çocuğa yardım ederken gerçekçi seviyede beklentiler oluşturun.Çabaları ve küçük gelişmeleri övgü ve ödülle destekleyin.
#Çocuğunuzla evde açık iletişimi sürdürün.
#Çocuğunuzun yetenek ve ilgilerini saptayın,sosyal aktivitelere katılımını sağlayın.Bu becerileri gerçekleştirirken ve başarırken ödüllendirin.
AMA UNUTMAYIN Kİ HERŞEYİN BİR ORTASI OLMALI ÇOCUĞUNUZLA İLGİLİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİNİZ HER DAVRANIŞIN BİR ORTASI OLMALI NE AZ NE DE ÇOK OLMAMALIDIR.

Tepki Skoru
0
Bu güzel paylaşımın için teşekkürler...:)

Tepki Skoru
0
çok güzel bi paylaşım teşekkürler arkadaşım :)

Tepki Skoru
0
çok güzel bir yazı teşekkür ediyorum bu konuya değindiğiniz için. Bence çocuk ilk önce sabırla eğitilir. Bunun sonucunda disiplin ve SORUMLULUK duygusunun geliştirilmesi gerekir. Ve çocukların pohpohlanarak büyütülmesi Çocuğun ileride psikolojisinin bozulmasına nedewn olur. Çünkü sorumluluk ve disiplinden yoksun bir bireyin her gittiği yerde önüne engel çıkmasına ve bu nedenle kendisine olan özgüvenin kaybolmasına neden olur. Unutmayalım ki Çocuklarımızın her yönden gelişmesine yardım etmeli ve yanlış olana karışmalıyız HERŞEYE DEĞİlL... Bir kelebek misali eğer kozanından çıkarken yardım edersek ömür boyu kelebek uçamaz. Dikkat edelim bunlara arkadaşlarım

Tepki Skoru
0
bu güzel konu için teşekkürler..Yanlız birkaç şey eklemek isterim.Çocuk gelişiminde bazı yöresel farklılıklar olabilir.Her aile eşit şartlarda değildir.Bu amaçla her ailenin elin geldiği kadarla öncelikle kendilerini yetiştirmeli ki (en azından bazı kitapları okuyarak da olabilir) çocuklarının yetişmesine katkı sağlayabilsin...tekarar teşekkür ederim....sakarya hendek ten öğretmen.....

Tepki Skoru
0
Aileler çocuklarına yörelere göre davranıyorlar.bu konuda da bizlere çok iş düşüyor aileleri biliçnlendirmek konusunda.Teşekkürler

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle