Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Anasınıfları mecburi olacak**mıışşş

Tepki Skoru
0
"Çocukların sağlıklı gelişimi için büyük önem taşıyan okul öncesi eğitimi zorunlu hale geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı çocukların ilköğretim birinci sınıfa başlamadan önce bir yıl anaokuluna gitmesini zorunlu hale getirmek için yasa hazırlıyor. Okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarının en yüksek olduğu illerde başlatılacak uygulamanın ardından hazırlanacak yasa ile sistem bütün Türkiye'ye yayılacak. Anaokulunun zorunlu hale getirilmesiyle, zorunlu temel eğitim süresi 9 yıla çıkarılmış olacak.

Çocuklar da okula 7 değil, 6 yaşında başlayacak. Böylece Türkiye için hedeflenen 12 yıl zorunlu eğitime bir adım daha yaklaşılacak. Okul öncesi eğitimde, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 614 bağımsız anaokulu, ilköğretim okulları bünyesinde de 14 bin 583 anasınıfı bulunuyor. Bu eğitimden Türkiye çapında yaklaşık 400 bin çocuk yararlanıyor, ancak anaokulu zorunlu olmadığı için çocukların anaokuluna gitmesi hem velilerin isteğine bağlı, hem de anaokulu sayısı yetersiz. İlkokul öncesinde okullaşma oranı yüzde 15 iken, son yıllarda yapılan çalışmalarla Türkiye genelinde bu rakam 2006 yılı içinde yüzde 25'e ulaştırıldı. Ancak bu oran da yüzde 80'leri aşan okul öncesi okullaşma oranıyla halen Avrupa Birliği ülkelerinin çok gerisinde.

bu konu ile  ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olanlar ;bilgilerinizi paylaşırmısınız.

su2

Tepki Skoru
0
Bu konu ile ilgili önceden de yorum yapmıştım.Gerekli alt yapı materyal ve yeni sınıflar açılmadan sınıf mevcutları 30 lara çıkartılarak gerekli verim alınamaz bence.Umarım bu güzel gelişme için gerekli tüm olanaklar sağlanır

Tepki Skoru
0
çıksın be hocam çocuklar bizim herşeyimiz bu zamana kadar olmadığı ayıp.

onların bir gülüşüne dünyaları değişmem.........:):)

su2

Tepki Skoru
0
TABİKİ TÜM çocuklar okul öncesinden yararlansın..En büyük temennimiz.Ama gerekli sınıflar olmadan ve yeni sınıflar açılmadan çocukları üst üste bir sınıfa sokmanın ve 20 kişilik oyuncakla 30 -35 çocuğu oynatmanın çok büyük bir faydasının olmayacağını düşünüyorum.Ben her sınıfdan 12 şubesi olan büyük bir okulda çalışıyorum ve sınıflar 45 den az değil .Bir hesap yapıyorum bize çok sınıf gerek....bu çocukların yararlanabilecekleri çok sayıda sınıf hatta bağımsız anaokulları olmalı dileğim ve temennim bu çok sayıda çocuğa verimli ulaşabilmek...

Tepki Skoru
0
kesinlikle katılıyorum sana su önce okulların donanımını yapmaları gerekli sonrasına öğrenci çookkk nasıl olsa

Tepki Skoru
0
mecburi olsun ama önce bence alt yapıyı olustursunlar çocuklara demene tahtası gibi kullanılmasın

Tepki Skoru
0
ama şuanda anasınıfı okuyan öğrencilerle okumayan öğrenciler arasında ilkokula geldiklerinde büyük farklar göze çarpmaktadır... eksiklikler bi şekilde giderilir. yeterki isteylim... bence herkez eşit olmalı...

Tepki Skoru
0
sayın bedirhan ve su nickli arkadşlarım ilkokula alınan çocuklar kaç aylık oluyorlar ?

Tepki Skoru
0
çok merak ettiysen söyleyeyim.. 72---84 aylık.

sen hiç babanın aylık okula ödeyecek 20 30 milyonu olmadığı için anasınıfı penceresinden arkadaşlarını gizlice baktın mı...

ilkokulda eğer bir fark göremeyeceksek(sosyal yönden) niye çocuklara okul öncesi eğitimi veriyoruz.

herşey keşke kitaplardaki gibi basit olsaydı........:(

Tepki Skoru
0
çok naziksiniz bedirhan bey merak ettiğim için bilgi almak için sordum tabikii

Tepki Skoru
0
teşekkür ederim naziklik benim doğamda var.

(heyacanımı kontürel etmeyi öğrenseydim hayattan zevk alamazdım)

Tepki Skoru
0
evet bu konu hakkinda ufak duyumlarim vardi. her 5 1. sinif icin 1 anasinifi acilcak diye duymustum. fakat bu , devletin cok miktarda anasinifi ogretmenine is vermesi anlamina gelmektedir. gelecek donemde bunun olmayacagini hepimiz biliyor olmaliyiz. cunku alinacak ogretmen sayisi cok az. bence anasinifinin zorunlu hale getirilmesi en azindan 5 seneyi bulur. oncelikle okullarda anasiniflari icin siniflar ayirilacak. yeteri kadar sinifi olmayan okullara ek siniflar ya da ek bina yapilacak. ardindan bu siniflar materyallerle zenginlestirilecek. ardindan bu siniflara ogretmenler atanacak ya da sözleşmeli öğretmenler alinacak. son olarak anasiniflari zorunlu hale getirilecek... bunlarin hepsinin olmasi zaman alir...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar
şu an çalışan arkadaşlar daha iyi bilirler. bulunduğunuz sınıfın genişliği her çocuğa düşen alanın ki bu alan anasınıflarında bilirsinizki çok önemli,sınıftaki materyaller ve sınıf sayısı çok önemlidir. bu çocuklar tenefüse çıkmıyolar tabi bizlerde.çalışmaya başlayınca bunun daha çok farkına varıyosunuz. uyguladığınız bir program var. bu programın uygulanmasında ve verim alınmasında özellikle çocuk sayısı çok önemli bi faktör. bizler sadece oyun oynatmıyoruz ki. kaldıki sırf oyun bile oynasalar yer olmayacak. ayrıca çocukların yaşları itibariyle sürekli gözetim altında da olamaları gerekiyor. bu çocukları butun gün masaya oturtup ilkokul çocuğu gibi çalıştıramazsınız. bu çocukların gelişimlerine ayrıkırı. benim bulunduğum okul çok kalabalık bir okul değil. buna rağmen her yıl ortalama 3 adet birinci sınıf açılıyor. ve mevcutları 40-45 tan aşağı değil. bu da hadi ikili öğretim yapalım dersek sınıflar 30- 35 kişi civarında oluyor. bu şartlarda nasıl eğitim öğretim yapılır bu çocuklar nasıl verim alır. tabiki anasınıfları mecburi olsun hem butun çocukların bu eğitimi alması demek hemde bizim mesleğimizin statüsü için çok olumlu. şuda var aslında anasınıfları yetersiz çevreden gelen çocukları diğeleriyle eşit şartlara getirmek için montessorinin temellerini attığı bir kurum değilmiydi daha sonra çalışan anneler ....vb. sebeplerde gelişt yaygınlaştı.burada bu yetersiz çevreden gelen çocuklar için devletin kontenjanını çoğaltması yada ücretlerde indirime gitmesi lazım diye düşünüyorum. bu yıl ki ücret aralığı 55-135 ytl aralığındaydı yanılmıyosam.mecburi olsun. ülkemizde ki butun çocuklar bu haktan yararlasın ama önce alt yapısı tamamlansın. şartlar yeterli hale gelsin. canım başlayalım da olur demek çözüm değil bence.eğer bu şartlarda olursa ilkokula hazırlık sınıfları haline geleceğimizide düşünyorum. 20 çocuk sınıfa zor sığıyor. bu konuda hep söylediğim bişey var. çinlilerin hepsi zıplarsa deprem olurmu bilmem ama 35 çocuk birden bu sınıflara girerse okullarda olması muhtemel:)

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar
7 yıllık anasınıfı öğretmeniyim. selçuk üniversitesi mezunuyum. Üniversiteye başladığım ilk yıl(1994-1995) bir hocamız çok şanslı olduğumuzu ve okulöncesi eğitimin bir kaç yıl içinde zorunlu hale geleceğini söylemişti. Yıl 2006 ve hala okulöncesi eğitim zorunlu eğitim kapsamına alınmamış olmaması ülkemizin ayıbı.Evet okulöncesi zorunlu olmalı ancak, öncelikle alt yapı sağlanmalı. şu anda bu mesleği yapmayanlar bilmezler sadece bir sınıf içinde 20 çocuk ile ilgilenmek onların tüm gelişim alanlarına destek olacak şekilde program hazırlamak-uygulamak. onların hertürlü sorumluluğunu almak zor. Gerçekten çok özverili olmamızı gerektiren bir meslek. Umarım gerçek anlamda altyapı sağlanır ve okulöncesi eğitimi zorunlu olur. sadece okullaşma oranını artırmak, bizde de okulöncesi oranı şu demek için yapılmamalı. bu sadece kaliteyi düşürür ve olan çocuklarımıza olur. Onlar bir çiçek ve soldurmaya kimsenin hakkı yok.

su2

Tepki Skoru
0
evet söylenenlere katılmamak mümkün değil,Bende bunlardan yani alt yapıdan bahsediyordum.Orda iki arkadaş arasında sebebini anlamadığım bir gerginlik olmuş sanırım hepimiz aynı düşünüyor farklı dile getiriyoruz....ZORUNLU OLSUN ÇOK FAKİR KESİMDE YARARLANSIN ,UZAKLARA DA GİTSİN,İLKOKULDA DAHA RAHAT BİR GEÇİŞ YAPSIN ÇOCUKLAR....FAKAT......
SAYILARIMIZ ÇOOK ÇOK ARTMASIN,bizi bakıcı gibi görmesinler,bizlerin sadece oyun oynadığımızı düşünmesinler ve gerekli genişlikteki sınıfları versinler bodrumları anasınıfı ile doldurmasınlar.......bir arkadaşında dediği gibi üç -dört yılı var bu işin..

Tepki Skoru
0
su2' Alıntı:
bizi bakıcı gibi görmesinler,bizlerin sadece oyun oynadığımızı düşünmesinler ve gerekli genişlikteki sınıfları versinler bodrumları anasınıfı ile doldurmasınlar....
Aslinda beni bir bakici olarak dusunmeleri pek de umurumda degil. Benim cocuklari icin istediklerimi yapmalari yeterli. Bana kimsenin saygi duyma mecburiyeti yok. İsterseler yaptigim ise de saygi duymasinlar. Ama cocuklarina ve cocuklarinin ogrenme isteklerine saygi duysunlar ve cocuklarinin yarari icin istedigim seyleri yapsinlar.

su2

Tepki Skoru
0
Hiç katılmıyorum arkadaşım sana saygı duymayan, senin yaptığın işe saygı duymayan bir insan nasıl dediklerini yapabilirki..çocuğuna çocuğunun dediklerine saygı duyma bilincinde bir aile ise bizlere zaten o saygıyı duyuyordur...Saygılı olmalı ve bizlere güvenmeli bence.Bence siz güzel bir noktaya değinmek isteyip farklı bir görüşle dile getirdiniz.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle