Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Anaokulu mu, ilköğretim mi?

Tepki Skoru
0
hocam bende çok kararsızım merkez açık yerler 2tane ikiside anaokulu merkeze çok yakın 2tane ilçe var 20dk uzaklıkta onlarda ilköğretim hangisini yapacağımı şaşırdım... biride bana yardım etsin lütfen.. çevremdeki insanlara soruyorum... ilköğretim daha iyi diyorlar... çok ayrıntısı yok kafan rahat.. anaokulu ise yok 23nisanı yok yıl sonu balosu,, yok toplantısı yok semineri... nöbeti çok yorucu olduğunu söylüyorlar... her belirli gün ve haftalar için program hazırlanıyo veliler davet ediliyo.. hani bunlar dezavantaj.. bi yandan seni geliştirir ama kararsızım bilmiyorum..hem anaokulu hem ilköğretimi tabiki yazacağım ama hangisi ilk tercih olmalı diye düşünüyorum..

Tepki Skoru
0
hocam ben bağımsız anaokulunda çalışıyorum....fikirlerimle yardımcı olabileceğimi sanıyorum.bağımsız anaokulunun iyi yanları var, evet...sınıflar ilköğretim kadar kalabalık olmuyor...malzemen yeterince oluyor...veliler daha eğitimli, anlayışlı kesim oluyor, kendini geliştirme imkanın oluyor....etrafın hep okul öncesi öğretmeni olduğundan bilgi paylaşımı oluyor....vs... ancak çoookkkk zorrrr....çookkkk yorucu.....ben tam gün çalışıyorum ve 42 saat ekders ücreti alıyorum ama bu her anaokulunda çalışan 42 saat alcak demek değil...bizim okulumuz 6 şube...3 sabahçı,3 öğlenci, 3 tam gün....ayrıca seneye kesinlikle tam gün sınıf almak istemiyorum...inan çok yorucu.hem öğretmen hem de çocuklar için.yani şöyle diyebilirim....bi şansım daha olursa, ilköğretim okulu tercih ederim....

Tepki Skoru
0
anaokulunda calısıorum calışma saatlerımızı kımse ayarlamıo fazla calışıoruz herkes kreş gozuyle bakıo velıler para verdıklerı ıcın bızı satın aldıklarını dusunuolar 135 lıra para oduolar altını degstr ye megını yedır kımse bugun ne ogrendı demıo rezalet yaaa dusmanına beddua edersen anaokuluna atansın dıye et arkadasım...ama bu sorunlar yenı acılan anaokullarında var ben arastrdım ankaranın kayserının kalıtelı okullarını aradım ogretmenler 9da gelıo 3bucukta cıkıomus sonra kulup calısmaları falan cok rahatlar bızde yırtılıoruz....buranın halkına anaokulunu tanıtalım okul oncesını yayalım dıye her hafta etkınlık gosterı coook zoor ılk ogretımde ders saatın bıter eyvallah de cık anaokulunda velıler cocuklarını almayı bıle unutur saat 5 olur 6olur ararsın ulaşamazsın hocam sakın sakın rezalet yorucu...of cok dolmusum ben yaaa:))

Tepki Skoru
0
ayrıca ılkogretımde calısım calışma saatlerınden yakınan tenefus ısteyenlerı kınıyorum bızler sabahtan aksama kadar cocuklarlayız ekders fazlaymıs ekdersı batsın

Tepki Skoru
0
serkan hocam en iyisi anaokulu.Her türlü imkanın oluyr.Ben hem anaokulunda çalıştım hemde şuan ilköğretimde.Öğrenci farkıdaoluyr.Yarımgün olan anaokullarıda var.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben devlet okulunda da ,özel de anaokulunda da çalıştım.kesinlikle ilköğretim,yukarda bahseden gülita arkadaşa katılıyorum.veliler anaokulunda sizi resmen köle olarak görüyor,çok şey bekleniyor ve siz mahvoluyorsunuz.çok zor psikolojiniz alt üst oluyor.kesinlikle çekilmez,parası hakikaten batsın..kafam rahat olsun,az alıyım.kesinlikle ilköğretim diyorum.

Tepki Skoru
0
hocam şuan ilköğretimdeyim ama daha çok kafam ağrıyor.Hem anaokuluna gelen öğrenciler ve veliler bilinçli.İlköğretimde hep birşeyler eksik oluyor.Yapacağınız etkinlik bile bazen tamamlanmıyr.

Tepki Skoru
0
kısacası ilköğretimde olsa anaokulu da olsa 'ortam, çevre, idare' önemli olan bunlar... bunlar iyi oldumu okulda iyi olur bunlar kötü olduma okulda kötü olur...

Tepki Skoru
0
anaokulunda calısıorum calışma saatlerımızı kımse ayarlamıo fazla calışıoruz herkes kreş gozuyle bakıo velıler para verdıklerı ıcın bızı satın aldıklarını dusunuolar 135 lıra para oduolar altını degstr ye megını yedır kımse bugun ne ogrendı demıo rezalet yaaa dusmanına beddua edersen anaokuluna atansın dıye et arkadasım...ama bu sorunlar yenı acılan anaokullarında var ben arastrdım ankaranın kayserının kalıtelı okullarını aradım ogretmenler 9da gelıo 3bucukta cıkıomus sonra kulup calısmaları falan cok rahatlar bızde yırtılıoruz....buranın halkına anaokulunu tanıtalım okul oncesını yayalım dıye her hafta etkınlık gosterı coook zoor ılk ogretımde ders saatın bıter eyvallah de cık anaokulunda velıler cocuklarını almayı bıle unutur saat 5 olur 6olur ararsın ulaşamazsın hocam sakın sakın rezalet yorucu...of cok dolmusum ben yaaa:))
sana katılıyorum canım hergün okulu aralar çocuğum bügün ne yedi derler ne öğrendi demezler

Tepki Skoru
0
benıde korkutuyorsunuz valla yaa tercıhlerımın çogu anaokulu ve hep ılögretımlerde usta ögretıcı olarak çalıştıgım için anaokullarındna ürküyordum ve burayı görunce ıyıce tırstım gelmese dıe dua edcem nerdeyse:(( mevlam hakkımda hayırlı yer versın deyım artıkkkkkkkkkk

Tepki Skoru
0
anaokulunda sürekli takip ediliyorun . ama ilkögretim de ayda bı bır ihtiyacınız varmı dıye soruyolarmış . hem bız gidersek zaten kadro için çalışmaya ihtıyacımız olcak kalan yarım gununu de kpss ye çalışarak degerlendırme imkanın olcak ..

Tepki Skoru
0
anaokulunda çalışmak bence daha zordur.genelde mudur bayan olur ve damlar ıkıde bır sınıfınıza.onu bunu begenmez yorum yapar.gruplaşma çok oluyo bayan öğretmenler arasında. bunları arkadaslarımdan da duydugun ıcın hep ılköğretım yazdım.

Tepki Skoru
0
bence de ilköğretim bünyesindeki anasınıfları;)

Tepki Skoru
0
yaa ben 3 senedir ilköğretimde çalışıyordumanaokulu hiç yazmamıştım aralıktaki kadrolu atamada gene 1 tane anaokulu yazdım yakın diye o da mecburiyetten yani şansıma orası cıktı tam gün beni korkutuyordu sansıma sabahcı oldugumu söyledi müdürüm ve bir süpriz daha oldu müdürüm erkek buna da çok sevindim 4- 5 yasa girecekmiim 13 öğrencim olacak ben cok korkuorum cuma baslayacam bakalım nasıl olacak

Tepki Skoru
0
Okul öncesi öğretmenlerinin dikkatine
Değerli arkadaşlar bursa ilinin malum bir işlçesinde yapılan uygulama aynen şöyledir. Köy okulunda görev yapan anasınıfı öğretmenleri öğle yemeğine çıkarılmıyor, dinlenme verilmiyor ve saat dokuz ile saat aobeş yirmi arasında kesintisiz çalıştırılmakta. okul müdürleri kendilerinin yönetmelik ve yadsalardan üstün olduğunu söylemektedir. Bunun üzerine bilgi edinme kanunu kapsamında bakanlıktan başvurumuza verilen cevap aşağıdaki gibidir. Aynı problemi yaşıyan okul öncesi öğretmenlerinin dikkatineÇÇ
Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Başvuru No : 464669 Cevap Metni : Sn: GÜRHAN KÖMÜRCÜ
İlgi: a) Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliğib) 464669 nolu başvurunuz.ilgi (b) elektronik posta başvurunuz Genel Müdürlüğümüzce incelenmiştir. Ana sınıf öğretmenlerinin günlük çalışma saati süresi İlgi (a) Yönetmeliğin 8 inci maddtesinin 5 inci fıkrasının (c) bendi ile 6 saat ile sınırlandırılmıştır. Bir eğitim saati süresi 50 dakika olmak üzere günde 6*50= 300 dakika görev yapması gerektedir. Okulun öğretim şekline uygun olarak normal eğitim yapılan ana sınıflarında öğle saatlerinde okul müdürünün yapacağı planlamaya uygun olarak; müdür, müdtür yardımcısı ve nöbetçi öğretmenler ile ana sınıfında görevli sözleşmeli personelin çocuklara nezaret etmesi ve ana sınıfı öğretmenin dinlendirilmesi gerekmektidir.Bu düzenleme yapılmadığı takdirde, ana sınıfı çocuklarının okulun kapanışından 50 dakika önce velileri tarafından alınması gerekmektidir. Öğretmenin günde 6 eğitim saatinden fazla süre ile çalıştırılması yasal değildir.Bilgilerinizi rica ederim. 15/09/2009Mevzuat Şubesi

Tepki Skoru
0
anaokul tsm gün herkese kısmet değil.arım günler aynı ücreti alıyor tam gün arkadaş 2 bin alımştı en son

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle