Hem karşılaştırcam hemde anlamadığım yerlere soru işareti koycam.
1- Anasınıfında sabah 8.30 - 12.30 arası 6 saat ders sayılıyor 30 saatten ücret alınıyor. Ancak Anaokulunda tam gün olursa sabah 8.30 - 15-30 (fazladan 3 saate rağmen 8 saatten 42 saat para alıyor. ) yada sabah 8.30 - 17.30 çalışılıyor (bu hesapla 1 saatte öğle arası olsun. 12 saat sayılmalı ve 60 saatten para ödenmeli ama ödenmiyor sanırım. yada ne kadar ödeniyor? )
2- Anasınıfı 5-6 yaşa yani durdan sustan anlayan, öğretileni alan, öğretmen kavramını anlayabilen öğrencilerden oluşuyor. Anaokulunda 3-4, 4-5 yaş grupları çok sıkıntılı ve bu yaş grupları %90 tam gün geliyorlar. hem zor öğrenci hem uzun mesai +200 liraya değer mi?
3- Anasınıfında herkes meslektaş ortam güzel ama rekabette var. çekememezlikte, artı amirin meslektaşın ve genelde g.t..ri tavanda. Müdür oldum diye okul öncesinin ordinaryus profları sanıyorlar kendilerini. EN kötüsü yarım bilip ben tam bilirim benden iyi kimse bilemez tribindeki insandır. Müdürler genelde öyle. Bu yüzden sürekli size akıl veriyor eleştiriyorlar. Birde benim görüşüm bayandan amir olmaz. anaokullarında amirler hep bayan. bu yüzden müdürle problem yaşayan hoca çok. Anasınıfıda iyi yanı senin işini tek bilen sensin. olumlu yanı ne müdür nede muavini sana bişey diyemiyor. Mesleğine karışamıyor. çünkü anlamıyorlar. genelde bağımsızlar okuldan(ayrı bina) amirler sizle uğraşcak vakti bulamıyor. Bu yüzden akıl vermeye kalkan ukela çıkarsa azına lafı yapıştırabiliyorsun. Yarım gün ve okulda nöbette yazılamıyor. Kötü yanı diğer branş ve sınıf hocaları sürekli senin püften bir branşın olduğunu iddia ediyorlar. SÜrekli laf sokmalar, tacizler yaşanıyor. Sende altta kalmak istemediğinde diğer hocalarla aranda bir soğukluk yaşanıyor. Malesef geniş görüşlü, herkesin branşına saygılı sınıf hocaları çok az. Sınıf öğretmenleri meslek lisesi mezunu gibi okuyorlar, hiçbir zaman da sizin branşın önemini anlamıycaklar ve kıskançlıkla size soğuk duracaklar. Bazen idareciler bunlar çok ayrı başına buyruk kaldı deyip sırf boş bırakmadık sanmasınlar diye alakasız baskınlar yada laf sokmalar yada azarlamalara girişebiliyrlar.
4- Ortam alet edevat olarak anaokulunda herşey senin için enin branşın öncelik. Ancak ana sınfıında size alınan herşey ödenen her para okul idarecilerine giriyor sanki. Siz para istedikçe onlara evlat acısı gibi koyyor. İntikamlarını da size alınacak yardımcıdan çıkartıyorlar. Size çocukların tuvaleti temizliği yedirmesi için yardımcı tutmak istemiyorlar. size yaptın iş ne ki bide yardımcı istiyorsun şenklinde karşılıyorlar. altı üstü 20 tane bebe sen götür tuvalete diyerek size çocuk bakıcısı muamelesi yapılıyor. ANasınıfında öğretmen olduğunun farkındalar yardımcı hizmetlilerine önem veriliyor amirin bunun önemini anlıyor. (Tabi kadından amir olmaz görüşüm bu durumda da değiştirmiyor.)