Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Aile Katılım Çalışmaları

Tepki Skoru
0
[merhaba arkadaşlar aile katılımında ne gibi etkimlikler yapıyorsunuz?paylaşırsanız sevinirim.teşekkürler..:10:

Tepki Skoru
0
aile katılım çalışmalarında çocuklara evlerine giderken ailelerine vermeleri için bir kağıt yolluyorum.kağıtta o gün öğretilen tekerleme,şiir veya şarkılardan birini yazıyorum ve bunu çocuklarından söylemesini istemelerini yazıyorum.en basit yapılabilecek bir aile katılım çalışması oluyor.

Tepki Skoru
0
en basit gibi görünsede en önemli aile katılım çalışması bu inanın bana çocuğun kendine güvenini sağlıyor ve topluluk önünde çocuğun daha rahat olmasına hazırlık yapılmış olunuyor.

Tepki Skoru
0
öğretmen açısından basit ama çocuk için bu yararları sağladığı için çok gerekli bir çalışma.berkemcim size katılıyorum.

Tepki Skoru
0
aile katılımını sağlamak için her hafta bi velimi sınıfa davet ediyorum. mesela yarın çocuklarla turşu kuracağız.bir annemizle birlikte geçen hafta geziye gittik başka bir anneyle yani aktif katılımını sağlamak gerekiyo böylece daha iyi verim alındığına inanıyorum

Tepki Skoru
0
Her hafta sonu bir sonraki hafta vereceğin konu ve kavramlarla ilgili yapacağın etkinlikleri kısaca anlatan haber mektupları ile aileleri bilgilendirebilirsin. Hem  etkinliklerde lazım olacak bir materyal varsa bu mektup sayesinde isteyebiliyor, o hafta öğreteceğin şarkı ve parmak oyunlarını mektubun altına ekleyerek evde tekrar etme olanağı tanıyorsun. Ben her hafta gönderiyorum ve çok da faydasını görüyorum.
hazırladığım bir kaç tane mektubu örnek olsun diye paylaşabilirim:

Merhaba Anne – Babacığım
Geçen hafta okulda bitki çeşitlerini tanıyarak ağaçların, çiçeklerin, meyve ve  sebzelerin faydalarını  öğrendik.  öğrendiklerimi pekiştirmeniz için evde benimle tekrar etmeyi unutmayınız. Ayrıca bu hafta okulda hayvanlar alemine girerek nerde yaşadıklarını, ne ile beslendiklerini, yararlı ve zararlı hayvanlar gibi çeşitli başlıklar altında hayvanları inceleyeceğiz.
İşte bu haftaki faaliyetlerimizden bazıları:

27.03. 2006 PAZARTESİ:Haftanın ilk günü evcil hayvanlar hakkında birbirinden güzel faaliyetler yapacağız. Yumurtlayan ve doğuran hayvanları nasıl ayıracağımızı öğreneceğimiz bugünde  ayrıca evcil hayvan besleyen arkadaşlarımızın besledikleri hayvanı bir günlüğüne sınıfa getirip arkadaşlarına gösterebileceğini unutmayalım.

28.03. 2006 SALI :
Bugün sütünden yararlandığımız hayvanları tanıyarak bu hayvanların başka ne tür faydaları olduğunu ve  ne ile beslendiklerini öğreneceğiz. “Yalancı çoban” hikayesini okuyarak yün ve pamuktan sevimli bir koyun yapacağız.

29.03. 2006  ÇARŞAMBA:
Bugün uçan hayvanların özelliklerini öğrenerek minik bir güvercin yapacağız. “köpek uçmak istemiş” adlı şarkıyı söyleyeceğimiz bugünde ayrıca “kartal ve güvercinler” adlı çok eğlenceli bir oyun oynayacağız.

30.03. 2006  PERŞEMBE
Bugün etle beslenen ve otla beslenen hayvanları; yerin üstünde ve altında yaşayan hayvanları tanıyarak “hayvanlar” adlı Cd mizi bir kez daha izleyeceğiz. Ayrıca hayvanlar hakkında sorulan bilmecelere cevap vereceğiz.

31.03. 2006  CUMA:
Haftanın son gününde suda yaşayan balık, midye, yengeç, timsah, deniz anası gibi hayvanları tanıyarak en önemli besin kaynaklarından biri olan balıkların sağlığımız için vazgeçilmez olduğunu öğreneceğiz. Ayrıca “kırmızı balık gölde” diye şarkılı bir oyun oynayacağız.

Anne- Baba olarak ne yapabilirim?•

. Hayvanların nerde yaşadıkları, ne ile beslendikleri insanlara ne gibi faydaları olduğu ile ilgili çocuğunuzla sohbet ederek okulda yapılan faaliyetleri evde tekrar edebilirsiniz.
• Çocuğunuzla mümkünse bir hayvanat bahçesini ziyaret edebilirsiniz. Hayvan sevgisini aşılamak için evcil bir hayvan alarak beslenmesini çocuğunuza teslim edebilirsiniz.
• Eski dergi ve gazetelerden hayvan resimleri inceleyip keserek bu resimlerden bir çiftlik oluşturabilirsiniz. Beraber yapacağınız bu çalışmayı okula gönderirseniz sınıf panosunda sergileyebiliriz.
• Çocuğunuzun öğrenmiş olduğu “köpek uçmak istemiş”, “mini mini bir kuş donmuştu”, “kırmızı balık”, “tavşanım” gibi şarkıların isimlerini hatırlatarak şarkıyı söylemesini isteyebilir ve şarkıda geçen hayvanlar hakkında konuşabilirsiniz.
• Mümkünse eve bir akvaryum alarak balık besleyebilirsiniz.
Yapacağınız bu çalışmalarla çocuğunuzu çok ama çook sevindireceğinizi unutmayın!!

Tepki Skoru
0
bu şekilde mektupların orijinalliği bozuluyor siz aşağıdaki eklentiden indrin en iyisi:)

Tepki Skoru
0
Her hafta sonu bir sonraki hafta vereceğin konu ve kavramlarla ilgili yapacağın etkinlikleri kısaca anlatan haber mektupları ile aileleri bilgilendirebilirsin. Hem etkinliklerde lazım olacak bir materyal varsa bu mektup sayesinde isteyebiliyor, o hafta öğreteceğin şarkı ve parmak oyunlarını mektubun altına ekleyerek evde tekrar etme olanağı tanıyorsun.

çok güzel bir katılım çalışması teşekkürler..

Tepki Skoru
0
bu şekilde mektupların orijinalliği bozuluyor siz aşağıdaki eklentilerden indirin en iyisi:)

Tepki Skoru
0
arkadaşlar hepinize .çok teşekkürler.paylaşımlarınızdan faydalanacağım..

Tepki Skoru
0
ay yaklaştıkça hazırlıyorum ben hepsini bir anda yapamıyorum aralık bitmeden ocagı hazırlarım

Tepki Skoru
0
çok teşekkürler ..............
bizde aylık çalışma yaptık
BUNLAR:
ayın etkinliği,ayın sayısı,ayın gezisi,ayın hayvanı ayın rengi vs....
bunları haftalara böldük çizelge halinde ve bu etkinlikler evde çocuklarla beraber yapıp tarihlerinde okula gönderilmesini istedik ve bu çalışma yararlıda oldu geri döndü bize çizelgeyi gönderemiyorum ama sormak istediğiniz bişey varsa anlatmaya çalışırım

birde haftalık davranış kazınımı çalışması yaptık beş yapraklı papatyayı her bir diliminii çizgilerle beşe böldük papatyanın her bir dilimine haftanın bir gününü yazdık ve her dileme kazanılan davranışları yazdık
ellerini yıkadı,dişlerini fırçaladı
oyuncaklarını topladı,odasını düzenledi
aile fertlerine saygılı davrandı
zamanında yattı
yemeğini yedi

eğer çocuk bunları evde yapıyorsa aile evet yazıyor ve çocuğa boyatıyor eğer çocuk hepsini yapmışsa sınıfta ödüllendiriliyor fakat bunu veliye belirtin bu çalışma ödül amaçlı değil davranış kazandırma amaçlı olduğunu anlatabildiysem iyi bari........

Tepki Skoru
0
Bu aile katılımını beğendim .ben de uygulayacağım.teşekkürler...

Tepki Skoru
0
Ben (nacizane) aile katılımını şööle yapıyorum. O gün beslenme hangi veliydeyse o velinin bi sonraki etkinliğe de katılmasını sağlıyorum. Mesela o gün için seçilen hikayeyi o veli okuyo. Böölece bi aile katılımı oluyo :)

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle