Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Açıköğretim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Mezunu Olmak…

Tepki Skoru
0
Önce şunu söyliyim: Yazınızı sonunakadar okudum, hem de sıkılmadan çünkü herşey tamamen gerçek .Yazdıklarınızın yüzde seksenine katılıyorum.Ben aftan yararlanıp 3. sınıftan devam etmekteyim aynı zamanda özel bir kollejde çalışıyorum. 3.sınıf uygulamalı dersi için herkes farklı bir şeyler yazıyor ,kitap başka anlatıyor,zaten yoğun çalışıyoruz vesselam açıköğretimli olmak gerçekten sanılanın aksine çok zor. Siz bence en zor kısmını aşmışsınız darısı başımıza.....:emot66:

Tepki Skoru
0
açıköğretim mezunu olmak demek müdürün daha siz göreve başlamdan nasıl bir performans sergilediginizi görmeden hocam normal mi açıköğretim mezunumusun demesi demek offf bu laf bana çokk aşagılayıcı ve önyarglı. amA kısa zaman sonra da takdir ve tebrik edilmek de çokk güzel bir zevk siz işinizi düzgün yapın ister aöf ister örgün zaten o zaman siz kendi imajınızı belirlersiniz. yani herşey sizin elinizde.burradaki yazıların hepsini okudum bazıları bir egitimciye yakışmayacak tarzda.

Tepki Skoru
0
açıköğretim ilk açıldığında amaç kızmeslek lisesi mezunlarını almaktı ama öyle çirkinlikler olduki biz 3 yıl lise bitirecez diye çabalarken milleti 1.5 yılda mezun edip ellerine çocuk gelişimi diploması verdiler buda yetmez gibi onları atadılar hak adalet ortada ben şuan sadece sisteme kızıyorum ve budurumu buhale getirenlere hakkımı haram ediyorum

Tepki Skoru
0
arkadaşım karışmayayım dedim ama inan karışılmayacak gibi değil üslubun... Ben de aöf mezunuyum ve aöf okuyanlar bilir ki çok kolay şekilde mezun olunmuyor buradan hele ki okulöncesiöğretmenliği bölümünden. o yüzden uzaktan davulun sesi hoş gelir atasözünü hatırlatmak isterim tüm örgün öğretim okuyanlara. Ayrıca AÖF okulöncesi öğretmenliği bölümü kontenjanlı ve puanla alan bir bölüm, aynı dersleri gördük, aynı şekilde stajlarımızı yaptık (hatta aöflilerin stajı daha fazla) durum böyleyken sizleri bizden üstün kılan nedir bana açıklar mısın acaba... Diyeceksin ki "biz yüzyüze eğitim gördük" ne güzel bu çok büyük bi avantaj,sizlere dersleri anlatan hocalar vardı ama aöfliler kendi kendisinin hocası oldu işte zor olan bu... lütfen araştırmadan bilmeden yorumlar yapmayın ayrıca artık sürece değil sonuca odaklanın böylece bu karın ağrısından da kurtulmuş olursunuz sevgili örgün öğretimliler...

Tepki Skoru
0
Açıköğretim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Mezunu Olmak…

Okul öncesi bölüm olarak zaten çok da dikkate alınmayan, bu bölümü seçtiğinizde veya mesleğiniz sorulup da söylediğinizde direk çocuk bakıcısı muamelesi yapılan bir bölüm. Biz böyle olduğunu düşünmüyoruz tabi, bu konuda bilinçli olan insanlar ve ailelerde böyle düşünmüyor ama genelin fikri buydu çoğu için hala böyle.
İş bu haldeyken bu branşa sahip olmak yeterince önemsiz görülürken, ben lise 3. sınıfta iken açıköğretim fakültesi ve milli eğitim bakanlığının anlaşması sonucu okul öncesi bölümünün açıköğretim fakültesinde açılmasına karar verilmiş ve uygulamaya konmuştu. Bunun 3 yıllık bir anlaşma olduğu, açık olan kadroların bu şekilde kapanacağı, okurken aynı zamanda çalışabilineceği ve bölümde okuyan herkesin atanacağı masalları anlatılarak liseden mezun olup sınava girdik. Ama …..
Daha sınava girerken sözel alanda olan bölümüz eşit ağırlığa alınarak ilk mağduriyetimizi yaşattı bize. Sözel bölümde iken örgün eğitim alabileceğimiz okullar eşit ağırlık alanında hayal oldu, açıköğretim fakültesini yazdık kazandık ve anlatılan masalların da verdiği rahatlıkla okumaya başladık.
Açıköğretim Fakültesi birçoklarının zannettiği gibi evde dantel yapılarak bitirilen bir fakülte değil, aksine birçok açıdan örgün eğitimden çok daha meşakkatli bir yolculuk. Not isteyebileceğiniz arkadaşlarınız, eğlenceli okul anılarınız, tek dersten kaldığınızda veya not yükselmek istediğinizde yardım isteyeceğiniz hocalarınız yok. Tek başınasınız, sadece kitaplar ve siz. Total de örgün eğitim de görülen bütün dersleri görüp 3. sınıfta hazırlanan staj dosyaları ve 4. sınıftaki stajı yaparken kimse yardım etmiyor size, birkaç lise arkadaşınız belki. Kaldı ki biz 1. sınıftan itibaren okul öncesi kurumlarında çalışmaya başlamıştık bile.
Bu bir avantaj mıdır? Evet, örgün eğitimde okuyan arkadaşlarımız teorik bilgileri sınıflarında oturup öğrenirken biz ilimizde ilçemizde bulunan okul öncesi kurumlarında tek başımıza sınıflarda öğrencilerimizleydik. Bende isterdim ilk başta deneyimli bir öğretmenin yanında staj yapmayı ama başladığımız sene öğretmen ve usta öğreticilerin aynı sınıflara girmesi yasaklandı ve her birimiz başka okullarda tek başımıza kaldık. Bu böyle 5 yıl devam etti (okulu tarihten 48 puan alarak uzattığım için 5 yıl yaşayan bilir). Yani lisede okurken bize anlatılan masalların yalan olduğunu yaparak yaşayarak öğrendik.
Mezun olduktan sonra başka alanlarda çalışabileceğim bir arkadaşım tarafından anlatılınca usta öğreticiliği bıraktım. Özel eğitim alanın da çalışmaya başladım ve 3 yıl çalıştım. Bu süreç zarfında 3 yıllık yapılan anlaşma sonsuza kadar sürdü yetmiyormuş gibi birde başka alan mezunlarına kurs verilerek çocuk gelişimi diploması verildi. Bu kurslara giderek diploma alanlara kesinlikle lafım yok devlet bir hak veriyorsa kullanırsın. Bu sebeple alanda bir yığılma oldu daha önce birçok alanın başına geldiği gibi.
Avrupa Birliği Uyum sürecinde okulöncesi zorunlu hale getirildi ve dolayısıyla birtakım değişiklikler yapılarak seferberlik başladı. Okullar yapıldı her okula anasınıfı açıldı ve dolayısı ile öğretmen ihtiyacı da arttı. KPSS denen olgu temelden yapılan yanlışlar la bu hali almış bir olgu. Bizi de çok zorlamış, zorlayan ve zorlamaya devam edecek olan bir olgu. Eylül başında yapılan atamalarda başvurma barajının 54 olmasında mütevellit başvuramadık. Ha dersiniz ki çalışaydın da puan alaydın haklısınız ama biz kpss den vazgeçmiştik, gerekli puanı almak hayaldi bizim için çünkü özel sektörde çalışıyor olmayı sadece çalışanlar bilir. O şartlarda sınav çalışmak oldukça zordur.
Neyse küçük Emrah havası yaratmayayım. İkinci alımlarda taban puanında verilmemesi ile başvurduk ve sonucun olumlu olacağını düşünmüyorken atandık (ki ben atandım ondan atandık diyorum). Bu atama ile daha önce birçok kutba ayrılmış olan bölümümüz artık paramparça oldu. İnsanlar birbirine hakaret yağdırır duruma geldi. Türkiye şartlarında ilk defa yaşanan bir durum değil ve buna benzer durumlar olacakta. Paramparça olmak yerine çözüm üretmek ise kimsenin aklına gelmiyor nedense. Yok, o açık öğretimliymiş, yok düşük puanla istediği yere atanmış aman efendim şu kadroluymuş bu sözleşmeliymiş. Arkadaşlar bunların hiçbiri bu haklara sahip olanların suçu değil ki temelden gelen yanlışlar sonucunda olan şeyler. Kimse kendine tanınan bir hakkı kullanamazlık etmez buda bir gerçek, bırakın birbirinizi yemeyi artık yeter. Bu ülke ayrımlarla bu hale geldi zaten neden kimse anlamak istemiyor.
Çok da uzun bir yazı oldu ama yılların birikimi budur işte sonuna kadar okuyabilirseniz ne ala okuyanlara da okuyamayanlara da teşekkürler kimseyi ayırmıyorum ayrımlara karşıyım : ))) :congratulationscut4
aynenn katılıyorum arkadşaım....hepimiz aynı durumdayız............

Tepki Skoru
0
hocam size sonuna kadar katlıyorm ... agziniza saglık .BENDE AÖF de okuyorm snavda 400 üzernden 334 aldm ve aöfdeym bir meslek lisesi ögrencsnnn alablcegi güzel bir aslnda ack ögretmde okumak kadar zor bsy olamaz yalnz bunu yasayndan baskasda bilemz orta okul lise hepsni deceule bitrdm ama aöfde bütünleme gördmmmm ilk defa siz zaten güzelce anltmsssnz .bir de su varki örgndeki ögrencilern 10 günde girdkleri sınava bzler 2 gnde giriyorzzzzz bunu da atlamasnlar suan 3. snftaym ücrtlı ögretmnlk yapyorm aslnda aöffnnnn avavtjndan yararlannnyorz yaparak ve yasayarak ögrenyorz etkılı ögrenme yöntemi tavsye edlrrrrrrr :)

Tepki Skoru
0
ben ce bizim bölüm türkiye de ve dünya da çok ilgi görmeye başladı. bikere başkası böyle görmüş olsa bile ilgi görmeyen diye yazmanız açıkça sizin de buna inandınızı gösterir.okulöncesi öğretmenliği puanlaması şuan daha kolay olabilir ama biz daha çok puanla kazandık çok ta mutluyuz açıkcası. okulöncesi hem günümüzün hem de geleceğin mesleğidir. bize ne kadar öğrenci gelirse diğer sınıflara da okadar gidecek ne de olsa mecburi

Tepki Skoru
0
doğru söze ne denir.her cümleyi okuyuşumda tekra tekrar yaşadım

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00