Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

50 puan alan herkes İstedİğİ şehre atanacak.

Tepki Skoru
0
sn. nimet çubukçu bakan olduğundan beri tüm uğraşı yılda birkez kadrolu ağustos ataması yapmak ama bu isteğini beceremediğini geçmiş atamalarda herkes gördü.

okul öncesi eğitimine ağırlık vermesini asıl nedeni avrupa birliğinden gelen kaynaktır. bu nedenle bu işi yarım bırakması imkansız.
agustos kadrolu atamasına mütakip enaz 5 bin sözleşmeli atama yapılması açık olarak görülmektedir.

2010-haziran'da yapılan ek atamada 40 ve üzeri alan toplam 2600 kişi başvuruda bulundu. bunların 600küsürü atandı. geriye kalan 2000 kişi atanamadı. 40 puanaın altındada 500 kişi olduğunu varsayarsak.
atama bekleyen yaklaşık 2500 kişi var.
2010 yılı açık ve örgün eğitim mezunu yaklaşık 6000 kişi.
eylül ek atama için başvuru yapacak kişi sayısı (2500 + 6000) yaklaşık 8500 kişi.

kpss puan hesaplama sitelerinde yapılan istatistiklerde ortalamaların 65 üzeri çıkmasının nedeni; 8500 kişiye ek olarak halen 20 binden fazla sözleşmeli olarak çalışan öğretmenlerinde bu sınava girmesinden kaynaklanmaktadır.( bahse konu bu 20 binden fazla mevcut sözleşmeli öğretmenin yarısından çoğu zaten geçmiş yıllarda 55 ila 75 arası puan alan adaylar)

sonuç olarak sözleşmeli atama bekleyen 8500 kişinin (benim tahminlerime göre) ancak yarısı 50 puan ve üzeri puan alabilir.(birçoğu halen özelde çalıştığından dolayı ders çalışamadı)

Tepki Skoru
0
yok hocam bu sene kadrolu tek alım olursa bu dedikleriniz olmaz ki inş olur ama nimet hanım her yerden tek atama yapıcam ve kadrolu olucak diyor

Tepki Skoru
0
dara hocam istediği kadar tek atama yapacam kadrolu olacak desin dursun. yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.
nimet cıbıkcı bakan olduğundan beri bu sözleri söylüyo ama sonuçta yine sözleşmeli atama yapılıyor.

hem şunu göz ardı etmemkte fayda var; kadrolu AGUSTOS atamasında geçecek tv nin karşısına 30 bin öğretmen atadık diyecek, ardından sözleşmeli EYLÜL atamasında yine tv karşısına geçip 30 bin öğretmen daha atadık diye günlerce basını meşgul edecek.
12 EYLÜL AKP için çok önemli, bunlar ellerinden gelen tüm çambazlığı yapacaklar göreceksin .

Tepki Skoru
0
tek atama var dese de mecbur atayacak,ağustosta kadroya geçen sözleşmelilerin yeri ne olacak.boş mu kalacak,mümkün değil,açığı kapatmak için eylül ,en geç kasımda atama yapmak zorunda.kim ne derse desin,bu sene çok alım olacak.çünkü ihtiyaç çok,öğretmen almayacaksa ne diye zorunlu yapıyor,eli mahkum arkadaşlar..

Tepki Skoru
0
ben açıkcası ağostostada sözleşmeli alınacağını düşünüyorum çünkü seçim de var

Tepki Skoru
0
GeÇen yil da hem sÖzleŞmelİ hem kadrolu almiŞlardi ayni anda.ben baŞvuru yaparken puana gÖre bazi yerler sÖzleŞmelİ bazi yerler kadrolu gÖzÜkÜyordu belkİ bu yil da aynisini yaparlar.sonra tekrar sÖzleŞmelİ alirlar

Tepki Skoru
0
Ağustosta sözleşmeli yapmazlar sözleşmeliyi ancak kadroluların boşalttığı yerlere yaparlar... Seçim var evet işte bu yüzden sözleşmeli kadrosunu 30binin içine eklemezler bu 30binin hepsi kadrolu olacaktır ve bu kadrolu atamada sözleşmelilerden boşalan yerlere alım yaparlar ve bu alım sayısını biraz fazla tutarlar... alın size seçim yatırımı :)) benden de yorum buu :)
iyice uzman olduk ha :)

Tepki Skoru
0
Bence 50 puanlıların bu sene işi zor.Tabi isterimki atanalım.Geçen seneden dolayı zor diyorum.benim puanda 50 küsur gelebilir.

Tepki Skoru
0
Ağustosta sözleşmeli yapmazlar sözleşmeliyi ancak kadroluların boşalttığı yerlere yaparlar... Seçim var evet işte bu yüzden sözleşmeli kadrosunu 30binin içine eklemezler bu 30binin hepsi kadrolu olacaktır ve bu kadrolu atamada sözleşmelilerden boşalan yerlere alım yaparlar ve bu alım sayısını biraz fazla tutarlar... alın size seçim yatırımı :)) benden de yorum buu :)
iyice uzman olduk ha :)
bende sizin gibi düşünüyorum. zaten eylülde söz alım olacağını akim den gelen maili yeliz ercan hocam önceki günlerde paylaşmıştı. biz eylülde ki atamaya umutlancaz.tabi puanlar açıklansın bi bakalım :))

Tepki Skoru
0
bencede zor 50 puanlıların işi çünkü geçen seneki gibi yüklü bir alım olmazsa 50 puanlıların haliyle atanma şansı azalacaktır. Kpssden yüksek alanlar çoğunlukta olacaktır kanaatindeyim e yüksek alan çok olunca verilen kontenjanı onlar doldurur düşük puanlılar da kalabilirler... bu forumda genellikle düşük puan alan arkadaşlar bilgi edinmek amaçlı giriyor ve biz de sanıyoruz ki düşük puan alacak olan çok fazla... düşük puan alacak olan ne kadar çok ise yüksek puan alacak olanlar da çoğunlukta... Okulöncesi bölümünden mezun olup kpssden yüksek alanlar da etrafta çok var millet 80-85lere oynuyor bakalım artık aslında herşey verilecek kontenjana bağlı alım ne kadar çok olursa bilindiği üzere puanlar da ona göre düşecektir bir de önemli olan taban puan.. taban puanı yüksek tutmasınlar da başvuru hakkımız olsun bari :)
Umarım hepimizin yüzü güler... ;-)

Tepki Skoru
0
gizemli hocam allah nasip ederde eylül ayının 20 sinde tekrar görüşürüz ve sizi tebrik etme şansım olur.
(tabi 50yi geçer ve tüm tercihlerinizi ankara ve çevresi yapmassanız)

Tepki Skoru
0
taban puan 10 olsada, 40 olsada bişi değişmez. sonuçta 26.tercih hakkı var adayların. taban puanın yüksek tutulması nedeni, gereksiz yere fazla aday başvurusu ile uğraşan milli eğitimdeki memurların işlerini kolaylaştırmak.

Tepki Skoru
0
taban puan 10 olsada, 40 olsada bişi değişmez. sonuçta 26.tercih hakkı var adayların. taban puanın yüksek tutulması nedeni, gereksiz yere fazla aday başvurusu ile uğraşan milli eğitimdeki memurların işlerini kolaylaştırmak.
yani ne demek oluyor açarmısınız biraz daha yorumunuzu hocam :)

Tepki Skoru
0
kocaeli33, taban puan 10 olsa da 40 olsa da bişi değişir çünkü taban puanı yüksek tutulursa tabanın altında puan alanlar başvuramaz başvuru ekranı bile açılmaz. Başvuramayan adaylar da nasıl 26'yı işaretlesin...

Tepki Skoru
0
ama kadrolu ilk ve son alım olduğu için baraja kadar inmeyecek arkadaşlar buna emin olabilirsiniz 3000 olursa 73ün altına 4000 olursa 71in altına düşmez bence..

Tepki Skoru
0
hocam örnekle açıklarsam sanırım daha kolay anlaşılır.

5000 tane kontenjan açılırsa; (atıyorum) meb 8000.kişinin puanına göre taban puan yayınlar. 8000. kişinin puanınıda 42 olsun.

şaziment isimli öğr.adayının puanı 63 , sadece ankara tercihi ve 26.tercihi işaretlemiş olsun.
ruknettin isimli adayın puanı da 46 olsun.

çıbıkcı atama düğmesine bastığı anda bilgisayar otomatikmen 26.tercih yapanların sıralamasını yapar (tabi yüksek puanlı 26yı işaretlemeyenlerde dahil edilir) ve puan sıralamasına göre 5000. kişinin puanı ile minimum taban puan ortaya çıkar.
egerki minimun taban 47 çıkar ise; ruknettinin yapmış olduğu bütün tercihler çöpe gider.

çorum, sungurlu kemalpaşa ilköğretim okulunu sadece ruknettin öğretmen tercih etsede ataması yapılmaz. şaziment bu okula atanır.

Tepki Skoru
0
hocam örnekle açıklarsam sanırım daha kolay anlaşılır.

5000 tane kontenjan açılırsa; (atıyorum) meb 8000.kişinin puanına göre taban puan yayınlar. 8000. kişinin puanınıda 42 olsun.

şaziment isimli öğr.adayının puanı 63 , sadece ankara tercihi ve 26.tercihi işaretlemiş olsun.
ruknettin isimli adayın puanı da 46 olsun.

çıbıkcı atama düğmesine bastığı anda bilgisayar otomatikmen 26.tercih yapanların sıralamasını yapar (tabi yüksek puanlı 26yı işaretlemeyenlerde dahil edilir) ve puan sıralamasına göre 5000. kişinin puanı ile minimum taban puan ortaya çıkar.
egerki minimun taban 47 çıkar ise; ruknettinin yapmış olduğu bütün tercihler çöpe gider.
çorum, sungurlu kemalpaşa ilköğretim okulunu sadece ruknettin öğretmen tercih etsede ataması yapılmaz. şaziment bu okula atanır.
Örnekleri anladım biliyorum da zaten bunları ama ben de diyorum ki; tüm bunların olabilmesi için belirlenen taban puanın altında puana sahip olmamamız gerekir. Örneğin taban 70 olursa ve benim puanım da 60 ise nasıl başvuru yapacağım ve 26 işaretleyeceğim? Tercihte bulunabilinip öyle ya da böyle atanabilmemiz için başvuru ekranının bize açılması lazım bunun için de atamalarda belirlenen taban puanın altında puana sahip olmamamız gerekli...

Umarım yanlış bir bilgi aktarmıyorumdur...

Tepki Skoru
0
hocam ben anlatamadım sanırım;

meb taban puanı belirlerken açılan kontenjan sayısına ve adayların puanlarına göre açıklar. senin dediğin gibi eğerki taban puanı 70 olarak açıklıyorsa; demekki 70 puan ve üzerinde puan alan aday sayısı, açılan kontenjanın %50-100 daha fazlası.

tercih yapacak aday sayısısı kontenjanın %50-100 fazlası olması durumunda; taban puanını 10 yapsa ne olacak ki. sonuç olarak minimum taban puan 70 in altına yine düşmeyecek. malum öğretmen adaylarının yarısından çoğu 26 yı işaretliyo.

Tepki Skoru
0
tamam şimdi anladım anlatmak istediğini :D Geç oldu ama neyse :D

Tepki Skoru
0
ben somadayım buralarda hiç 80 lik falan yok benim cevremdekiler ve ben öyle puanlar alamıyoruz bende taban puanın 55 de kalacağını tahmin ediyorum tabiyki sözleşmeli atama olursa

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle