Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

26 ya hayır diyenler çok isabetli seçim yaptınız.

Tepki Skoru
0
çalışmadan 44 aldıysanız eğer, bu sene çalışarak en azından 65 alır, seneye kadrolu için tercih hakkınız olur.

inş. hocam zaten sene kaybım olmayacak kml mezunuyum ve ilk senemde kazanmıştım üniversiteyi 21yaşta mezun oldum 22de kadrolu olurum inş. :)

Tepki Skoru
0
inş. 26 ya evet diyenler; maddi sorunu olan, kpss den artık nefret edenler veya milletin ''daha atanamadınmı'' sözlerinden bıkanlar. siz daha bu mazeretlere çok uzaksınız:).

Tepki Skoru
0
o sana atanamadın mı diyenlerin hangisi doğuya atandığında yanına gelecek? acaba hiç arayıpta, ne yaptın ne ettin bişeye ihtiyacın var mı diye soracak? emin olki atandığında onların hiçbiriyle görüşmeyeceksin bile.

Tepki Skoru
0
o sana atanamadın mı diyenlerin hangisi doğuya atandığında yanına gelecek? acaba hiç arayıpta, ne yaptın ne ettin bişeye ihtiyacın var mı diye soracak? emin olki atandığında onların hiçbiriyle görüşmeyeceksin bile.

evt zaten öyle olacak ama yinede hayata bi yerden atılmış olucaz ne diim hayırlıysa olsun

Tepki Skoru
0
hayırlısı demekten başka bişi gelmiyo elimizden. tamamen şans işi bu tercih. olurda atanırsan inşallah atandığın yerde elektrik su olur.

Tepki Skoru
0
Bende bu yıl mezun oldum ve 26'a tereddüt ederek evet dedim. Umarım dedikleriniz çıkar ve herkes hakettiği yerlere ulaşır.Ben şu şekilde düşünüyorum zaten görev sömestrdan sonra başlıcak haziran oratası bitecek yani şurda çalışabileceğimiz 4 ay var. Temmuzda daha iyi çalışmış bir şekilde sınava tekrar girip iyi bir puanla kadrolu atanabilme hakkımız gene var eğer atanırsak 4 ay çekilebilir diye düşünüyorum.O vakte kadarda hem hizmet puanını arttırmış olucaz hemde doğu hizmetinin bir bölümünü icra etmiş olucaz tabi atanırsak.. Herkes için hayırlısı..

Tepki Skoru
0
güzel yazmışsın ama ben artık okul öncesinsinden 8000,5000 gibi alımlar olacağını düşünmüyorum küçük bi ilçede oturuyorum hemde zorunlu ile bağlı ilçede şuan çalışan 29 tane ücretli var ve milli eğitimden diyolar ki ücretliye başvur hala devam ediyor alımlar.önüne gelen üniversite mezununa sertifika veriyolar,millet atanamadıkça atlıyor sazan gibi yapamam demeden işte bütün bunlar alımları aza indiriyor ve bu zorunluluk devam ettikçe devletin işine gelecek atamadansa açığı bu şekilde kapatacak.çokta hayalperest olmayalım bence gerçeklerde ortada devlet bi karar alır uygular ama çıkarlarını her zaman çok iyi korur ak parti bunu çok iyi beceriyor.

Tepki Skoru
0
güzel yazmışsın ama ben artık okul öncesinsinden 8000,5000 gibi alımlar olacağını düşünmüyorum küçük bi ilçede oturuyorum hemde zorunlu ile bağlı ilçede şuan çalışan 29 tane ücretli var ve milli eğitimden diyolar ki ücretliye başvur hala devam ediyor alımlar.önüne gelen üniversite mezununa sertifika veriyolar,millet atanamadıkça atlıyor sazan gibi yapamam demeden işte bütün bunlar alımları aza indiriyor ve bu zorunluluk devam ettikçe devletin işine gelecek atamadansa açığı bu şekilde kapatacak.çokta hayalperest olmayalım bence gerçeklerde ortada devlet bi karar alır uygular ama çıkarlarını her zaman çok iyi korur ak parti bunu çok iyi beceriyor.

hocam doğru söylüyorsun şuan benim oturduğum ilde ve ilçelerinde toplam 43 ücretli öğretmen çalıştırılıyor ve hala az da olsa atamada kontenjan açılmıyor mevsimlik işçi misali çalışıp duruyorlar her sene olmadıkça tekrar ücretli başvuruya bi süre sonra buna da alışmış oluyorlar nasıl olsa bi şekilde çalışıp az da olsa para alıyorlar..

Tepki Skoru
0
toprak45 hocam ücretli öğretmen herzaman bulunur sonuçta rehber öğretmenlik içinde ücretli çalıştırılıyor. sosyal bilgiler öğretmenleri ücretli öğretmenlik yapabilmek için ankarada okul bulamıyo ama hala öğretmen ataması yapılabiliyor. MEB te zerre kadar ileriyi görerek personel görevlendirmesi yapacak yönetici bilirki ücretli öğretmen en verimsiz öğretmendir. vede şunu gözardı etmeyin ki; şuan sadece okul öncesi öğretmenlik için iki yıllık mezunlar görevlendiriliyor.

Tepki Skoru
0
umarım herkes dilediği yerlere atanabilir. bu konularda çok bişey bilmiyorum ama ağustos da çok atama olucak diyolar ben sözleşmeli tercih yaptım pek umudum yok ama atanabileciğimi sanmıyorum ama şimdi eğer sözleşmeli atanırsam ağustos da kadrolu öğretmenlik için başvuru yapamayacak mıyım ????

Tepki Skoru
0
işaretleyenlerin moralini bozmak istemem ama mantıklı düşünmek lazım.
Geçen seneye kadar enfazla kontenjan sınıf öğretmenliğine veriliyodu nedeni malum bir öğrenci öğrenim hayatının 5 yılını ilkokulda geçiriyor. Hükümet okul öncesini 4 yaşa indirmek için uğraşıyo (avrupa birliğine tahüt etti) buda öğrencinin 3 yılına tekabül ediyo.
Batıda bulunan birçok okulda hala 2yıllık mezunlar ücretli öğretmenlik yapıyor, hiçbir branşta bu kadar mantıksız ücretli öğretmen çalıştırılmıyor. En çok açığın okul öncesi öğr olduğunu kimse inkar edemez.
Okul önceciler şuan ve önümüzdeki 5 yıl (mebde çok az öğretmen olduğu için) sınıf öğretmenlerinden çok çok şanslı.
Açılan okullarda batı yok denecek kadar az, nufusu yoğunluğu ilk sıralarda gelen iller listede bile yok. Hatta çok ilginçtir ki doğuda şehir merkezinde de okul neredeyse yok.

Geçen sene 10bin atamada, atanamayan yüzbinlerce öğretmen hükümete çok yüklendiği için bi daha fazla alım yapılamadı. Ağustos ataması seçimden sonra olacağı için (nimet hnm da ağustosta en çok alımın oö olacağını belirtti) rahatlıkla oö den fazla alım yapılabilecek vede taban sıfır verilecek. şuan doğuda beğendiğiniz ve işaretlediğiniz yerlere ağustosta birçoğunuz bakmayacak bile.
şuan 26 dan doğuya gidenler geçen sene 10bin öncesi atananlar gibi çok pişman olacak. Sözleşmeli öğretmenlik yapıpta 2,5 yıldan önce tayin olan duymadım (oda eş durumundan batının ücra köşesine).
Biz çok düşündük tercih bile yapmadık umarım herkes için bu atama hayırlı olur.
arkadaŞim bu kadar nasil emİn konuŞuyorsu. Bura tÜrkİye. Gecen sene bİzİm branŞ altin Çagini yaŞadi. Bİrdaha 45 cİvarinda Ögretmen gİtmez. İnsanlarin kafasini kariŞtrma.

Tepki Skoru
0
ben insanların kafasını karıştıracak bişey yapmadım, dikkat ediyosanız tercihler teslim edildikten sonra açtım konuyu.

Tepki Skoru
0
arkadaŞim bu kadar nasil emİn konuŞuyorsu. Bura tÜrkİye. Gecen sene bİzİm branŞ altin Çagini yaŞadi. Bİrdaha 45 cİvarinda Ögretmen gİtmez. İnsanlarin kafasini kariŞtrma.
0 la atananları gördünce çokta mantıksız gibi gelmiyor. tabiki hayırlısı...

Tepki Skoru
0
kaç puan aldığınızı bilmiyorum hocam ama bence önümüzdeki bir kaç yılda puanlar daha da yükselecek.yani geçen yıl ki 10 bin alım bence bir şanstı,yerleşen yerleşti ve yerleşemeyenin de her geçen gün şansı biraz daha düşüyor.Çünkü her yıl mezun sayısı artıyor,alım olacak belki ama puanlar da aynı hızda yükselecek.Düşünün bu yıl sadece okul öncesinden 15 bin kişi sınava katıldı,2500 yada 3000 kişi yerleşti(sözleşmeli ve kadrolu birlikte) 12bin kişi açıkta .Seneye mezun olacakları da düşünün.Tabi 1 yıl yeniden ders çalışıp emeğin karşılığını alamamakta cabası.Bence doğuya atanan arkadaşlar moralini bozmasın sonuçta her yer bizim memleketimiz,orda da eğitim bekleyen çocuklarımız var.Bende bingöle atandım,eşimi ve ailemi memleketimde bırakıp oğlumla birlikte görevime gideceğim .Eminim atanan çoğu kişi bir çok şeyden feragat edip görevine başlayacak.Bu yüzden arkadaşlardan ricam ,kimsenin moralini bozmasınlar ve verilen kararlara saygı göstersinler.Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah

Tepki Skoru
0
Arkadaş personel meb genel müdürü gibi konuşmuş. Arkadaşım böyle emin konusamassın. Bak Şimdi Ben 11 yıllık müd yard. öğretmenim. benim okuluma sözleşmeli özür grubundan bir öğretmen geldi. 10000 atamada trabzona atanmış 1 sene sonra kocaeli geldi. ki karadeniz bölgesinin hizmet puanı düşük olmasına rağmen doğu ve güneydoğu anadoluda 30 puanlık bir yerde çalışan sözleşmeli öğretmen artık 1 sene sonra eş özürü ile geliyor. Bazı illere geliş biraz zor olabilir bunlarda ankara,izmir,burşa ,eskişehir gibi iller. Uzman gibi konuşup insanların moralini bozmayın. Forumda bilmiş bir sosyalci hüseyin vardı sözleşmeli atamada puanların 67.50 altına gelmiyeceğini söylüyordu. ne oldu 52 ye düştü. Ayrıca bundan sonra bir daha okul öncesine 5000 fazla kadro verillmez. Saygılar.

~~~

Tepki Skoru
0
herkes fikir paylaşımında bulunsun tabi ama çok kesin konuşmamak gerek.çünkü oldukça hassas olduğumuz bir konu bu.
kimin isabetli seçim yapıp yapmadığını zaman gösterecek..hepimize allahtan kolaylıklar diliyorum..

Tepki Skoru
0
Değerli Arkadaşlar! MEB Bakanı Niğmet Çubukçu: Şubat ayında ve senin diğer zamanlarında Kesinlikle olmayacak diye açıklama yapmıştı amma gelen haberler 9 bin küsur öğretmenin emekli olacağı ve bunun yerine kadrolu öğretmen alınacağı yönünde... atanamayan Öğretmen kardeşlerimizin atanmasını her koldan her alanda savunuyoruz amma bu kadrolu (Seçim Yatırımı) öğretmen alımlarından önce Sıra tayininin mutlaka açılması ve ardından kadrolu alımı gerçekleşmelidir.... Bi ryerde şirinlik yapalım derken diğer yanda, binlerce insanın hakkını hukukunu çiğnemeyelim....

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle