Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

2008/2009 Öğretim Yılı Başında Velilerime Gönderdiğim Yazı

Tepki Skoru
0
Sayın Veli
2008-2009 öğretim yılımızı kutlar tüm öğrencilerimizle beraber başarılı bir yıl diliyorum. Bilindiği gibi okulumuz 08.09.2008 tarihinde yeni öğretim yılına başlamıştır. Başta bazı olumsuz ve eğitimle hiç alakası olmayan sorunlarla uğraşmak beni çok üzmüş ve hırpalamış olsa da büyük bir özveri ve istekle yeni eğitim yılına başlamanın mutluluğunu yaşamaktayım. Hepimize hayırlı olsun.
Öncelikle çocuğunuzu okul öncesi eğitimden faydalandırdığınız için ve çocuğunun bu eğitimi almasına fırsat tanıdınığınız için sizleri kutluyorum. Çocuğunu ilk defa okula gönderen anne ve babalarda ki heyecan ve mutluluk gözümden kaçmadı. Acaba çocuğum okula alışabilecek mi, iki sene üst üste okula göndermek onu okuldan soğutur mu, çocuğum çok küçük acaba ezilir mi vb gibi birçok soru aklınızı karıştırabilir. Bu sorulara cevap bulacağınızı umduğum okul öncesi eğitiminin önemi konulu yazıyı sizlere gönderiyorum. Bu yazıyı okuduktan sonra sorularınıza cevap bulacağınızı ve çocuğunuzu bu eğitimden faydalandırmaya karar vermenizin ne kadar doğru bir karar olduğunu anlayacağınızı umuyorum. Çocuklarını okula alıştırmada sorun yaşayan aileler sakın üzülmeyin ve yılmayın. Her çocuk bir bireydir ve birbirlerinden farklı özellikler gösterirler. Çocuğunuzu okula bıraktıktan sonra sanmayın ki onlar ağlıyor, üzülüyor. Çocuk okulda ki etkinliklere katıldıkça ve eğlendikçe anneye olan bağımlılığını unutuyor. Ama ertesi gün yine aynı şeyler, ağlamalar, anneyi bırakmama durumları yaşanıyor. Sizden ricam çocuğa uygun bir dille onun okula gitmesinin gerekliliğini, bunun bir sorumluluk olduğunu anlatmanız ve onu okula göndermeniz.
Bir yıl içinde çocuklarınızla beraber çok şeyler öğreneceğiz, oyunlar oynayacağız, eğleneceğiz yeni şeyler keşfedeceğiz. Çocuklarımızın bilişsel, sosyal, öz bakım ve psikomotor becerilerinin gelişmesine katkıda bulunacağız. Onları ilköğretime hazırlayacağız. Yalnız sizde takdir edersiniz ki eğitim bir bütündür ve okul, aile öğretmen, çocuk işbirliği ile olur. Sizden beklentilerimi aşağıda maddeler halinde sıraladım. Bu konuda desteklerinizi bekliyorum
• Dönem içinde yapacağımız toplantılarda bulunmanızı ve çocuğunuzun eğitimi ile ilgi alınan kararlara katılmanızı,
• Yıl içinde öğrendiklerimizle ilgili olarak aile katılım çalışmalarınıza katılmanızı ve eve gönderdiğim alıştırma sayfalarını çocuğunuzla birlikte yapmanızı ve hemen ertesi gün okula göndermenizi,
• Size gönderdiğimi notları, bilgilendirme yazılarını özenle okumanızı ve uygulamanızı,
• Etkinlik için zaman zaman evden isteyeceğimiz materyalleri (düğme, şişe, kapak, pamuk vs) unutmadan okula göndermenizi,
• Kahvaltının tam saatinde (09.30) ve gününde aksatılmadan okulda hazır olmasını,
• Çocuğun okulda ya da evde yaşadığı olumsuz durum hakkında çocuğa yardımcı olmak amacıyla bana bilgi verilmesini, (gizlilik esastır)
• Malzemesi eksik olan öğrencilerin malzemelerinin en geç 06.10.2008 pazartesi günü gönderilmesini (malzemesi olmayan çocuklarda sıkıntı yaşıyorum) ÖNEMLE rica ediyorum.
Desteklerinizi bekliyoruz. Teşekkürler…..

Okul Öncesi Eğitimi Öğretmeni

Tepki Skoru
0
İyi bir toparlama olmuş teşekkürler Hocam...

Tepki Skoru
0
çok ii olmuş hocam..
umarım veliler dikkatle okur..

ii seneler..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00